Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як вийняти чізкейк з рознімної форми для випічки

Кроки

Метод 1 з 3: Зрушуємо торт з форми для випічки

  • 1 Залиште ваш торт остигати на ніч. Цей важливий крок, який в кінцевому підсумку визначає, як буде виглядати ваш чізкейк. Якщо торт все ще буде теплим або кімнатної температури, коли ви почнете його знімати, то в результаті ви отримаєте потріскану і горбисту поверхню. Якщо ви хочете, щоб ваш чізкейк виглядав бездоганно, не пропустіть цей крок.
  • 2 Відокремте бокові сторони чізкейку від бортів форми за допомогою ножа і гарячої води. Коли ви починаєте знімати торт, фокус з ножем і гарячою водою - це найкращий спосіб відокремити чізкейк від бортів форми. Візьміть невеликий ніж і потримайте його під гарячою водою або занурте в чашку з окропом. Вставте ніж між тортом і бортиком форми і обережно ведіть його вздовж краю чізкейку. Це допоможе відокремити торт від форми, зберігаючи його краю рівними.[1]
    • Вам буде потрібно знову змочувати ніж в гарячій воді, пройшовши кілька сантиметрів уздовж краю форми. Якщо ви не зробите цього, ніж стане сухим і зашкодить краю чізкейку.
    • Не використовуйте холодну воду, вона не дає такого ж ефекту. Якщо ви будете використовувати холодну воду, то висока ймовірність, що чізкейк потріскається або зламається.
  • 3 Використовуйте нагрівання, щоб зняти чізкейк з основи форми. Зняти готовий чізкейк з основи форми набагато важче, ніж відокремити краю від бортів. Якщо ви трохи подогреете дно форми, то масло, що міститься в торті розтопиться, і торт буде легше зняти з форми. Спробуйте один з цих способів:
    • Кухонний газовий різак Якщо вам пощастило мати на кухні такий чудовий інструмент, ви можете підігріти їм дно форми для випічки. Надягніть на руки прихватки і тримайте форму з чізкейк. Увімкніть різак і повільно підведіть полум'я під дно форми. Цього достатньо, щоб розтопити масло і розм'якшити сир, що дозволить вам легко зняти торт з форми. Увага: не нагрівайте форму занадто сильно.
    • Газовий пальник. Тримайте форму для випічки прихватками. Увімкніть газовий пальник і обережно потримайте над нею форму з чізкейк, щоб нагріти дно. Як і в попередньому випадку, будьте уважні, не перегрейте форму. Вона може нагрітися дуже сильно.
    • Ніж, змочений в гарячій воді. Цей спосіб менш кращий, оскільки зволоження скоринки впливає на текстуру чізкейку. Але якщо у вас немає обладнання, що дозволяє безпосередньо підігріти дно форми, ви можете скористатися цим способом.
  • 4 Зніміть борти форми. Відкрийте замок і обережно приберіть бортики. Остиглий чізкейк повинен зберігати форму, а не завалюватися на бік. Якщо ви бачите на поверхні чізкейку щербини і цятки, які потрібно прибрати, потримайте ніж у гарячій воді і обережно сгладьте нерівні ділянки.
  • 5 Посуньте чізкейк на блюдо. Відразу після нагрівання дна форми обережно посуньте торт на блюдо, яке ви приготували заздалегідь. Якщо торт не зсувається, візьміть ніж з великим лезом і плоскою стороною акуратно підштовхніть торт з підкладки. Натискайте на скоринку, а не на м'яку начинку із сиру, яка легко деформується.
    • Багато господинь просто залишають торт лежати на підставі форми, не знімаючи його. Ви теж можете покласти свій чізкейк на блюдо разом з дном форми. Металеві краю можна замаскувати, красиво розклавши збоку торта малину або нарізані ягоди полуниці.
  • Метод 2 з 3: Використовуємо лопатки, щоб зняти торт

