Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як бланшувати квасолю

Кроки

Частина 1 з 2: Бланшування квасолі

  • Blanch Beans Step 1.jpg 1 Цей метод можна використовувати для бланшування свіжої стручкової квасолі. Не важливо, який вид квасолі ви бланшируете. По-перше, квасоля бланшируется для того, щоб зберегти яскравий зелений колір, а також, щоб зберегти смак і корисні речовини.[1]
    • Квасоля сушена не бланшируется, так як вона готується іншим способом.
  • Blanch Beans Step 2.jpg 2 Почистіть квасоля і приготуйте її до варіння. Спочатку квасоля потрібно промити під свіжою проточною водою, щоб змити пил і бруд. Якщо ви готуєте стручкову квасолю не очищаючи її, обріжте кінці стручка з обох сторін.
    • При бланшуванні квасолі потрібно також видалити бруд зі стручків.[2]Blanch Beans Step 2Bullet1.jpg
    • Якщо стручки дуже довгі, ви можете розрізати їх навпіл. Це ніяк не вплине на бланшування квасолі. Це потрібно для того, щоб спростити процес приготування квасолі.
  • Blanch Beans Step 3.jpg 3 Кипіння каструлю з водою. Доведіть воду до кипіння. На пів-кіло квасолі необхідно 4 літри води. Вам не обов'язково вимірювати кількість води, ви можете налити її на-віч.
    • Для смаку можна додати сіль.
    • Виберіть велику каструлю, в яку поміститься вся квасоля. Квасолі не повинно бути тісно в каструлі.
  • Blanch Beans Step 4.jpg 4 Приготуйте каструлю з крижаною водою. Наберіть в каструлю холодну воду і покладіть в неї кілька кубиків льоду. Через кілька хвилин, коли квасоля звариться, вам необхідно буде перемістити її в каструлю з крижаною водою. Вона повинна бути достатньо холодною, не більше 15°C, щоб добре охолодити квасоля, перш ніж вона втратить смак і корисні речовини.
    • Використовуйте лід, щоб тримати воду холодною. Використовуйте однакова по вазі кількість квасолі і льоду.[3]
    • Якщо холодна вода з-під крана змушує шкіру на вашій руці занеметь, ви можете використовувати її без льоду. Але вода швидко підігріється до кімнатної температури, якщо ви не використовуєте її відразу ж. Тому краще використовувати лід.
  • Blanch Beans Step 5.jpg 5 Квасолю треба варити в киплячій воді протягом трьох хвилин. Використовуйте таймер. Покладіть квасоля в воду і включіть таймер. Квасолю треба кидати тільки в киплячу воду. Зелена квасоля і длинностручковая квасоля вариться протягом трьох хвилин, інші види квасолі варяться протягом 2-4 хвилин, залежно від розміру. Квасоля буде вареної, але все ще хрусткою.[4]
    • Якщо після того, як ви кинете квасоля у воду, вона не почне знову кипіти протягом наступної хвилини, значить ви налили занадто багато води. Наступного разу використовуйте менше води.
    • Ви можете використовувати парову корзину для того, щоб приготувати квасоля. Покладіть квасоля в друшляк або сито на каструлю з киплячою водою і накрийте кришкою. Таким чином, вам не доведеться зливати воду, і ви відразу зможете почати готувати наступну порцію квасолі.
  • Blanch Beans Step 6.jpg 6 Остудіть квасоля. Коли квасоля буде готова, злити воду або зніміть її з каструлі в паровій кошику. Покладіть квасоля в крижану воду і почекайте, поки вона охолоне. Ви можете злити воду через друшляк або сито.
    • Такий різкий процес охолодження також іноді називається "шокированием".
    • Залиште квасоля в крижаній воді на три хвилини.
  • Blanch Beans Step 7.jpg 7 Злийте воду. Коли квасоля остудится, злийте крижану воду або дістаньте квасоля з каструлі з допомогою ложки. Тепер процес бланшування закінчено. Квасолю можна використовувати для приготування лазаньї, салату, овочевого рагу. Бланшування здійснюється з метою збереження смаку і корисних речовин, а також кольору квасолі.
  • Частина 2 з 2: Замороження квасолі після бланшування

  • Blanch Beans Step 8.jpg 1 Висушіть квасоля після того, як дістанете її з холодної води. Після бланшування і охолодження квасолі її можна заморозити. Для початку її потрібно висушити, щоб на ній не утворювались кристали льоду. Використовуйте для цього паперову серветку.[5]
  • Blanch Beans Step 9.jpg 2 Покладіть квасоля в спеціальний закривається пластиковий або целофановий пакет. Це має бути пакет з замком. Якщо ви використовуєте пластмасовий контейнер, залиште близько 1.25 см вільного місця, не заповнюючи контейнер квасолею повністю, так як вона може збільшитися в розмірі після заморозки.
    • Ви можете покласти в пакет трубочку, щоб видалити повітря з пакета. З допомогою трубочки висмокчіть повітря і закрийте пакет.
  • Blanch Beans Step 10.jpg 3 Квасоля в замороженому вигляді зберігається близько 10 місяців. Якщо ви правильно бланшировали і заморозили квасоля, її можна використовувати протягом 1 року.[6] Звичайно, краще всього використовувати її протягом наступних кількох тижнів.
  • Blanch Beans Step 11.jpg 4 Розморозьте квасоля перш, ніж використовувати її. Дістаньте квасоля з морозилки, дайте їй розморозитися. Після того, як ви разморозите квасоля, її краще не класти в морозильну камеру. Квасоля не підлягає повторному заморожуванню, це погіршить її якість. Щоб уникнути цього, заморожуйте квасоля в окремих маленьких контейнерах.
  • Що вам знадобиться

    • Свіжа квасоля.
    • Свіжа вода.
    • Ніж.
    • Сіль.
    • Велика каструля.
    • Плита.
    • Таймер.
    • Сито.
    • Велика миска.
    • Лід або холодна вода.

    Поради

    • Якщо ви не можете зварити квасолю або приготувати на пару, ви можете використовувати мікрохвильову піч. Квасоля потрібно готувати в мікрохвильовій печі маленькими порціями. Це не дуже корисний і ефективний спосіб приготування квасолі, вона втратить смак і корисні речовини.[7]
    • Багато овочі, наприклад, брокколі бланшируются на пару, але квасолю можна бланшувати безпосередньо в гарячій воді. Якщо хочете, ви можете використовувати парову корзину або пароварку. Квасоля готується на пару протягом 4 хвилин і 30 секунд.[8]
    • Якщо ви бланшируете квасоля в місці, яке знаходиться на висоті понад 1500 метрів над рівнем моря, збільште час варіння на одну хвилину.

    Попередження

    • Якщо ви не доварите квасолю, вона може лопнути або разломиться, як ніби ви її зовсім не бланшировали.[9] Використовуйте таймер, щоб засікти рівно 3 хвилини.

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.eatbydate.com/what-is-blanching/
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/freeze/blanching.html
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/freeze/blanching.html
  • ^ http://allrecipes.com/howto/blanching-and-shocking-vegetables/
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/freeze/blanching.html
  • ^ http://www.stilltasty.com/fooditems/index/16471
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/freeze/blanching.html
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/freeze/blanching.html
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/freeze/blanching.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?