Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як бланшувати спаржу

Кроки

  • Blanch Asparagus Step 1.jpg 1 Виберіть спаржу. Стебла повинні бути прямими і твердими на дотик.
    • Спаржа повинна бути яскраво-зеленої, без бурих плям. Кінчики повинні бути щільно закриті.Blanch Asparagus Step 1Bullet1.jpg
    • Виберіть стебла однакової товщини, щоб спаржа приготувалася рівномірно.Blanch Asparagus Step 1Bullet2.jpg
  • Blanch Asparagus Step 2.jpg 2 Доведіть до кипіння велику каструлю води. Додайте столову ложку солі.
    • Сіль не тільки приправляє воду, але і збільшує температуру киплячої води. Це в свою чергу сприяє більш ефективному приготування їжі.Blanch Asparagus Step 2Bullet1.jpg
  • Blanch Asparagus Step 3.jpg 3 Підготуйте воду з льодом. Заповніть велику миску на 2/3 холодною водою. Додайте 6-10 кубиків льоду і поставте в бік.
    • Це іноді ще називається "шокування спаржі", так як крижана лазня різко зупиняє процес приготування.
  • Blanch Asparagus Step 4.jpg 4 Приготуйте спаржу. Акуратно опустіть спаржу в киплячу воду і готуйте, поки вона не стане яскраво-зеленого кольору. Це звичайно займає 2-4 хвилини, в залежності від розміру (або діаметра) стебел.
    • Отсчитывайте час бланшування, як тільки вода знову почне кипіти.Blanch Asparagus Step 4Bullet1.jpg
    • Варіть маленьку спаржу 2, середню 3, а більшу 4 хвилини. Час приготування приблизне.[1]Blanch Asparagus Step 4Bullet2.jpg
  • Blanch Asparagus Step 5.jpg 5 Припиніть готувати. Як тільки спаржа стане яскраво-зеленої, хрусткою і м'якою[2], дістаньте її з киплячої води шумівкою або невеликим ситом. Відразу ж перекладіть в миску з водою з льодом.
  • Blanch Asparagus Step 6.jpg 6 Злийте воду. Викладіть овочі на деко, вистелене паперовими рушниками, щоб видалити надлишки води.
    • Якщо ви заготовлює овочі про запас чи плануєте їх транспортувати (наприклад, на пікнік), зберігайте їх у холодильнику в поліетиленовому пакеті, выстеленном паперовими рушниками.
  • Blanch Asparagus Step 7.jpg 7 Подавайте. Бланшування може використовуватися в якості попереднього способу приготування їжі (наприклад, перед гасінням або смаженням) або основного.
    • Бланшування є важливим кроком у підготовці овочів для заморожування. Обварювання овочів зупиняє дію ферментів, які розщеплюють рослини і сприяють втраті смаку, текстури та кольору.
    • Бланшування перед заморожуванням також очищає поверхню рослин від пилу та інших сторонніх часток, уповільнює втрату вітамінів і робить овочі м'якше.
  • Поради

    • Щоб приготувати просте і смачне блюдо, додайте трохи солі крупного помелу і збризніть спаржу оливковою олією перед подачею.

    Попередження

    • Враховуйте, що свіжа спаржа зберігається не більше 2-3 днів, тому готуйте її незабаром після покупки.

    Що вам знадобиться

    • Спаржа
    • Каструля
    • Вода
    • Миска
    • Лід
    • Сіль
    • Друшляк
    • Шумівка
    • Щипці

    Джерела і посилання

  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/freeze/blanching.html
  • ^ http://www.marthastewart.com/269358/blanching-vegetables?search_key=blanching


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?