Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як витягати устрицю з раковини

Кроки

Метод 1 з 3: Підготовка перед тим, як відкрити устрицю

  • Shuck Oysters Step 1.jpg 1 Виберіть свіжі устриці. Устриці повинні бути живими, коли ви витягаєте з панцира; вживати несвіжі устриці - небезпечно для здоров'я. Вибирайте устриці за такими ознаками:
    • Закрита раковина. Якщо раковина молюска відкрита, найімовірніше, він вже мертвий. Злегка лясніть по раковині, на всякий випадок; якщо вона відразу ж закриється, устриця все ще жива і придатна для їжі.
    • Свіжий морський аромат. Свіжі устриці пахнуть одночасно і солодко і солоно, як повітря біля моря. Якщо молюск пахне рибою або чимось огидним, значить, він не свіжий.
    • Устриця важка. Візьміть устрицю в руку. Якщо ви добре відчуваєте її вага, значить, вона досі наповнена морською водою і, мабуть, була спіймана зовсім недавно. Якщо устриця легка – морської води в ній вже немає, а значить, вона вже не свіжа.
  • 2 Вам потрібні правильні прилади. Крім хорошого мішка свіжих устриць, вам знадобиться наступне:
    • Зубна щітка з жорсткою щетиною
    • Грубі рукавиціShuck Oysters Step 2Bullet2.jpg
    • Ніж для устриць, або будь-який інший ніж з важким лезом, яке не зламається
    • Страва з льодом, щоб зберегти устриці свіжими перед подачею на стілShuck Oysters Step 2Bullet4.jpg
  • 3 Зрозумійте будова устриці. Перед тим, як розкрити раковину, уважно подивіться на устрицю і переконайтеся, що ви взяли її правильно.
    • Замком служить м'яз, яка з'єднує верхню і нижню раковини загостреної частини устриці.Shuck Oysters Step 3Bullet1.jpg
    • З протилежного боку замка устриця заокруглена.Shuck Oysters Step 3Bullet2.jpg
    • Верхня раковина устриці плоска.Shuck Oysters Step 3Bullet3.jpg
    • Нижня раковина – чашевидних.Shuck Oysters Step 3Bullet4.jpg
  • Метод 2 з 3: Відкриваємо устрицю

  • Shuck Oysters Step 4.jpg 1 Одягніть рукавички. Раковини устриць гострі, про них легко порізатися. Тому, одягніть пару грубих гумових або брезентових рукавиць перед тим, як братися за справу. Не відмовляйтеся від цих простих заходів безпеки.
  • Shuck Oysters Step 5.jpg 2 Почистіть устриці. Використовуйте зубну щітку з жорсткою щетиною, щоб очистити устриці від дрібних морських камінчиків.
    • Промийте очищені устриці в холодній проточній воді.
    • Коли впораєтеся з усіма устрицями, повторно переконайтеся, що вони все ще живі і свіжі.
  • Shuck Oysters Step 6.jpg 3 Візьміть устрицю в руку чаші-образною стороною вниз. Вигнута сторона устриці повинна розташовуватися ближче до кінчиків пальців. Гостра сторона, або замок, повинна бути спрямована на вас.
  • Shuck Oysters Step 7.jpg 4 Введіть ніж у місці замку, і спрямовуйте його вниз у чаші-образну раковину. Рухайте ножем з боку в бік по колу, щоб відокремити верхню раковину від нижньої. Ви почувтсвуете бавовна замку, коли проведете ножем між стулок раковини.
  • Shuck Oysters Step 8.jpg 5 Направте лезо ножа уздовж верхньої раковини. Орудуйте лезом як можна ближче до верхньої половинці панцира і проверніть ножем від замку по колу. Продовжуйте обертальні рухи, поки не відокремте верхню раковину від нижньої.
    • Панцир буде дуже щільно закритий, тому, будьте обережні, і не дайте ножу зісковзнути, поки будете відкривати.
    • Постарайтеся не розламати панцир на шматки. Дрібні незначні шматочки можуть відколотися, але раковина в цілому повинна залишитися цілим.
    • Не перекладайте раковину з одного боку на іншу і не крутите її, інакше чудовий сочок всередині виплеснеться.
  • Shuck Oysters Step 9.jpg 6 Відкрийте устрицю. Коли верхня і нижня раковини відокремлені, обережно відкрийте устрицю, щоб м'ясо залишалося в раковині. Вийміть ножем залишки м'яса з верхньої частини раковини.
    • Перевірте устриці на відсутність шматочків панцира або камінчиків.
    • При бажанні, можна обережно відокремити м'ясо устриці від нижній частині раковини, щоб за столом вам або вашим гостям полегшити цю задачу. Покладіть м'ясо назад в нижню частину раковини перед подачею.
  • Shuck Oysters Step 10.jpg 7 Подача устриць. Покладіть устриці, плаваючі у власному соку, на блюдо з льодом.
  • Метод 3 з 3: Вживання устриць

  • Shuck Oysters Step 11.jpg 1 Збризніть свіжі устриці соусом. Можете використовувати гарячий, оцтовий соус або лимонний сік.
  • Shuck Oysters Step 12.jpg 2 Піднесіть устрицю до губ і як-би випийте вміст. Це робиться залпом одним ковтком.
  • Shuck Oysters Step 13.jpg 3 Випийте устричний сік. Це чудовий ковток свіжої морської води.
  • Поради

    • Устриці можна їсти цілий рік; однак, м'якоть устриць не так свіжа в літні спекотні місяці.
    • Живі устриці можуть зберігатися в холодильнику не більше тижня. Відкриті устриці зі своєю рідиною всередині можуть зберігатися не більше двох днів.
    • Якщо ви покладете устриці в морозильну камеру на 15 – 20 хвилин, відкривати їх буде легше, але якась свіжість їх втратити.

    Попередження

    • Не тримайте устрицю голими руками. Крайки панцира у устриці гострі, і, відкриваючи молюск, руки можуть постраждати.
    • Після того, як ви вставили ніж всередину устриці, щоб відкрити, важливо вибрати правильний кут, обертати ніж по колу, а також докласти помірну силу, щоб відкрити устрицю, не пошкодивши м'ясо.

    Що вам знадобиться

    • Жорстка щетинна щітка.
    • Рушник або грубі захисні рукавички.
    • Хороший гострий ніж (краще, устричний).


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?