Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як закоптити грудинку

Кроки

Метод 1 з 4: Купівля грудинки

  • Smoke a Brisket Step 1 preview.jpg 1 Купіть свіже шматок м'яса. Оскільки ви хочете самі закоптити грудинку, купіть самий свіжий шматок м'яса, який зможете знайти. Хороший шматок грудинки повинен бути темно-червоного кольору. Він повинен бути м'яким і пружним на дотик. У м'яса повинен бути свіжий, чистий запах.
    • Постарайтеся не купувати заморожену грудинку. Після приготування заморожена грудинка менш м'яка.
    • Підніміть грудинку. Якщо ви відчуваєте, що вона щільна або бовтається, вона або вже була заморожена, або вже не свіжа.
  • Smoke a Brisket Step 2 preview.jpg 2 Переконайтеся, що грудинка має гарну структуру. Грудинки дуже м'які, тому що вони пронизані жиром, як всередині, так і зовні. Виберіть шматок м'яса з хорошою "шапкою жиру" - білий шар жиру на кінчику грудної кістки - і багато жирових точок по всьому м'яса.
    • Єдина частина м'яса без великої кількості жиру - плоский ділянку.
    • Жир повинен бути яскраво-білим. Якщо він жовтий, м'ясо, швидше за все, було заморожено або не свіже.
  • Smoke a Brisket Step 3 preview.jpg 3 Виберіть правильний розмір. Грудинка від 4 до 6 кг. нагодує велику групу. Маленькі грудинки можна приготувати дуже швидко, тому не купуйте менше 4 кг. Великі грудинки готуються надто повільно і довго після перебування в коптильні стають жорсткими.
  • Метод 2 з 4: Підготовка грудинки

  • Smoke a Brisket Step 4 preview.jpg 1 Почніть підготовку за ніч до приготування. Грудинка повинна всю ніч лежати в холодильнику, щоб стати м'якше. Якщо ви коптите, не пропускайте цей етап або вона не буде такою ароматною.
  • Smoke a Brisket Step 5 preview.jpg 2 Обріжте жир. Якщо жирна шапка занадто товста, грудинка не буде рівномірно готуватися. Зріжте його до 0.5 див., щоб дим міг гарантовано проникнути до м'яса.
  • Smoke a Brisket Step 6 preview.jpg 3 Виберіть, що використовувати: натирання або маринад. Натирання складається із сухих спецій, які втирають в м'ясо, в той час як маринад з вологими інгредієнтами пом'якшує м'ясо.
    • Ви можете купити натирання, приготоване з попередньо змішаних спецій, або приготувати його самостійно, використовуючи свої улюблені приправи. Змішайте в мисці сіль, часниковий порошок, цибульний порошок, паприку і перець. Додати коричневий цукор, якщо ви хочете, щоб м'ясо мало солодкий смак барбекю. Насипте суміш на м'ясо і натріть його.
    • Ви можете купити маринад, приготований з попередньо змішаних масел і спецій, або створити свій власний, використовуючи сіль, спеції, оливкова олія, оцет, кленовий сироп і коричневий цукор. Змішайте маринад в мисці. Покладіть грудинку на великій деко і залийте маринадом, переконавшись, що вона покрита з усіх сторін.
  • Smoke a Brisket Step 7 preview.jpg 4 Охолоджуйте грудинку всю ніч. Оберніть грудинку в поліетиленову плівку, якщо ви використовуєте натирання, а якщо використовуєте маринад, накрийте деко плівкою. Покладіть грудинку в холодильник, і хай просочується, що додасть їй особливу м'якість.
  • Smoke a Brisket Step 8 preview.jpg 5 Перед приготуванням нехай грудинка знаходиться при кімнатній температурі. Плануйте витягнути грудинку з холодильника за кілька годин до початку приготування. Це допоможе грудинці готуватися швидше, коли ви покладете її в коптильню.
  • Метод 3 з 4: Копчення грудинки

  • Smoke a Brisket Step 9 preview.jpg 1 Підготуйте коптильню або гриль. Коптильні готують м'ясо повільно з непрямим теплом, дозволяючи жиру стікати з м'яса, щоб пом'якшити і поширити його через тканину, що робить його ніжним і прекрасним. Цей ефект може бути досягнутий при використанні гриля, якщо у вас немає коптильні.
    • Використовуйте метод приготування "непрямого тепла" на грилі: або перемістіть усі вугілля в одну сторону і готуйте на інший, або запаліть тільки один бік газового гриля.
    • Покладіть тріски з твердої деревини над вогнем, попередньо замочити їх у воді на 1 годину. Вони виробляють дим, який надає смак м'яса і зволожує його, оберігаючи від висихання.
    • Поставте піддон нижче м'яса і у нього буде стікати неабияку кількість жиру, в той час як воно готується.
  • Smoke a Brisket Step 10 preview.jpg 2 Покладіть грудинку на гриль. Розташуйте її жирною стороною вгору. Нехай вона коптиться протягом 1 години 15 хвилин на кожні 450 гр. м'яса, поверніть м'ясо на 180 градусів в середині циклу приготування. Накрийте коптильню кришкою, коли ви не перевертаєте м'ясо.
    • Підтримуйте температуру гриля між 95 і 120 градусів, краще ближче до 95 °C.
    • Поливайте м'ясо жиром, коли воно готується, щоб зберегти його вологим і додати додатковий аромат. Поливайте не більше одного разу за годину, так як дим виходить кожен раз при відкритті кришки.
  • Smoke a Brisket Step 11 preview.jpg 3 Вийміть грудинку з коптильні, коли вона приготується. Грудинка готова, коли вона досягає внутрішньої температури 80 °С. Продовжуйте готувати, поки температура не підніметься до 85 °С, а потім витягніть м'ясо з коптильні і покладіть на тарілку.
  • Метод 4 з 4: Подача грудинки

  • Smoke a Brisket Step 12 preview.jpg 1 грудинку Наріжте проти волокон. Це забезпечить стійкість м'яса, і воно не розвалиться. Наріжте м'ясо так тонко або так товсто, як вам подобається.
  • Smoke a Brisket Step 13 preview.jpg 2 Подавайте грудинку. Вона чудова сама по собі з соусом барбекю, але ви також можете подати її на хліб.
  • Поради

    • Якщо ви використовуєте газовий гриль, купіть коптильню для зберігання тріски або вкладайте їх у два шари надміцної алюмінієвої фольги, з відкритим верхом, так щоб міг виходити дим.
    • Якщо у вас є невеликий гриль (або великий шматок м'яса, або кілька грудинок), створіть тепловий екран між вогнем і м'ясом з допомогою важкої алюмінієвої фольги. Зробіть це таким чином, щоб утримати пряме тепло від м'яса, але не перешкоджати вентиляції. Рідкісне перевертання м'яса також дозволить прожариваться всім шматках рівномірно.
    • Додайте ще просоченої тріски по мірі необхідності. Дим надає аромат м'яса. А волога допомагає в приготуванні їжі, так що не дозволяйте їм закінчиться.

    Попередження

    • Одягайте шкіряні робочі рукавички, коли перевіряєте м'ясо, щоб запобігти опіки рук.

    Що вам знадобиться

    • Грудинка
    • Натирання або інгредієнти для маринаду
    • Поліетиленова плівка
    • Коптильня або гриль
    • Тріска
    • Щипці для гриля
    • Шприц для поливання м'яса жиром
    • Обробна дошка
    • Ніж


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?