Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як знайти замінник желатину для вегетаріанців

Кроки

  • Find Gelatin Substitutes for Vegetarians Step 1.jpg 1 Використовуйте агар-агар (кантен). Агар-агар ? традиційний замінник желатину для багатьох рецептів і, як правило, його використовують в тій же кількості, що і желатин, тобто, заміна відбувається один до одного.[1] Однією столовою ложкою порошкового агар-агару можна замінити одну столову ложку порошкового желатину.[2]
    • Гранульована форма агар-агару в два рази сильніше, ніж пластівці, в той же час порошкова форма сильніше в три рази. [3]
    • Ретельно дотримуйтесь інструкції по активації властивостей агар-агару. Для нього не потрібна така ж температура, як для желатину, тому люди і думають, що він не працює. Він дає той же ефект, якщо його правильно використовувати. Наприклад, для агар-агару потрібен крутий окріп, а не поступове нагрівання, щоб активувати перед додаванням до страви. [4] І, агар-аґару потрібна кімнатна температура для застигання, в той час як для желатину потрібен холодильник.[5]
    • Спочатку замочіть агар-агар на 10 хвилин в рідині, в якій він буде готуватися. Це допоможе йому розчинитися.[6]
    • 2 столові ложки порошку, 1 столова ложка пластівців на 600 мл (1 пінту) рідини зроблять желе пружне.[7]
  • Find Gelatin Substitutes for Vegetarians Step 2.jpg 2 Використовувати караген (ірландський мох) (Хондрус кучерявий). Він не дає такого ж сильно ефекту, як агар-агар, але його теж можна використовувати для загустіння рідин. Одна унція (30 грам) зробить желе з однієї склянки рідини.[8] Також це відмінний загусник для легких, збалансованих желе або бланманже.[9]
    • Щоб використовувати висушений караген, акуратно промийте його і замочіть у воді, для розбухання. Прокип'ятіть рідину протягом 10 хвилин, потім процідіть. [10]
  • Find Gelatin Substitutes for Vegetarians Step 3.jpg 3 Використовуйте кудзу (Пуерарія дольчатая). Кудзу використовується як загусник в Японії. Щоб зробити соус або підливу, додайте приблизно по півтори столових ложки на кожну склянку рідини. Якщо хочете зробити желе, додайте 2 столові ложки на склянку.[11]
  • Find Gelatin Substitutes for Vegetarians Step 4.jpg 4 Використовуйте гуарова камедь. Одержувана з гуаровых бобів, гуарова камедь може замінити желатин, але поводитися з нею треба інакше. Підготуйте всі інгредієнти за рецептом. Для заміщення желатину, розділіть необхідну за рецептом кількість желатину на 6 і отримаєте кількість гуарової камеді. Наприклад, одна столова ложка желатину, розділена на шість, дає нам 1/2 чайної ложки гуарової камеді.[12] Використовувати приблизно таку схему, але співвідношення 1:6 ? це просто орієнтир. Потім, спочатку додайте гуарова камедь в сухі інгредієнти і ретельно перемішайте, в той час як рідкі інгредієнти змішайте в окремому посуді. Потім повільно введіть сухі інгредієнти в рідину, ретельно перемішуючи, щоб не утворилося грудочок. Ключовий аспект роботи з гуарової камеді ? будьте послідовним і пробуйте.
  • Find Gelatin Substitutes for Vegetarians Step 5.jpg 5 Використовуйте ксантанова камедь. Ксантанова камедь отримують в процесі ферментації гідроокису вуглецю. Для заміщення желатину ксантанової камеді, використовуйте її наполовину в менших кількостях, розрахованих в рецепті для желатину. Наприклад, якщо за рецептом потрібно 2 чайні ложки желатину, використовуйте одну ложку ксантанової камеді. [13]
  • Find Gelatin Substitutes for Vegetarians Step 6.jpg 6 Використовуйте арроурут. Арроурут ? це крохмаль, одержуваний з коріння тропічних рослин роду Маранта. Це відмінний загусник для кислих рідин.[14] Також він добре підходить для приготування желе[15]; більш того, вікторіанці робили желе з арроурута. Тим не менш, на використовуйте арроурут з молочними продуктами, так як він сприяє їх згортання.
    • Арроурут не витримує високої температури. Якщо потрібно додати в щось гаряче, спочатку занурте його в холодну воду, потім додайте в гарячу рідину і залиште на вогні не більше, ніж на 30 секунд.[16]
  • Find Gelatin Substitutes for Vegetarians Step 7.jpg 7 Будьте готові до успіхів і поразок, і будьте готові вносити поправки в процесі отримання досвіду у використанні перерахованих продуктів. Це процес проб і помилок.
  • Поради

