Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як пофарбувати шоколад

Кроки

  • Dye Chocolate Step 1 preview.jpg 1 Купіть білий шоколад. Молочний або темний шоколад не проявлять істинного кольору більшості барвників. Все, що ви отримаєте ? це брудний чорний або відтінки темно-коричневого. Однак, якщо за рецептом потрібно інший вид шоколаду і стверджується, що це спрацює, тоді просто дотримуйтесь йому, дотримуючись загальних принципів, описаних тут.
  • Dye Chocolate Step 2 preview.jpg 2 Розтопіть шоколад. Це можна зробити наступними способами:
    • Нагрійте шоколад на середній потужності мікрохвильової печі. Зупиняйте розігрів кожні 10 секунд і перевіряйте консистенцію: одна повинна бути однорідною.
    • Візьміть каструлю з подвійним дном або звичайну металеву. Наповніть її водою, помістіть туди скляну ємність з шоколадом і растапливайте його на повільному вогні.
    • Розплавте шоколад в нагрітій до 43?C духовці. Такий спосіб займе у вас приблизно годину часу. Якщо у вашої духовки немає настільки низьких налаштувань температури, просто зробіть жар мінімальним і прочиніть трохи дверцята.
  • Dye Chocolate Step 3 preview.jpg 3 Перевіряйте температуру растапливаемого шоколаду за допомогою спеціального термометра для шоколаду. Цей прилад вимірює температуру з кроком в один градус і дозволяє краще контролювати процес, ніж стандартний кондитерський термометр. Ідеальна температура залежить від того, яке саме шоколадне ласощі ви готуєте.
  • Dye Chocolate Step 4 preview.jpg 4 розтоплений шоколад Вилийте в одну суху ємність, якщо хочете пофарбувати його в один колір. Якщо ж ви плануєте використовувати кілька різних кольорів, розподіліть шоколад в рівних обсягах за потрібною кількістю ємностей.
  • Dye Chocolate Step 5 preview.jpg 5 Додайте спочатку зовсім небагато порошкового або жиророзчинного харчового барвника. Якщо до нього додається інструкція, яка пояснює, як надати певний відтінок, використовуйте описане там кількість. Пам'ятайте: ви завжди можете додавати ще барвника, але ніколи – прибрати зайвий, так що додавайте потроху.
  • Dye Chocolate Step 6 preview.jpg 6 Розмішайте барвник з шоколадом пластиковою лопаткою. Робіть це повільно і обережно, щоб фарбування було рівномірним.
  • Dye Chocolate Step 7 preview.jpg 7 Оцініть отриманий колір. Якщо він недостатньо інтенсивний, додайте ще трохи барвника і знову все ретельно розмішайте. Вмешивайте його по трохи, щоб отримати в точності той колір, до якого ви прагнете.
  • Dye Chocolate Step 8 preview.jpg 8 Розлийте пофарбований шоколад за формами і залиште для застигання. Або ж продовжуйте готувати свій шоколадний десерт у відповідності з рецептом, наприклад, умочуючи в нього інші смачні складові.
  • Поради

    • Порошкові харчові барвники змінюють колір шоколаду без зміни її консистенції. А жиророзчинні барвники добре підходять для виготовлення цукерок, тому що міцно з'єднуються з основою.
    • Може знадобитися певна практика, перш ніж ви навчитеся додавати харчові барвники в розтоплений шоколад. Тому не падайте духом, якщо у вас не вийшло з першого разу. Якщо шоколад застигає, можете спробувати додати в нього трохи рослинного масла. Це трохи змінить смак і аромат ласощі, але дозволить довести справу до кінця.
    • Працюйте в приміщенні з температурою від 18 до 20?C, щоб шоколад застиг правильно. Якщо готувати його в більш теплих умовах, він може розтопитися або схопитися не так, як потрібно. Однак, якщо за рецептом потрібна більш висока температура в приміщенні, забезпечте її.

    Попередження

    • Вибирайте правильний тип шоколаду для фарбування, інакше ви можете зазнати невдачі. Якщо за рецептом потрібно використовувати певний тип шоколаду, використовуйте саме його, або пошукайте рівноцінну заміну. Не беріть будь-яку плитку, яка тільки попадеться на очі: вам не вдасться цей рецепт.
    • Не використовуйте водорозчинні харчові барвники, оскільки навіть невелика кількість води в шоколаді змусить його затвердіти, і з ним буде важко працювати. У багатьох випадках такий шоколад вже не вдається врятувати. Переконайтеся, що всі ваші кухонні приналежності також сухі, щоб не допустити контакт шоколаду з водою.
    • Додавання занадто великої кількості жиророзчинного барвника може надати гіркий смак кінцевого продукту. При поїданні такого шоколаду ви ще ризикуєте пофарбувати рот і зуби.

    Що вам знадобиться

    • Каструля з подвійним дном (необов'язково)
    • Звичайна каструля, наповнена водою, і скляна ємність (необов'язково)
    • Жаростійкий посуд (необов'язково)
    • Розтоплений шоколад
    • Порошковий або жиророзчинний харчовий барвник
    • Пластикова лопатка
    • Термометр для шоколаду
    • Ємності для змішування


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?