Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як підготувати і приготувати рапини

Кроки

Метод 1 з 6: Підготовка рапини

  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 1 Version 2.jpg 1 Вибирайте рапини з твердою, яскраво-зеленим листям.
    • Уникайте зів'ялих або пожовклих рапини, а також з плямами і слизом.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 2.jpg 2 Вимийте рапини в мисці з холодною водою. При необхідності злийте воду і повторіть процес, поки повністю не очистіть рапини.
    • Мийте рапини безпосередньо перед використанням, щоб овоч не пліснявів і не псувався.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 3.jpg 3 Відріжте жорсткі кінці стебел рапини. Немає необхідності очищати стебла.
    • При бажанні ви можете відрізати стебла рапини до нижньої частини листа. Стебла можна нарізати і приготувати на кілька хвилин довше, ніж листя рапини.
    • Стебла рапини можна викинути, а приготувати тільки листя і бутони.
  • Метод 2 з 6: Рапини на пару

  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 4.jpg 1 Налийте в пароварку невелику кількість води. Доведіть її до кипіння.
    • Якщо у вас немає пароварки, налийте невелику кількість води в каструлю. Встановіть всередині каструлі друшляк або сито з нержавіючої сталі. Накрийте каструлю кришкою і готуйте.[1]
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 5.jpg 2 Акуратно покладіть в пароварку або друшляк стебла рапини.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 6.jpg 3 Зачекайте кілька хвилин, а потім додати листя. Готуйте, поки вони не стануть м'якими.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 7.jpg 4 Готуйте ще 1-2 хвилини.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 8.jpg 5 Злийте надлишки води. Рапини готовий до вживання.
  • Метод 3 з 6: Рапини соте

  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 9.jpg 1 Нагрійте на сковороді вершкове або рослинне масло. Зачекайте, поки сковорода добре не нагріється, а вершкове масло не розтане (якщо ви використовуєте саме його), перш ніж додати стебла.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 10.jpg 2 Час від часу помішуйте стебла рапини. Щоб поліпшити смакові якості, додайте часник.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 11.jpg 3 Додайте листя, як тільки стебла практично дійдуть до готовності. Помішуйте і готуйте ще 1-2 хвилини, або поки листя не стануть м'якими.[2]
  • Метод 4 з 6: Бланшування рапини

  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 12.jpg 1 Налийте в каструлю води і доведіть її до кипіння. Не обов'язково використовувати нереактивную каструлю. Коли вода закипить, покладіть в каструлю стебла рапини. Варіть протягом 2 хвилин.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 13.jpg 2 Через 2 хвилини додайте листя. Готуйте стебла з листям разом 1-2 хвилини.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 14.jpg 3 Злийте киплячу воду і відразу ж помістіть стебла і листя рапини в миску з крижаною водою.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 15.jpg 4 Залиште рапини у крижаній воді на кілька хвилин. Дістаньте рапини з води і насухо промакните паперовим або чистим кухонним рушником.
  • Метод 5 з 6: Рапини в мікрохвильовій печі

  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 16.jpg 1 Покладіть рапини в миску, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, і накрийте. Не сушіть рапини після того, як вимили.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 17.jpg 2 Готуйте в мікрохвильовій печі при високій температурі. Це повинно зайняти близько 1 хвилини. Не забудьте покласти стебла, якщо ви їх використовуєте.
    • Мікрохвильові печі розрізняються по інтенсивності. Перевіряйте готовність рапини як можна частіше, якщо ви поки ще не знаєте, як довго його необхідно готувати.
  • Метод 6 з 6: Відварну рапини

  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 18.jpg 1 Наповніть каструлю водою. Почекайте, поки вона не закипить, а потім додайте рапини.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 19.jpg 2 Покладіть стебла за кілька хвилин до листя, якщо ви вирішили приготувати і їх. Не обов'язково використовувати нереактивную каструлю.
    • Варка рапини повинна зайняти приблизно 1-2 хвилини.
  • Prepare and Cook Broccoli Rabe Step 20.jpg 3 Перелийте рапини разом з водою в друшляк.
  • Поради

    • Враховуйте, що смак рапини набагато сильніше смаку брокколі.
    • Зберігайте рапини до трьох днів в холодильнику, вільно загорнувши в поліетиленовий пакет. Краще всього купувати або збирати рапини як можна ближче до планованої готуванні.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?