    • Пектин не рекомендують використовувати в якості замінника, так як він примхливий і вимагає правильного поєднання цукру і кислоти; він добре підходить для варення і джемів, але не для інших страв.
    • Камедь бобів ріжкового дерева (карубин) ? ще один загусник, який можна використовувати в якості замінника желатину. Його часто використовують для загусання начинки кукурудзяних або пшеничних пирогів.
    • Загалом, камеді використовують для загусання і вони не підходять для гелеобразних страв. Але ви можете знайти виключення.
    • Лляні насіння можуть виступати як сполучна речовина, але вони більше схожі на яйця, ніж на желатин.
    • Інгредієнти з підвищеним вмістом кислоти можуть вимагати більше агар-агару, ніж заміщення один до одного. І манго, папайю і ананас потрібно спочатку приготувати, інакше в сирому вид таке желе не загусне.[17]
    • Є компанія Aeroplane, в гранулах для приготування желе якій не міститься желатин. Їх не можна використовувати для заміщення желатину, але желе з таких гранул можна їсти вегетаріанцям. Але в цьому немає 100% впевненості, так як це неперевірена інформація з просторів інтернету, і якщо ви знайдете такі в супермаркеті, ретельно вивчіть їх складу.
    • Більшість кашерных желатинів вегетаріанські.[18] Просто перевірте складу, коли його купуєте. Але будьте обережні, оскільки деякі такі желатини були протестовані, і в них знайшли сліди продуктів тваринного походження.

    Попередження

    • Кудзу і арроурут ? не одне і те ж, але їх часто плутають.
    • З паличками агар-агар важче працювати, ніж з порошком або пластівцями.
    • Як і всі харчові продукти, деякі з вищеперелічених можуть стати причиною алергічних реакцій у людей, схильних до алергії. Завжди пам'ятайте про це, коли використовуєте замінники; вивчайте джерела отримання замінників і які алергічні реакції вони можуть заподіяти. Гуарова камедь може стати причиною алергії, тому що її виділяють з горіхів. Напад алергії на кукурудзу може розвинутися через ксантанової камеді.
    • У Федеральної служби по нагляду у сфері охорони здоров'я з'явилися деякі сумніви з приводу безпеки каррагена. Переконайтеся, що ви купуєте його у безпечного і перевіреного продавця, так як використання цієї речовини не обмежено.
    • Загусники з водоростей може бути важко знайти в деяких країнах із-за обмежень по імпорту.


    Джерела і посилання

  • ^ http://www.peta.org/living/vegetarian-living/gelatin-alternatives.aspx
  • ^ http://www.foodsubs.com/ThickenGelatins.html
  • ^ http://whatscookingamerica.net/Q-A/Agar.htm
  • ^ http://cooking.stackexchange.com/questions/10833/is-there-a-vegetarian-gelatin-substitute-that-is-as-strong-as-gelatin
  • ^ Ann Gentry, The Real Food Daily Cookbook, p. 34, (2005), ISBN 1-58008-618-7
  • ^ Ann Gentry, The Real Food Daily Cookbook, p. 34, (2005), ISBN 1-58008-618-7
  • ^ Rose Elliot, Vegetarian Cookery, p. 286, (1988), ISBN 0-00-411244-X
  • ^ http://www.foodsubs.com/ThickenGelatins.html
  • ^ Rose Elliot, Vegetarian Cookery, p. 81, (1988), ISBN 0-00-411244-X
  • ^ http://www.foodsubs.com/ThickenGelatins.html
  • ^ http://chowhound.chow.com/topics/338135
  • ^ http://www.livestrong.com/article/362178-how-to-substitute-guar-gum-for-gelatin/
  • ^ http://www.recipetips.com/glossary-term/t--34464/xanthan-gum.asp
  • ^ http://www.foodsubs.com/ThickenStarch.html
  • ^ http://www.buzzle.com/articles/arrowroot-vs-cornstarch.html
  • ^ http://www.buzzle.com/articles/arrowroot-vs-cornstarch.html
  • ^ http://www.peta.org/living/vegetarian-living/gelatin-alternatives.aspx
  • ^ http://www.peta.org/living/vegetarian-living/gelatin-alternatives.aspx


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?