Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як подавати шампанське

Кроки

  • Serve Champagne Step 1.jpg 1 Зрозумійте різницю між шампанським та ігристим вином. Протягом довгого часу, все ігристі вина ставилися до «шампанського», поки в багатьох країнах не почали «перейменовувати». Це відновило технічне призначення шампанського, так як ці напої відносяться тільки до тих вин, які виготовлені в Шампані, північно-східній частині Франції. Шампанське з Шампані продовжує бути «золотим стандартом» ігристого вина з-за прохолодного клімату, який об'єднується з ґрунтом, на якому зростають кислі ягоди, ідеально відповідні для вина. Більш того, це шампанське стоїть роками, а не місяцями, як інші різновиди. В інших регіонах, де виробляють шампанське, існують: Кава в Іспанії, Зект в Німеччині, Спуманте в Італії, і ігристі вина Австралії, США, Нової Зеландії та Південної Африки. У цій статті охоплюються обидва види шампанського та інші ігристі вина.
  • Serve Champagne Step 2.jpg 2 Виберіть шампанське. Щоб приготувати ігристе вино, існує багато способів: метод шампануаз, метод шарму, і метод закриття, для яких потрібна різна тривалість часу для бродіння. Менше часу і менш трудомісткий процес – додавання вуглекислого газу в вино (іноді відоме як «вино газоване»), з якого може вийти смачне ігристе вино. Багато, але не всі, ігристі вина білі, сухі, згідно стилю французького шампанського, в той час як інші, солодкі, відповідають італійським стилем Асти Спуманте. Історично склалося так, що шампанське – солодке вино з різними смаками, і чим сухіше, тим смачніше; сьогодні не існує правильного або неправильного твердження з приводу стилю шампанського, це особистий вибір кожного. Якщо ви не хочете солодке шампанське, можете вибрати напівсолодке Chandon Cuvee Riche, яке буде відповідати вашим вимогам з приводу солодощі і сухості. Також якщо ви хочете урізноманітнити ваш стіл іншими кольорами, ви можете спробувати рожеве ігристе вино (з червоної троянди), також і червоне ігристе вино з Австралії і Аргентини. Існує багато варіантів вибору, найкращі з них:
    • Шампанське: Dom Perignon, Taittinger Comtes de Champagne і Krug Grande Cuvee.
    • Спуманте: Асті, Франчакорта і Тренто.
    • Ігристе вино: Schramsberg, Roederer Estate, Domaine Carneros, ігристі вина Тасманії і Мальборо.
    • Ціна – запорука якості – пляшка шампанського або вина, яке бродить, створюється чималими зусиллями, що обов'язково позначається на ціні, у той час як газовані вина набагато дешевше. У більшості випадків ви отримаєте те, за що заплатили, так що чим більше ви заплатите, тим краще шампанське купите.
  • Serve Champagne Step 3.jpg 3 Зберігайте шампанське в прохолодному місці. Перед подачею покладіть шампанське (або вино) в прохолодне, але не холодне приміщення з прямими сонячними променями і невеликим коливанням температури. Ідеальна температура – 4 -15°С.
  • Serve Champagne Step 4.jpg 4 Вирішите, як будете подавати. Традиційна ємність для шампанського – високий, вузький келих – який краще збереже газированность напою. Винні келихи з опуклістю в нижній частині не допустять того, щоб швидко виходив газ. На весіллях найчастіше використовують широкі вазочки, щоб створити скляну піраміду. На сьогоднішній день не існує ідеального пристосування для сухого вина, так як з нього виходить більше кількість газу.
    • Незважаючи на те, що вазочка для шампанського – не ідеальний варіант, піраміди з шампанського справляє незабутнє враження на великих заходах, одруження або офіційному святі, тому що в цих цілей ви можете використовувати солодке або дешеве шампанське. Якщо робите піраміду, попросіть про допомогу тих людей, які розбираються, так як для цього потрібне особливе терпіння і увагу.
