Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як вимити індичку

Кроки

  • Clean a Turkey Step 1.jpg 1 Переконайтеся, що індичка ретельно розморожена. Якщо ви спробуєте приготувати птицю, у якої великі шматки все ще мерзлі, вона не прожариться рівномірно, а у кого-то за вашим столом можуть початися проблеми зі шлунком від напівсирої птиці. Щоб визначити ступінь заморозки, просто натисніть і злегка стисніть птицю (все ще в обгортці) для виявлення жорстких, дуже холодних ділянок.
    • Розморожування у мисці або кухонній раковині з холодною водою займає приблизно 30 хвилин на кожен фунт (450 гр).Упаковка повинна бути цілою, щоб мінімізувати проникнення бактерій. Не забувайте міняти воду кожні 30 хвилин або близько того, щоб зберігати його холодною; ніколи не використовуйте гарячу воду.
    • Розморожування у холодильнику займе приблизно 24 години на кожні п'ять фунтів(2.250 кг), так що 15-кілограмова заморожена індичка буде розтавати близько трьох днів.
    • Якщо ви миєте свіжу (ніколи не подвергавшуюся заморожування), куплену в магазині індичку або індичку, яку ви принесли додому з полювання, вам не доведеться турбуватися про кроці відтавання.
  • Clean a Turkey Step 2.jpg 2 Дістаньте індичку з упаковки, покладіть сиру птицю у велику миску в раковину або на стопку паперових рушників на столі.
    • Будьте обережні при розрізуванні упаковки, оскільки на ній часто міститься інструкція по приготуванню їжі або інші попередження. Якщо це дика індичка з полювання, такої упаковки ви не знайдете.
    • Ви можете вирізати невеликий отвір в упаковці і, утримуючи птицю над раковиною, злити зайву воду від відтавання в раковину, перш ніж відкрити пакет.
  • Clean a Turkey Step 3.jpg 3 Промийте індичку холодною водою, очистивши всю внутрішню і зовнішню поверхню. Ви можете промити два-три рази. Якщо якісь крихітні пір'я залишаються на птиці, л пропустили їх, упаковуючи на заводі або під час чищення дикої індички, просто вирвіть їх.
    • Для очищення внутрішньої порожнини птахи ви повинні будете звільнити ніжки птиці від металевих або пластикових кронштейнів, тримають їх разом. Після цього можна вичистити нутрощі, витягнути мішок з потрохами і або викинути, або відкласти їх, якщо ви плануєте зробити з них соус.
    • Якщо ви знайдете кілька кристалів льоду всередині, залийте трохи теплої води в порожнину до їх відтавання. Якщо ви знайшли великий шматок льоду всередині, дістаньте його, а потім покладіть птицю в раковину з холодною водою ненадовго, щоб продовжити розморожування. (Не залишайте її занадто надовго, щоб уникнути розмноження шкідливих бактерій.)
    • Переверніть індичку, щоб вичистити невелику порожнину, зазвичай покриту клаптиком шкіри на задній частині птиці.
  • Clean a Turkey Step 4.jpg 4 Висушіть індичку до підготовки її до запіканню. Переверніть її знову, так, щоб велика порожнина була спрямована вниз і струсніть її обережно, щоб видалити залишки води зсередини індички. Покладіть її на паперові рушники на стіл або у велику суху миску, потім промакните індичку насухо паперовими рушниками і перенесіть на деко.
  • Clean a Turkey Step 5.jpg 5 Вимийте своє робоче місце ретельно милом, гарячою водою та звичайним миючим засобом. Не забудьте про раковині, обробних дошках, стільниці, мисках та інших кухонні приладдя. Використовуйте розбавлений відбілювач, антибактеріальний кухонний спрей з відбілювачем або м'яке миючий засіб і гарячу воду, щоб вбити бактерії. Потім ретельно вимити руки гарячою водою і антибактеріальним милом.
  • Попередження

    • Незалежно від того, як індичка розморожується, ніколи не виймайте її з упаковки, поки вона не готова для очищення і приготування.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?