Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як підготувати і зберегти свіжий чебрець

Кроки

Метод 1 з 3: Якщо ви плануєте використовувати чебрець протягом тижня

  • 1 Відкладіть в сторону то кількість чебрецю, яке необхідно для приготування страви, залишки покладіть в холодильник, не мийте чебрець перед зберіганням.
  • 2 Загорніть залишки чебрецю в герметичний пластиковий пакет так, щоб чебрецю було вільно, і пакет помістіть у найтепліше місце холодильника.
    • Деякі вважають за краще загорнути гілочки чебрецю в 1 або 2 шари паперового рушника перед тим, як покласти його в пластиковий пакет.[1] Вважається, що паперовий рушник не дозволяє ефірним маслам чебрецю випаровуватися і мінімізує псування ніжних листків.
  • 3 Підпишіть вміст пакета і вкажіть термін придатності (один тиждень) на клейкій стрічці або етикетці.
  • Метод 2 з 3: Збереження гілочок більш, ніж на тиждень

  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 4 Version 2.jpg 1 Помийте зібраний чебрець, не відриваючи листки, під проточною чистою водою.
  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 5 Version 2.jpg 2 Промакните гілочки чебрецю паперовим рушником, щоб його висушити. Будьте акуратні, ніжні листочки можна легко пошкодити, і вони втратять ефірні масла.
  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 6 Version 2.jpg 3 Оберніть кілька гілочок чебрецю мотузкою, створюючи пучок. Ви можете зібрати стільки гілочок, скільки хочете, у вас вийде своєрідний «букетик». Не пов'язуйте пучок дуже туго, інакше ви можете пошкодити гілочки.
  • 4 Використовуйте пучки. Букетики з чебрецю добре використовувати для приготування маринадів або смажених страв. Не забудьте видалити жорсткі стебла перед вживанням.
  • Метод 3 з 3: Збереження листочків більше, ніж на тиждень

  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 8 Version 2.jpg 1 Відірвіть листя від стебел, використовую або пальці, або вилку. Робіть це лише після того. як ви вимили і підсушили чебрець.
    • Якщо ви відриваєте листя пальцями, акуратно тримайте чебрець за стебло однією рукою, іншою рукою отщипывайте листочки зверху вниз.
    • Якщо ви відриваєте листочки з допомогою виделки, акуратно протаскивайте гілочки чебрецю між зубців вилки.
  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 10 Version 2.jpg 2 Розподіліть листя, відірвані від стебла, на блюді і поставте в прохолодне місце.
  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 11 Version 2.jpg 3 Перевірте листя через кілька днів, і подивіться, завершився процес сушіння. Якщо ні, перемішайте листя і поверніть на місце для завершення процесу сушіння.
  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 12 Version 2.jpg 4 Зберіть висушене листя в купку і перекладіть в герметичний контейнер.
  • Prepare and Store Fresh Thyme Step 13 Version 2.jpg 5 Зберігайте висушене листя в холодильнику.[1]
    • Приклейте на контейнер етикетку з датою упаковки і назвою вмісту.
    • Майте на увазі, що сушений чебрець зберігає свій аромат краще за всіх серед пряних трав.
    • Тим не менш, чебрець найкраще вживати у свіжому вигляді.
  • Поради

    • Експериментуйте з чебрецем, щоб виявити, як він чудово поєднується з іншими продуктами. Пробуйте що-небудь нове.

    Попередження

    • Не купуйте відразу багато чебрецю. Чебрець добре зберігається тільки один тиждень. Купуйте чебрець потроху.
    • Так як чебрець чагарникова рослина, жорсткі стебла не завжди придатні до вживання. Використовуйте стебла тільки тоді, коли ви знаєте, що зможете видалити його із страви, наприклад, при запіканні курки в духовці.

    Джерела і посилання

  • ^ 1,01,1 http://www.realsimple.com/food-recipes/shopping-storing/herbs-spices/best-way-store-herbs-10000001192665/


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?