Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як швидко обсмажити овочі

Кроки

Метод 1 з 4: Підготовка інгредієнтів

  • Stir Fry Vegetables Step 1 Version 2.jpg 1 Виберіть овочі для приготування. Практично будь-яка комбінація овочів підійде для швидкого обсмажування. Намагайтеся підбирати овочі, різноманітні за текстурою, кольором, ароматом. Для швидкого обсмажування підійдуть як свіжі, так і заморожені овочі. Намагайтеся уникати консервованих овочів, під час обсмажування вони можуть втратити форму і текстуру. На одну порцію беріть приблизно 350-400 грам свіжих овочів. Ось приблизний список інгредієнтів, додавайте свої улюблені продукти:
    • Солодкий болгарський перець
    • Горох
    • Морква
    • Водний каштан
    • Білокачанна або червонокачанна капуста
    • Броколі
    • Баклажани
    • Цибуля
    • Гриби шиітаке
  • Stir Fry Vegetables Step 2 Version 2.jpg 2 Помийте і висушіть інгредієнти. Помийте свіжі овочі, злийте воду з консервованих овочів. Промокніть овочі паперовим рушником або бавовняною серветкою, щоб овочі приготувалися правильно. Мокрі овочі не будуть смажитися, а тушкуватися, а це вже зовсім інший рецепт приготування.
    • Якщо заморожені овочі порізані шматочками, попередньо розморожувати їх не треба. Але добре б їх сполоснути водою, щоб змити кристали льоду, а потім посушити їх перед обсмажуванням.
  • Stir Fry Vegetables Step 3 Version 2.jpg 3 Наріжте овочі на шматочки. Зміст даного способу приготування овочів в тому, що всі інгредієнти повинні приготуватися швидко і одночасно. Тому товщина і розмір шматочків відіграють велику роль в цьому рецепті. Основне правило – овочі приготуються послідовно і швидко, якщо вони нарізані тонкими шматочками.
    • Під час підготовки овочів, намагайтеся тримати їх окремо один від одного. Так як різні овочі готуються різну кількість часу, ви будете додавати їх по черзі, а не одночасно
    • Овочі, які готуються повільніше, ріжте тонше і дрібніше, щоб вони не були недожаренными. Наприклад, картопля, морква та інші крохмалисті овочі готуються повільніше, ніж гриби або баклажани.
  • Stir Fry Vegetables Step 4.jpg 4 Приготуйте ароматні приправи. Часник, імбир, перець чилі, цибуля-шалот і інші надають страві більш глибокий смак. Невелику кількість будь-якого з цих продуктів підійдуть. Не забудьте почистити часник, імбир і цибулю перед додаванням їх до овочів.
    • Подрібніть приправи як можна дрібніше, щоб вони віддали весь свій смак і аромат смажених овочів.
    • Для однієї-двох порцій візьміть одну часточку часнику, одну або дві головки подрібненої цибулі, 1-2 сантиметри імбиру і маленьку щіпку перцю чилі.
  • Stir Fry Vegetables Step 5 Version 2.jpg 5 Приготуйте білкові продукти. Обсмажені овочі смачні самі по собі, але білок необхідний організму, тому додайте тофу, куряче м'ясо, яловичину, свинину або інше м'ясо. Щоб додати білкові продукти:
    • Поріжте м'ясо на маленькі тонкі шматочки «на один укус». Товсті шматки не приготуються швидко. А ваша задача-приготувати все рівномірно.
    • Поріжте тофу на скибочки «на один укус». Використовувати тверді сорти, щоб він не розвалився при обжарюванні.
  • Метод 2 з 4: Вибір соусу

