Як їсти ківі
Рекламний блок
Кроки
1 Їжте ківі, як яблуко, разом з шкіркою. Шкірка ківі багата клітковиною і пектином, які допомагають травленню [3] - Шкірка ківі багата вітаміном C, [4], який зміцнює імунну систему, захищає від мікробів і сприяє збільшенню лімфоцитів. [5]
- Шкірка ківі також корисна для вашої шкіри. Вітамін C і Е мають в'яжучу, а також надає і стягує пори ефектом.
2 Поділіть ківі навпіл, а внутрішню частину з'їжте ложкою. М'якоть ківі дуже легко відокремлюється від шкірки, що робить це дуже ефективним і легким способом з'їсти ківі. - Ківі дуже корисний для вагітних жінок. Він не тільки зменшує ймовірність запорів та інших порушень у жінок, але також є джерелом вітамінів для внутреутробного дитини.[6]
- Одне дослідження показало, що вживання 2-3 ківі в день протягом 28 днів значно зменшує рівень тригліцеридів у крові, зменшуючи ризик утворення тромбів. Це робить ківі натуральним розріджувачем крові. [7]
- Ще одне дослідження показало, що ківі допомагає вирішити проблеми з диханням, такі як: кашель, задишка .
3 Очистіть ківі від шкірки, наріжте часточками і додайте до збитим вершкам. Це варіант національного десерту Нової Зеландії, який називається «Павлова». [8]Цей десерт готують з меренги і прикрашають ківі. [9] - Десерт був створений у 1920 році на честь російської балерини Анни Павлової, після того, як вона відвідала цей регіон. [10]Він має хрустку скоринку, залишаючись м'яким всередині.
4 Приготуйте сік або смузі з ківі. Приготуйте зелений сік, використовуючи яблука, ківі, шпинат, салат і ананас. Також можна приготувати смузі, змішавши наступні інгредієнти: - 1 неочищений ківі
- 1/2 склянки замороженої чорниці
- 1/2 склянки замороженої полуниці
- 1 очищений банан
- 1 стакан апельсинового соку
- 1 столова ложка насіння льону (за бажанням)
5 Приготуйте джем або чатні з ківі. Екзотичний і витончений джем з ківі дуже популярний в Новій Зеландії і набирає популярність по всьому світу. - Щоб приготувати джем, вам знадобитися саме ківі, а також скляна банка, лимонний сік, ананасовий сік і яблука. Знайдіть рецепт у кулінарній книзі або імпровізуйте!
- Чатні трохи відрізняється від джему. Вони можуть бути солодкими і солоними, і завжди містять суміш приправ з фруктами і овочами.
Поради
- Коли ви використовуєте ківі в молочних десертах, подавайте їх протягом декількох годин, так як ферменти ківі почнуть розчиняти білки молока. Те ж саме стосується і желе.
Попередження
- Будьте обережні, коли використовуєте гострі ножі!
Джерела і посилання
^ http://articles.latimes.com/2002/may/08/food/fo-kiwi8 ^ http://www.flavorandfortune.com/dataaccess/article.php?ID=259 ^ http://www.newsmax.com/FastFeatures/fruits-for-skin-healthy/2011/01/19/id/383269 ^ http://www.innovateus.net/food/what-makes-kiwi-health-food ^ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16373990 ^ http://natural-digestion-source.com/benefits-of-kiwi-fruit-in-pregnancy/ ^ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15370099 ^ http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/pavlova-wars-new-zealand-reclaims-its-national-dessert-1667299.html ^ http://ourkitchen.fisherpaykel.com/recipe/traditional-kiwi-pavlova/ ^ www.newzealand.com/travel/media/features/food-&-wine/food&wine_real-kiwi-pavlova-trail_feature.cfm Рекламний блок
Рекомендуємо для перегляду