  • Serve Champagne Step 5.jpg 5 Охолодіть шампанське перед подачею. Охолоджене шампанське смачніше, і воно також буде менше пінитися, коли ви відкриєте пляшку. Відра для шампанського часто більше, ніж звичайні відра для охолодження вина, так як у нього потрібно додати більше води і льоду. Ідеальна температура шампанського для вживання – 7-9°с. Якщо у вас є час, 4 або більше годин в холодильнику – буде достатньо.
  • Serve Champagne Step 6.jpg 6 Знайте, як правильно наливати шампанське. Це дуже важливий аспект, так як неправильно розлите шампанське втрачає свій неповторний смак. Для ідеального розливу дивіться статтю: Як розливати шампанське в келихи.
  • Serve Champagne Step 7.jpg 7 Вдало з'єднуйте напої. Коли читаєте правила з'єднання страв і вин, не будьте непохитні, беззаперечно дотримуючись «правил», так як особисті смаки можуть істотно відрізнятися. Тим не менш, як правило, шампанське добре поєднується з сиром, молюсками, омарами, креветками і крабами (в легенях соусах), устрицями, сашимі, лососевою ікрою, рибними котлетами, рибою та овочами, птицею, стравами Азії, стравами з базиліком і коріандром, соєю, васабі і десертами (включаючи, звичайно ж, весільні торти). Бульбашки шампанського вказують на те, що воно також добре поєднується з хрусткими продуктами. Так само, як і вже запропоновані продукти, ви можете спробувати інші поєднання, і подивитися, чи сподобається вам.
    • Види сухого шампанського можуть використовуватися в якості аперитиву для чищення неба після солоних закусок або суші. Чи, закінчивши трапезу шампанським, щоб очистити порожнину рота, і це буде краще, ніж десерт.
    • Шампанське та ігристі вина добре поєднуються з дорогою їжею з-за сильної кислоти у вині, а особливо в сухому шампанському.
    • Напівсолодкі вина не дуже добре поєднуються з їжею, особливо з солодкими десертами або обідами. Ці вина ідеальні для пікніка!
    • Дуже солодкі ігристі вина газовані солодкі спуманте) ідеальні для розважальних заходів, потрібно тільки додати морозива.
    • В рожевих винах міститься танін, з яким добре поєднуються рибні страви, океанська форель або лосося. Червоні вина (пляшкові, не газовані) поєднуються з червоним м'ясом, дичиною і стравами з індички. Газовані червоні вина повинні поєднуватися так само, як і солодкі ігристі вина.
  • Serve Champagne Step 8.jpg 8 Подавайте шампанське як частина іншого напою. Шампанське можна використовувати в коктейлях, з'єднуючи з різноманітними видами лікерів, і в результаті його можна використовувати навіть у готуванні або випічці. Це ще один спосіб подачі шампанського, хоча цей спосіб краще приберегти для не любителів шампанського!
    • Приміром, щоб зробити простий коктейль, покладіть в келих кубик цукру, додайте 5 крапель настоянки Ангостура, і 2/3 келиха залийте холодним шампанським. Прикрасити шматочком апельсина або полуниці. Якщо ви наллє менше шампанського, то ви зможете приготувати 5 коктейлів з однієї пляшки.
    • Приготуйте шербет з шампанського на десерт.
    • Якщо у вас залишилося шампанське, не дайте йому пропасти! Спробуйте зробити торт, смачне рішення для використання залишків шампанського.
  • Поради

    • Один винний завод в США, Korbel Winery, раніше, ніж до 2006 року використовував термін «шампанське», яким користуються досі.
    • Якщо шампанське не підходить вам за ціною, спробуйте Просекко або Ламбруско, італійські напої, в яких менше крохмалю, але так само багато бульбашок.
    • Сильний смак морських продуктів гриль і червоного м'яса може затьмарити смак шампанського. Тим не менш, деякі вважають, що стейк дуже добре поєднується з шампанським, і це відмінний спосіб для святкування Дня народження чи ювілею.
    • До «марочним» вин відносяться ті, які приготовані в одному році, а «не-марочним» приготовані в різний час.

    Попередження

    • Завжди пийте алкоголь із відповідальністю! Діліться з іншими, і плануйте, як вам дістатися додому!
    • У США не можна пити алкоголь до 21 року.

    Що вам знадобиться

    • Шампанське або ігристе вино
    • Відповідні келихи
    • Місце для охолодження


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?