  • Stir Fry Vegetables Step 6 Version 2.jpg 1 Купіть або зробіть соус терияке. Цей гострий і солодкий одночасно соус чудово підійде до обсмаженою овочам. Можна купити пляшечку соусу в магазині або зробити його самостійно. Це не складно, ось рецепт соусу терияке для двох порцій смажених овочів:
    • Змішайте 125 мл соєвого соусу, 60 мл води, 1 ст. ложка рисового вина або сухого хересу,2 столові ложки цукру на сковороді(якщо ви використовуєте херес, цукру треба трохи більше).
    • Нагрійте суміш і дайте їй трохи покипіти на повільному вогні, поки цукор не розчиниться.
    • Додайте сіль і перець за смаком, відрегулюйте кількість цукру.
  • Stir Fry Vegetables Step 7 Version 2.jpg 2 Змішайте біле вино і соєвий соус. Дуже просто, але цей соус підніме ваші смажені овочі на сходинку вище. Візьміть по кілька столових ложок цих інгредієнтів. Додайте сіль і червоний перець за смаком.
  • Stir Fry Vegetables Step 8 Version 2.jpg 3 Зробіть арахісовий соус. Незвичайний за смаком, не такий популярний в Росії, але спробувати варто. Ось як його зробити:
    • Змішайте 125 грам арахісового масла, 2 столові ложки води, 1 столову ложку лимонного або соку лайма, 1 столову ложку соєвого соусу, 1 столову ложку цукру.
    • Додайте 1 зубчик подрібненого часнику, трохи кунжутного масла, червоний мелений перець.
    • Залиште суміш настоюватися в холодильнику на ніч, щоб смаки інгредієнтів змішалися і об'єдналися.
  • Stir Fry Vegetables Step 9 Version 2.jpg 4 Використовуйте бульйон для посилення аромату смажених овочів. Для більш м'якого смаку використовуйте овочевий, курячий, яловичий бульйон. Змішайте бульйон з соєвим соусам, сушеними травами і приправами.
    • Змішайте 1 чайну ложку цукру, 1 чайну ложку рисового оцту (можна замінити столовим) для більш традиційного смаку.
    • Змішайте лимонний сік і бульйон в рівних пропорціях для більш кислого і терпкого смаку.
  • Метод 3 з 4: Швидке обсмажування овочів

  • Stir Fry Vegetables Step 10 Version 2.jpg 1 Нагрійте сковороду вок або глибоку сковорідку. Не додавайте поки масло. Тільки нагрійте сковороду. Якщо у вас немає сковороди вок, використовуйте максимально глибоку сковороду, щоб при перемішуванні овочі не вивалювалися.
    • Не перегрівайте сковороду, інакше ви влаштуєте пожежа, коли наллє на неї масло. Сковорода вок готова, коли крапля води випаровується з поверхні її протягом 2 секунд.
    • Відкрийте вікно і включіть кухонну витяжку, якщо є. При обсмажуванні може утворитися дим і жар.
  • Stir Fry Vegetables Step 11 Version 2.jpg 2 Додайте 2-3 столові ложки олії. Ідеально використовувати масло, яке при високих температурах не утворює дим. Рапсова, соняшникова, кукурудзяна олії підійдуть. Не використовуйте оливкову олію extra virgin, кунжутне або вершкове масла, вони сильно димлять при нагріванні.
    • Візьміться за ручку сковороди і покрутіть її, щоб масло рівномірно розподілилася по поверхні.
    • Якщо масло розподіляється повільно, значить, сковорода недостатньо нагрілася. Нагрівайте до тих пір, поки масло не почне розпадатися на крапельки. Тільки після цього можна додавати овочі. На недостатньо нагрітій сковороді овочі будуть размякшими.
  • Stir Fry Vegetables Step 12 Version 2.jpg 3 Помішуючи, додайте приправи. Перед тим, як масло почне диміти. Воно злегка булькає, закипаючи. Це ідеальний момент для додавання перших інгредієнтів. Якщо ви пропустили цей момент, додайте інгредієнти в злегка дымящее масло. Додайте часник, цибуля, імбир, перець чилі, і масло придбає аромат цих спецій, щоб потім передати його овочів.
    • Використовуйте дерев'яну ложку, щоб швидко перемішати інгредієнти, або злегка струшуйте сковороду, щоб вони переверталися в маслі. Але не випадали з сковороди.
    • Через 30 секунд можна додавати овочі і білкові інгредієнти. Не пережарьте спеції, інакше вони можуть підгоріти.
  • Stir Fry Vegetables Step 13.jpg 4 Додайте і перемішайте інгредієнти, які готуються довше. Крім тофу і м'яса, покладіть в сковороду щільні і тверді овочі, такі як картопля, морква, брокколі, цвітну капусту, гарбуз і квасоля. Швидко перемішуючи їх дерев'яною ложкою або потряхивайте.
    • Щоб овочі не були размякшими або недожаренными, кладіть таку кількість овочів, щоб покрити дно сковороди, не більше. Так як ви смажите овочі швидко, можете готувати їх частинами, дозволяючи сковороді і маслу добре прогрітися перед новою партією овочів.
    • Якщо вам здається, що овочі пересмажились, перемішуйте їх більш енергійно замість того, щоб зменшити вогонь. Це збереже овочі сухими і теплими. Що і потрібно під час швидкого обсмажування.
    • Продовжуйте готувати м'ясо і жорсткі овочі до практично повної готовності. Вони повинні бути злегка м'якими. На це може піти від 3 до 10 хвилин, в залежності від інгредієнтів.
  • Stir Fry Vegetables Step 14.jpg 5 Додайте овочі, які готуються швидко. Так як жорсткі інгредієнти майже готові, додайте інгредієнти, які приготуються швидко. Продовжуйте активно перемішувати інгредієнти на сковороді, додаючи решту продукти.
    • До таких овочів відносяться пекінська капуста, болгарський перець, гриби.
    • Але є овочі, які готуються ще швидше, такі, як цукіні і кабачки, стручки гороху, зелень. Їх треба додавати, коли основна страва майже готова.
  • Stir Fry Vegetables Step 15.jpg 6 Коли овочі стануть ніжними і м'якими, додайте кілька ложок соусу. Потряхивайте сковороду до тих пір, поки кожен шматочок овочів не буде покрито соусом. Готуйте ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.
    • Наливайте соус не на середину сковороди, а збоку, щоб не порушити температуру.
    • Не використовуйте занадто багато соусу, овочі можуть стати занадто вологими.
  • Stir Fry Vegetables Step 16.jpg 7 Подавайте обсмажені овочі відразу. Вони гарні гарячими, прямо зі сковороди. Як тільки овочі просочилися соусом, вимкніть вогонь і викладайте їх на тарілки. Овочі не повинні охолонути. Рис, приготовлений на пару, може служити хорошим гарніром до овочів, хоча вони смачні і як самостійне блюдо.
  • Метод 4 з 4: Гра текстури та смаку

