2 Злегка зробіть відмітку через підставу помідора в поперечній формі. Потім кидайте по одному помідору за раз в киплячу воду. Залиште на 20 секунд.
3 Перекладіть кожен помідор в миску з крижаною водою. Залиште їх там досить довго, щоб помідори охололи.
4 Використовуйте ніж, щоб зробити розріз навколо "екватора" помідорів."Північне півкуля" і "Південне півкуля" помідорів легко злізуть.
Поради
Не залишайте помідор в киплячій воді занадто довго або він почне готуватися. Ідея полягає в тому, щоб розірвати зв'язок між шкірою і м'якоттю томату.
Альтернативний спосіб очистити шкіру після його охолодження - (акуратно) зрушити її пальцями. Однак кислотність помідорів може скоро дратувати місце під нігтями, так що будьте обережні, щоб не зловживати цим методом.
Постарайтеся не проколоти м'якоть помідора, коли чистите його.
Попередження
Помідор є гарячим (тільки протягом декількох секунд) при вийманні з киплячої води, тому захистіть ваші руки.