Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як бланшувати шпинат

Кроки

  • Blanch Spinach Step 1.jpg 1 Доведіть до кипіння на сильному вогні велику каструлю води. При бажанні можете посолити воду.
  • Blanch Spinach Step 2.jpg 2 Вимийте листя шпинату і насухо їх промакните.
  • Blanch Spinach Step 3.jpg 3 Покладіть у велику миску кубики льоду і залийте водою. Заповніть миску льодом на 3/4 і покрийте його водою. Ви будете використовувати миску відразу після варіння шпинату.
  • Blanch Spinach Step 4.jpg 4 Покладіть листя шпинату в киплячу воду і варіть 30-60 секунд, поки вони не стануть яскраво-зеленого кольору.
  • Blanch Spinach Step 5.jpg 5 Злийте зі шпинату зайву воду через сито або шумівку.
  • Blanch Spinach Step 6.jpg 6 Покладіть шпинат у воду з льодом. Залиште бланшований шпинат у крижаній воді на кілька хвилин, або поки він не охолоне. Це зупинить процес приготування, збереже його текстуру та поживні речовини.
  • Blanch Spinach Step 7.jpg 7 Візьміть шпинат руками, щоб видалити надлишки води. Якщо ви залишите занадто багато води, це порушить текстуру. Шпинат на 90% складається з води, тому йому не вимагається додаткова волога.
  • Blanch Spinach Step 8.jpg 8 Покладіть шпинат в герметичний контейнер для зберігання. Заморозьте для подальшого використання або використовуйте відразу.
  • Поради

    • Бланшований шпинат можна також приготувати в дегидраторе.
    • Ви також можете бланшувати та інші овочі і зберігати їх в морозильній камері, щоб використати в інший час року. Можна бланшувати зелену квасоля, броколі, цвітну капусту й спаржу. Якщо ви просто дістанете овочі з окропу, процес приготування не зупиниться, тому текстура овочів може стати м'якою.
    • Коли ви захочете з'їсти шпинат, лише злегка розігрійте його. Якщо він буде занадто гарячий, він почне повторно готується і втратить багато поживних речовин.

    Попередження

    • Занадто тривале варіння знищить велику частину живильних речовин і позбавить шпинат цінних вітамінів і мінералів.
    • Не використовуйте листя шпинату, якщо вони жовті, мляві або потемнілі.
    • Шпинат чутливий до етилену. Зберігання його з помідорами, яблуками або динею призведе до того, що листя пожовтіє. Ці плоди природно випускають цей хімікат.

    Що вам знадобиться

    • Листя шпинату
    • Велика каструля
    • Сіль (за бажанням)
    • Шумівка або сито
    • Велика миска
    • Вода з льодом
    • Герметичний контейнер (за бажанням)


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?