Як голитися безпечною бритвою

Кроки

Частина 1 з 4: Збірка бритви

  • Shave With a Safety Razor Step 1.jpg 1 Відкрутіть голівку і зніміть з ручки. Бритви з подвійним лезом (DE) складаються з трьох частин - головка, на якій кріпиться лезо бритви; кріплення, яке знаходиться між головкою і ручкою; і сама ручка, яку ви тримаєте, коли голитеся. Відкручуючи ручку, притримуйте голівку і кріплення. Це допоможе розібрати бритву на три частини.
  • Shave With a Safety Razor Step 2.jpg 2 Вставити гостре лезо бритви між головкою і кріпленням. Розмістіть гостре лезо бритви між головкою і кріпленням, переконавшись, що всі три отвори (у голівці, лезо і кріпленні) збіглися.
    • Як вибрати леза для бритви? Вибір лез в основному буде залежати від вашої щетини. Для густої щетини, як правило, потрібні гострі леза. Чоловікам з рідкою щетиною пощастило більше, хоча притуплені леза можуть смикати волоски, а не обрізати їх.
    • Пір'яні леза, зроблені в Японії, - вже застарілий стандарт, коли справа стосується плавності. Якщо ви виділяєте час на гоління (що необхідно), ці леза призначені для повсякденного використання і створюють гладке гоління.
  • Shave With a Safety Razor Step 3.jpg 3 Закріпіть лезо бритви між затягуванням головки і кріпленням. Затягніть лезо до його основи між головкою і кріпленням, і ви готові почати гоління.
  • Частина 2 з 4: Приступаємо до процедур перед голінням

  • Shave With a Safety Razor Step 4.jpg 1 Прийміть душ, перш ніж почати голитися. Душ перед голінням - це важливий крок, який багато хто з нас ігнорують, але тільки деяким це сходить з рук. Душ зволожує і пом'якшує щетину, це робить процес гоління більш легким і зменшує кількість подряпин і порізів.[1]
  • Shave With a Safety Razor Step 5.jpg 2 Помийте обличчя теплою водою і милом або скористайтеся скрабом. З часом на обличчі утворюється мертва шкіра. Видаліть шар омертвілої шкіри на обличчі - найчастіше, якщо не завжди, ця процедура перед голінням забезпечує кращий результат.
    • Багато чоловіків користуються гліцериновим милом перед процедурою, щоб забезпечити краще гоління.[2] Гліцеринове мило робить хорошу роботу, знищуючи мертву шкіру, розгладжуючи шкіру, не позбавляючи при цьому її повністю вологи.
  • Shave With a Safety Razor Step 6.jpg 3 Нанесіть невелику кількість крему перед голінням на щетину.[3] Невелика порція крему перед голінням (часто містить вищезгаданий гліцерин) пом'якшує щетину, підготовляючи поверхню шкіри до контакту з лезом.
    • Деякі чоловіки вважають за краще наносити дитячий лосьйон на щетину перед голінням. Лосьйон для малюків допомагає зменшити роздратування, роблячи шкіру гладкою і дозволяючи лезу ковзати по поверхні.
  • Shave With a Safety Razor Step 7.jpg 4 Наберіть трохи теплої води в раковину. Тепла вода дарує шкірі особливі відчуття. Вона виконує добру функцію, вимиваючи залишки щетини і відходи між лезами вашої подвійний бритви, коли ви промиваєте її в процесі.
  • Shave With a Safety Razor Step 8.jpg 5 Видавіть вашу піну для гоління і розподіліть по всій щетині, не змиваючи будь нанесений перед голінням крем. У щоденному гоління варто розраховувати на піну для гоління, так як вона зручна, економічна і легка у використанні. Це ідеальний варіант. Сучасні чоловіки, до речі, знову відкривають для себе задоволення від самостійного користування кремом для гоління за допомогою помазка і теплої води.
    • Починайте з маленької краплі крему для гоління, вологого помазка і гуртки для гоління. Змішайте круговими рухами крем в гуртку, використовуючи помазок. При необхідності, втім, додайте невелику кількість води.
    • Збовтайте кремову масу, розтираючи її від 30 секунд до півтори хвилини, ну або до тих пір, поки крем не перетвориться в піну.
    • Нанесіть піну для гоління на щетину з допомогою помазка. Для цього робіть кругові рухи. З допомогою помазка нанесіть піну на особу для подальшого пом'якшення вашої щетини і переконайтеся, що піна проникла у всі доступні частини вашої щетини. Коли вся піна буде нанесена, розподіліть його рівномірно помазком.[4]
  • Частина 3 з 4: Вчимося голитися