  • Stir Fry Vegetables Step 17.jpg 1 Відрегулюйте час приготування, якщо овоч виявився надто м'яким або занадто хрустким. Розмір шматочків. Тип овоча, ваші особисті уподобання повинні підказати вам, як довго треба готувати той чи інший овоч. З досвідом ви зрозумієте, в якій послідовності треба закладати овочі на сковорідку.
    • Якщо овоч дуже хрусткий, в наступний раз покладіть його на сковороду трохи раніше.
    • Якщо овоч вийшов занадто м'яким, наступного разу покладіть його трохи пізніше.
  • Stir Fry Vegetables Step 18.jpg 2 Бланшируйте або вимочуйте овочі, які занадто довго готуються. Морква, цвітна капуста, брокколі нерідко залишаються недожаренными. Ось декілька способів, як цього уникнути:
    • Можна бланшувати овочі перед обсмаженням. Якщо шматочок овоча більше 1 сантиметра завтовшки, обробка парою допоможе йому стати трохи м'якше. Обов'язково промокніть овочі паперовим рушником перед обсмаженням.
    • Можна додати трохи води, бульйону або сухого вина за час готування. Накрийте кришкою на пару хвилин. Щоб овочі стали м'якими. Потім продовжуйте обсмажувати, як зазвичай.
  • Stir Fry Vegetables Step 19.jpg 3 Вимочуйте сушені гриби в гарячій воді перед обсмаженням. Залиште сухі гриби в гарячій воді на 5-15 хвилин, потім злийте воду і обсушіть їх перед обсмаженням. Якщо ви покладете на сковороду сухі гриби, вони залишаться жорсткими і їх неможливо буде їсти.
    • Щоб вимочити сушені гриби, закип'ятіть воду, зніміть з вогню і покладіть гриби. Злийте воду, як тільки гриби стануть м'якими, зазвичай через 3-5 хвилин.
    • Сушені гриби шиітаке зазвичай вимочують хвилин 10.
  • Stir Fry Vegetables Step 20.jpg 4 Експериментуйте з приправами. Як тільки смажені овочі зняті з вогню, можна прикрасити їх приправами, які не мають готується на сковороді. Наприклад:
    • Насіння кунжуту або обсмажені і подрібнені горішки можна посипати на овочі, це додасть приємний хрускіт страви.
    • Петрушка, базилік або інша свіжа трава додадуть приємний аромат і апетитний вигляд страви.
    • Посипте смажені овочі дрібно нарізаними свіжими овочами, щоб додати страві контраст.
  • Stir Fry Vegetables Final.jpg 5
  • Що вам знадобиться

    • Сковорода вок (або важка глибока сковорода)
    • Паперові рушники
    • Дерев'яна ложка

    Поради

    • Якщо ви додаєте тофу або м'ясо в овочі, замаринуйте їх в соусі перед обсмаженням.
    • Якщо їжа прилипає або підгорає до сковороді, почитайте, як підготувати вок перед використанням. Не дряпайте сковороду, вона потребує дбайливого догляду.
    • Масло з високою точкою кипіння допоможе уникнути пригорання, не смажте на оливковій або вершковому маслі.

    Попередження

    • Арахісове масло може нашкодити людям, схильним до алергії.
    • Використовуйте тофу твердих сортів. М'який тофу розвалиться при обсмажуванні.

    Додаткові статті

    підготувати вок бланшувати овочі



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?