Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як декристалізувати мед

Кроки

  • Decrystallize Honey Step 1.jpg 1 Зніміть кришку з банки. ***Нижче 65°F [18,3°C] (температура холодної кухні) у меду виникає суцільна затверділа стадія, що нагадує цукровий пісок (як вода перетворюється в лід при температурі нижче 32°F [0°C]). Часті температурні коливання нижче 65°F можуть призвести до зародження розсіяною, рясної твердої стадії, з-за чого мед дратується і в екстремальних випадках стає марним.***
  • Decrystallize Honey Step 2.jpg 2 Повільно нагрійте мед в теплій воді, поки він не стане в'язким (рідким) і настільки теплим, що до нього буде гаряче доторкнутися.
  • Decrystallize Honey Step 3.jpg 3 Примітка: не перегрейте мед. Воно викличе проблеми зі швидкістю охолодження, яку ми обговоримо пізніше. Це також важливо, тому що такі проблеми завадять вам продовжити.
  • Decrystallize Honey Step 4.jpg 4 Якщо він не занадто гарячий, або вам пощастило жити в теплому місці, або мед був перегрітий, і ви чекали, поки він охолоне, або він недостатньо гарячий. Візьміть його, закрийте кришку і сильно потрясіть, поки всі кристали не розчиняться. Уявіть, що ви перемішуєте 10 пакетів цукру у склянці чаю з льодом. Якщо ваші кристали розчиняться, поверніться до кроку 1, тому як мед недостатньо гарячий.
    • Будьте обережні. Можливо, вам знадобиться прихватки.
  • Decrystallize Honey Step 5.jpg 5 Перевірте, чи залишилися в меді шматки, які не рухаються, коли мед стікає зі стінок банки. Якщо ви сумніваєтеся, саме час повернутися до кроку 1.
  • Decrystallize Honey Step 6.jpg 6 Ваші кристали зникли. Все зроблено вірно? Помилково. Ось найскладніша частина... Очікування, коли ж мед охолоне. «Дивно», – скажете ви, – «кристали адже розчинилися, так в чому проблема?»
    • А проблема в тому, що якщо мед остигає дуже швидко, то бульбашки повітря від струшування меду потраплять у пастку в'язкої (густий і не завжди, але в даному випадку смачною) рідини. Бульбашки повітря є хорошим місцем для зародження кристалів, а це означає, що всі струшування було марно.
  • Decrystallize Honey Step 7.jpg 7 Візьміть миску заввишки майже з банку і максимально широку. Увімкніть саму гарячу воду в крані. Якщо водопровідна вода дійсно гаряча, може, пізніше вам знадобиться трохи знизити температуру водонагрівача. Тут особливо важливий великий обсяг води, тому що це диктує швидкість охолодження. Великі обсяги, як правило, мають меншу площу поверхні на одиницю обсягу, і таким чином, не передають тепло так само ефективно, враховуючи той же матеріал. Результат? Більш повільна швидкість остигання. А це для нас добре.
  • Decrystallize Honey Step 8.jpg 8 Переконайтеся, що кришка щільно закрита для часткового занурення. Покладіть банку в миску. Наповніть її повністю, але щоб вода не проливалася. В основному, нам потрібна гаряча (хоча б така ж тепла, як і мед) вода, яка зачіпає як можна більше стін баночки. Якщо банку майже повна, поставте її під кутом (нахиліть її до стінки мисочки, щоб відстань, яку потрібно буде пройти повітряним бульбашками, було мінімізовано. Якщо ваша установка підходить, стежте, щоб повітряні бульбашки накопичувалися на верхній поверхні меду. Через це допомагає опустити медову етикетку, якщо ви перекинули банку.
    • Примітка: якщо ви не спостерігаєте скупчення пухирців нагорі, ви або недостатньо потрясли банку на кроці 3, або ваша банку не була достатньо нагріта. Може, вам просто наснився кошмар, що мед зіпсувався.
  • Decrystallize Honey Step 9.jpg 9 Почекайте довгий час або поки не зможете розрізнити температуру води від температури кімнати.
  • Decrystallize Honey Step 10.jpg 10 Витріть банку і зберігайте мед в більш послідовному холодному місці.
  • 11 Спробуйте просту альтернативу. Просто пропустіть баночку (добре закриту) через цикл посудомийної машинки. Нехай вона повернеться до кімнатній температурі в посудомийній машинці. Цей метод працює з джемом, желе, медом і карамеллю, показуючи відмінні результати. Розпилення води забезпечує повільне рівномірне прогрівання і легке перемішування.
  • Поради

    • Спробуйте по-іншому. Поставте мед в каструлю на низькому вогні, знявши кришку баночки, і налийте в неї кілька сантиметрів води. Перевірте, щоб вода не потрапляла в мед.
    • Не зберігайте мед у місцях, де відбуваються постійні коливання температури між теплом і холодом. Це місця:
      • біля вікон
      • біля пристроїв з нагрівальними елементами (кавоварки, тостери і т. д.)


    Попередження

    • Ми піднімаємо температуру! Завжди будьте обережні. Якщо буде потрібно, надягайте рукавички.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?