Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як бланшувати персики

Кроки

Метод 1 з 3: Підготовка кухні

  • Blanch Peaches Step 1.jpg 1 Наповніть каструлю водою. Поставте на вогонь.
    • Каструля не повинна бути дуже великою. Можна помістити лише стільки персиків, скільки поміститься для плавання на поверхні — близько 4-х для більшості каструль.
    • Відмінно підходить для бланшування каструля зі знімним друшляком. Можете вийняти плід, не знімаючи з вогню каструлю з окропом.
  • Blanch Peaches Step 2.jpg 2 Зробіть крижану ванну. Заповніть велику миску з холодною водою. Додайте у воду кубики льоду.
    • Поставте крижану баню поруч з плитою.
  • Blanch Peaches Step 3.jpg 3 Знайдіть великий простір для очищення від шкірки і підготовки персиків.
  • Метод 2 з 3: Підготовка персиків

  • Blanch Peaches Step 4.jpg 1 Виберіть персики. Персики з легко відокремленою кісточкою менш солодкі, ніж персики з неотделяющейся кісточкою.
    • Персики з неотделяющейся кісточкою, зазвичай вже готові до збору починаючи з середини червня. Персики з відокремленою кісточкою зазвичай вже готові до збору, починаючи з липня.
    • Персики, куплені в магазині, швидше за все, дозрівали не на дереві, в той час як, куплені на ринку, ймовірно, дозріли на дереві.
  • Blanch Peaches Step 5.jpg 2 Купіть або зберіть багато персиків. Найкраще бланшувати персики великими партіями, оскільки в каструлі з киплячою водою можна бланшувати багато партій.
  • Blanch Peaches Step 6.jpg 3 Помийте персики. Не потрібно сильно вимивати персики, так як ви будете очищати їх від шкірки; однак, видалення бруду і хімікатів дозволить використовувати окріп для багатьох партій.
  • Blanch Peaches Step 7.jpg 4 Зробіть гострим ножем розріз буквою "х" у нижній частині кожного персика. Дві перетинають лінії, які проходять глибоко в персик, дозволять розширитися йому в процесі бланшування. Також, вони дозволять легше очистити персики від шкірки.
  • Метод 3 з 3: Бланшування персиків

  • Blanch Peaches Step 8.jpg 1 Киньте 4 цілих персика в киплячу воду. Стійте поруч з шумівкою в руках.
  • Blanch Peaches Step 9.jpg 2 Регулюйте час в залежності від того, наскільки дозріли персики. Нижче наведено приблизний час:
    • Перестиглі персики бланшируйте протягом 45 секунд.
    • Стиглі — 1-1.5 хвилин.
    • Досить стиглі — 2 хвилини
    • Тверді — 3 хвилини.
  • Blanch Peaches Step 10.jpg 3 Вийміть персики ложкою. Відразу покладіть їх в крижану ванну.
  • Blanch Peaches Step 11.jpg 4 Тримайте персики в крижаній бані протягом 2 хвилин. Щоб легше очистити персики від шкірки, вони повинні бути злегка теплими.
  • Blanch Peaches Step 12.jpg 5 Вийміть персики з крижаної ванни. Вставте ніж прямо під шкірку поруч із "x" і зніміть її. Повторіть це в кожному куті "x".
  • Blanch Peaches Step 13.jpg 6 персики Розріжте навпіл. Видаліть кісточку. Персики наріжте тонкими шматочками.
  • Blanch Peaches Step 14.jpg 7 Повторіть процедуру, щоб бланшувати всі персики.
  • Blanch Peaches Final.jpg 8
  • Поради

    • Після того як порізали персики на шматочки, киньте їх в лимонний сік. Кислота не дасть їм потемніти. Засипте персики цукром і нехай вони постоять протягом півгодини, якщо зберігаєте їх для пирогів або інших десертів.
    • Як тільки пробланшировали всі партії персиків, відразу заморозьте їх в поліетиленових пакетах або законсервируйте.
    • Попросіть когось допомогти вам на кухні. Удвох можна увійти в ритм, де одночасно персики будуть варитися, промиватися і чиститися.

    Що вам знадобиться

    • Свіжі персики цілі
    • Ніж
    • Каструля
    • Вода
    • Миски
    • Лід
    • Таймер
    • Шумівка/друшляк
    • Лимонний сік
    • Цукор
    • Поліетиленові пакети
    • Банки для консервування

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?