Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як їсти едам

Інгредієнти

Едам без добавок

  • 1 склянку готових бобів едам
  • 1/2 ч. л. каєнського перцю
  • 1 ч. л. соєвого соусу

Соус для умочування з едам

  • 340 г свіжих очищених бобів едам
  • 1/2 склянки нарізаної кінзи
  • 1/2 склянки йогурту
  • 1 нарізаний авокадо без кісточки
  • 1/2 склянки води
  • 1/4 склянки соку лайма
  • 1-2 ч. л. солі
  • 5 крапель табаско
  • 3 краплі кунжутного масла

Салат з едам

  • 3 ст. л. соку лайма
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. ріпакової олії
  • 1 маленький подрібнений зубчик часнику
  • ? ч. л. цукру
  • 2 склянки кукурудзи
  • 1 стакан приготованої сої едам
  • 1 банка (425 г) чорної квасолі без рідини
  • ? склянки нарізаного червоного цибулі
  • ? склянки нарізаної свіжої кінзи

Смажений рис з едам

  • 450 г тонкої спаржі
  • 3 ст. л. ріпакової олії
  • 1 ст. л. подрібненого часнику
  • Щіпка меленого імбиру
  • Щіпка пластівців червоного перцю
  • 3 склянки талої замороженої сої едам
  • 1 ст. л. соєвого соусу з низьким вмістом натрію
  • 2 склянки приготованого коричневого рису
  • 3 нарізані цибулини-шалот

Кроки

Метод 1 із 5: Едам без добавок

  • 1 Помістіть приготовану сою едам в миску.
  • Wok fried edamame.jpg 2 Посипте її кайенским перцем і полийте соєвим соусом. Щоб додати пряний аромат, додайте в сою едам 1/2 ч. л. каєнського перцю і 1 ч. л. соєвого соусу.
  • 3 Їжте. Просто покладіть стручок в рот, очистіть зубами і викиньте лушпиння. Якщо ви не хочете їсти сою саме так, очистіть її заздалегідь, а потім додайте спеції.
  • 4 Зберігання. Ви можете зберігати цю сою едам в холодильнику протягом, принаймні, двох днів.
  • Метод 2 із 5: Соус для умочування з едам

  • 1 Доведіть до кипіння 2 л солоної води. Покладіть у воду, принаймні, 2 ст. л. солі. Це перший крок у приготуванні смачного соусу для умочування з едам.[1]
  • 2 Покладіть у воду 340 г свіжих очищених бобів едам.
  • 3 Доведіть воду до легкого кипіння і варіть едам протягом 5 хвилин. Варіть до готовності, поки боби не стануть ніжними. Потім злийте воду і промийте сою в холодній воді.
  • 4 Покладіть едам в кухонний комбайн і кілька разів увімкніть режим пульсації.
  • 5 Додайте в кухонний комбайн 1/2 склянки подрібненої кінзи і ще раз подрібніть в режимі пульсації.
  • 6 Додайте інші інгредієнти і подрібнюйте в режимі пульсації, поки вони не досягнуть консистенції пюре. Додайте 1/2 склянки води, 1/4 склянки соку лайма, 1-2 ч. л. солі, 5 крапель табаско і 3 краплі кунжутного масла в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної маси. Якщо ви хочете, щоб соус для умочування був трохи більш рідкий, додайте трохи більше води.
  • Edamame Dip.jpg 7 Подавайте. Покладіть цей смачний соус для умочування в невелику миску і подавайте з чіпсами з лаваша, морквою або іншими чіпсами і овочами.
  • Метод 3 із 5: Салат з едам

  • 1 Зробіть заправку. Змішайте в маленькій мисці сік лайма, олії, часник і цукор. Покладіть в невелику миску 3 ст. л. соку лайма, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. ріпакової олії, 1 маленький подрібнений зубчик часнику і ? ч. л. цукру.[2]
  • 2 Змішайте інгредієнти. Збийте суміш, щоб аромати об'єдналися, і поставте в бік.
  • 3 Покладіть у велику миску едам, кукурудзу, чорну квасолю, цибулю і кінзу. Покладіть у велику миску 2 склянки кукурудзи, 1 склянку приготовленої сої едам, 1 банку (425 г) чорної квасолі без рідини ? склянки нарізаного червоного цибулі і ? склянки нарізаної свіжої кінзи.
  • 4 Полийте суміш овочів соусом. Акуратно перемішайте, щоб аромат овочів змішався з ароматом заправки.
  • 5 Поставте в холодильник. Поставте салат в холодильник принаймні на годину, а ще краще на ніч, щоб аромати повністю змішалися.
  • 6 Подавайте. Насолоджуйтеся цим холодним салатом в якості гарніру в будь-який час.
  • Метод 4 із 5: Смажений рис з едам

  • 1 Покладіть в миску з 2 ст.л. води нарізану кубиками спаржу. Насамперед, вимийте спаржу і наріжте на 2,5 см кубики. Це перший крок у приготуванні смаженого рису з едам.[3]
  • 2 Готуйте в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Це трохи приготує спаржу.
  • 3 Нагрійте на сковороді 3 ст.л. ріпакової олії. Як тільки олія нагріється (протягом приблизно хвилини), додайте спаржу. Готуйте її приблизно 1 хвилину, стежачи за тим, щоб спаржа не підгоріла.
  • 4 Додайте в суміш часник, мелений імбир і пластівці перцю. Покладіть в сковороду до спаржі 1 ст. л. подрібненого часнику, щіпку меленого імбиру і щіпку пластівців червоного перцю і готуйте, поки спаржа не почне покриватися рум'яною скоринкою.
  • 5 Додайте в суміш 3 склянки талої замороженої сої едам і готуйте ще 5 хвилин. Перемішайте вміст сковороди, а потім додайте 1 ст. л. соєвого соусу з низьким вмістом натрію і 1 ч. л. води. Інгредієнти починають підсихати або злегка підгоряти, додайте ще води.
  • 6 Додайте рис і 3 нарізані цибулини-шалот і готуйте ще 1 хвилину. Перемішайте інгредієнти, щоб аромати об'єдналися, і готуйте протягом 1 хвилини або до готовності. Потім зніміть суміш з вогню.
  • Edamame And Asparagus Stir Fry w rice.jpg 7 Подавайте. Приправте рис соєвим соусом і пластівці червоного перцю за смаком і насолоджуйтеся їм відразу ж.
  • Метод 5 із 5: Інші способи вживання едам

  • 1 Додавайте в рагу і супи. Замініть звичайні овочі, наприклад, морква або горох, соєю едам. Це також чудове доповнення для супів, приготованих в каструлі повільного приготування.
  • 2 Поєднуйте з макаронами або морепродуктами. Якщо ви плануєте приготувати креветки в часниковому соусі або дуже легке блюдо з макаронів і овочів, додайте боби в якості хрусткого гарніру.
  • Поради

    • Ніколи не їжте стручки. Завжди очищайте боби після приготування.
    • Не тримайте едам в холодильнику довше тижня, так як бобові стануть м'якими і втратять свою текстуру.
    • Деякі компанії продають вже очищені боби едам. Це зручно, так як ви зможете їх відразу ж приготувати на пару або в мікрохвильовій печі.

    Додаткові статті

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.simplyrecipes.com/recipes/edamame_dip/
  • ^ http://tastefullyjulie.com/black-bean-corn-and-edamame-salad-with-cilantro-and-lime-dressing/
  • ^ http://thecookinglife.wordpress.com/2011/03/23/recipe-edamame-and-asparagus-stir-fry/


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?