  • 1 Залиште ваш торт остигати на ніч! Якщо торт все ще буде теплим або кімнатної температури, він розвалиться на частини, коли ви почнете його знімати. Почекайте, щоб внутрішня частина торта повністю застигла, перш ніж продовжити роботу з випічкою.
  • 2 Зніміть бортики з рознімної форми для випічки. Потримайте ніж у гарячій воді і проведіть уздовж краю чізкейку, щоб відокремити його від бортів форми. Періодично зволожуйте ніж у гарячій воді, щоб він не ушкоджував поверхню торта. Після того, як ви закінчите відокремлювати краю, відкрийте замок форми і зніміть бортики.
    • Не використовуйте холодну воду, щоб відокремити торт від бортиків, вона не дає такого ж ефекту, як гаряча.
    • Ви можете виправити невеликі тріщини і пошкодження на боках торта, згладжуючи поверхню ножем, змоченим у гарячій воді.
  • 3 Зніміть борти форми. Відкрийте замок і обережно приберіть бортики. Остиглий чізкейк повинен зберігати форму, а не завалюватися на бік. Якщо ви бачите на поверхні чізкейку щербини і цятки, які потрібно прибрати, потримайте ніж у гарячій воді і обережно сгладьте нерівні ділянки.
  • 4 Візьміть три лопатки і друга. Метод лопаток потребує допомоги когось ще, тому що торт може розвалитися на частини, якщо ви будете підтримувати його двома лопатками, а не трьома. Три лопатки буде достатньо, щоб акуратно підняти чізкейк і перенести його на блюдо. Вибирайте широкі, плоскі, тонкі лопатки, які легко просунути під чізкейк.
    • Ви можете підігріти дно форми перед тим, як спробуєте перенести його на тарілку. Це дозволить легше відокремити торт від дна форми для випічки.
  • 5 Просуньте лопатки під торт. Дуже обережно просуньте лопатки між дном форми і скоринкою чізкейку. Постарайтеся, щоб максимально можлива площа торта виявилася підтримувана лопаткою. Перевірте, щоб торт рівномірно лежав на всіх трьох лопатках, і не одна його частина не залишилася непідтримуваних.
  • 6 Покладіть торт на блюдо. Тримайте ручки двох лопаток і попросіть людину, яка вам допомагає, тримати третю. На рахунок три акуратно підніміть торт і перекладіть на блюдо, яке ви заздалегідь поставили поруч. Це треба зробити швидко, але обережно, тоді ви отримаєте відмінний результат.
    • Обов'язково переконайтеся, що ви починаєте піднімати торт одночасно і робите це з однаковою швидкістю, інакше ваш чізкейк розвалиться на частини.
    • Коли торт виявиться на блюді, акуратно витягніть з-під нього лопатки.
  • Метод 3 з 3: Випікаємо торта на пергаменті

  • 1 Покладіть на дно форми пергаментний папір. Якщо ви тільки збираєтеся піч чізкейк, цей спосіб набагато полегшить вам процес зняття торта. Виріжте з пергаментного паперу коло діаметром трохи більше, ніж дно вашої форми для випічки. З'єднайте бортики і основу форми для випічки і акуратно розкладіть вирізаний круг на дні форми. Ви будете випікати чізкейк на пергаментним основі, а не безпосередньо на металевому дні форми. У цьому методі ви просто зрушить з основи випечений чізкейк разом з пергаментом, який на блюді не так помітний, як металеве підставу форми.
    • Багато кондитери воліють використовувати картонний круг, щоб дати торту більше підтримки. Виріжте з картону круг розміром з дно вашої форми для випічки. Зверху покладіть на нього коло пергаментного паперу.
    • Якщо ви хочете, то можете прокласти пергаментом і бічні сторони форми. Виріжте смужку пергаментного паперу достатньої довжини, щоб покласти її вздовж бортів форми. Смужка повинна бути трохи ширше, ніж глибина вашої форми. Тепер ви можете випікати ваш чізкейк як зазвичай, а коли він повністю охолоне, ви легко дістанете його з форми.
  • 2 Випікайте чізкейк згідно інструкції. Наявність пергаменту ніяк не впливає на процес приготування чізкейку. Починайте піч і робіть все як зазвичай.
  • 3 Залиште ваш торт остигати на ніч. Навіть пергамент не допоможе, якщо ви почнете виймати теплий чізкейк з форми. Переконайтеся, що торт повністю охолов, і тільки тоді починайте знімати бортики або зрушувати торт з дна форми.
  • 4 Зніміть бортики з рознімної форми для випічки. Якщо ви не прокладали бортики форми пергаментним папером, намочіть ніж у гарячій воді і проведіть їм між краях чізкейку і бортиками, відокремлюючи торт від форми. Потім відкрийте замок форми і зніміть бортики. Якщо ви проклали бортики пергаментом, ви можете пропустити фокус з ножем і просто прибрати боки форми. Після цього дуже акуратно видаліть смужку паперу з бічної поверхні чізкейку.
  • 5 Зніміть чізкейк з основи форми для випічки. Обережно потягніть за край пергаменту і повільно перетягніть торт з форми підстави на сервірувальне блюдо. Пергамент легко відокремиться від дна вашої форми для випічки.
  • Попередження

    • Не намагайтеся дістати чізкейк з форми до тих пір, поки він не охолоне повністю. Залиште його на ніч або, принаймні, на 12 годин.
    • Переконайтеся, що ви використовуєте пергаментний, а не вощений папір. Вощений папір не підходить для випічки, в гарячій духовці віск починає плавитися, і папір може загорітися.
    • Якщо ви використовуєте ніж, то є ймовірність подряпати поверхню форми для випічки.
    • Якщо ви використовуєте кухонний газовий різак, притримуйте форму спеціальним тримачем.

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.momswhothink.com/cheesecake-recipes/simple-secrets-to-cheescake.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?