  • Shave With a Safety Razor Step 9.jpg 1 Змочіть подвійне лезо і розташуйте під кутом 30° до шкіри. Опустіть подвійне лезо введення, а потім розташуйте під кутом 30°. Таке розташування забезпечує ретельне гоління і не приносить множинних пошкоджень і порізів.
  • Shave With a Safety Razor Step 10.jpg 2 Спочатку брейтесь вздовж напрямку росту волосся.[5] Напрямок, в якому волоски вашої бороди виростають із шкіри, називають «за течією». Гоління в тому ж напрямку, як ростуть ваші волосся - тобто "за течією" – зрізає менше щетини і дуже щадне. На першому етапі завжди рухаються за течією.
    • Якщо ви ніколи не голилися, вам буде потрібно трохи часу, щоб визначити, в якому напрямку зростає ваша борода. У кожної людини напрями зростання різні, вони змінюються в залежності від розташування волосся на обличчі.
  • Shave With a Safety Razor Step 11.jpg 3 Часто занурюйте лезо в теплу воду і струшуйте. Це допоможе позбутися від залишків щетини та інших відходів, які застряють між головкою, кріпленням і ручкою. Не варто пояснювати, що забита безпечне лезо буде приносити менше задоволення від гоління, ніж чисте.
  • Shave With a Safety Razor Step 12.jpg 4 Брейтесь за допомогою невеликих махов, дозволяючи вазі бритви робити за вас всю роботу. Чи помічали ви, як в рекламних роликах продуктів для гоління завжди показують, як чоловік робить довгі, тривалі помахи під час гоління? Голити потрібно не так. Це може виглядати красиво в рекламі, але це перетворює вас у донора крові в реальному житті. Робіть маленькі помахи, не притискаючи занадто сильно леза до шкіри.
    • Вага вашої бритви повинен робити велику частину роботи. Якщо ви відчуваєте необхідність сильніше натискати на бритву під час гоління, то у вас або надто затуплені леза, або надто легкий бритвений верстат.
  • Shave With a Safety Razor Step 13.jpg 5 Тримайте шкіру натягнутою, щоб голитися було легше. Натягнута шкіра полегшує ковзання лез по поверхні. Витягніть верхню губу вниз, нижню губу вгору, і шкіра на підборідді буде менш вразливою при голінні.
  • Shave With a Safety Razor Step 14.jpg 6 Приділіть особливу увагу проблемним зонам. Проблемні зони – це ділянки, на яких часто виникають порізи, роздратування і почервоніння. Для багатьох чоловіків це області над і під губами, під підборіддям або будь-які інші плоскі частини обличчя. Під час гоління цих зон рухайтеся «за течією». Будьте терплячі і готуйтеся зробити кілька спроб замість того, щоб збрити бороду з першого разу.
  • Shave With a Safety Razor Step 15.jpg 7 Змочіть обличчя, нанесіть ще один шар крему для гоління і пройдіться по другому разу. Мета першого разу – видалити більшу частину щетини, хоча деякі помітні колючки все ще залишаться. Мета другого разу – прибрати всі залишки щетини, уникнувши порізів і роздратування.
    • На другому етапі, відповідно, брейтесь бічними рухами[6] або «проти течії», але дуже обережно. Бічні рухи будуть зрізати ліс вашої бороди, щоб очистити пустелю, не завдаючи великого роздратування.
    • На другому етапі не забувайте чистити бритву, тримати шкіру натягнутою і завжди додавайте піну на місця, які збираєтеся збривати.
  • Shave With a Safety Razor Step 16.jpg 8 Повторіть весь цей процес стільки разів, скільки необхідно для одержання чистого гоління. У кожного чоловіка щетина різна і вибір способу гоління теж різний. Брейтесь до тих пір, поки ви не досягнете бажаного результату, але врахуйте, що кожен додатковий етап збільшує ваші шанси порізатися і зіткнутися з роздратуванням.
  • Частина 4 з 4: Догляд після гоління

  • Shave With a Safety Razor Step 17.jpg 1 Промийте подвійне лезо і помийте ваше обличчя холодною водою. Тепла вода – перед голінням, холодна – після. У той час як тепла вода відкриває пори, холодна змушує їх закритися. Холодна вода на обличчі відчувається особливо свіжо і допомагає зупинити кров, викликану порізами.[7] Cold water on your face feels especially refreshing, and helps stanch any blood caused by nicks.
  • Shave With a Safety Razor Step 18.jpg 2 Можна вмочити лезо в спирт, щоб позбавити від надлишку вологи. Вода на лезі призводить до утворення іржі; іржа викликає додаткове тертя; тертя призводить до менш комфортного гоління. Якщо ви хочете збільшити довговічність леза бритви, зніміть його з верстата і занурте в спирт. Встановіть назад на чисту бритву, коли воно висохне.
  • Shave With a Safety Razor Step 19.jpg 3 Якщо ви користувалися помазком, помийте його та переконайтеся, що він порівняно сухий. Обполосніть щітку під прохолодною водою, щоб видалити всі непотрібні залишки. Злегка струсіть мокрий помазок, поки не стече вода. Зберігайте його в добре провітрюваному приміщенні.
  • Shave With a Safety Razor Step 20.jpg 4 Нанесіть лосьйон після гоління обличчя за бажанням. Засоби після гоління допомагають вирівняти, а іноді і зволожити шкіру після гоління. По суті, є два різних типи лосьйонів після гоління - на основі спирту і на трав'яній основі:
    • Спиртовмісні засоби після гоління часто дешевше, але, як правило, сприяють пересихання шкіри (часто таким же чином, як вони сушать лезо бритви). Вони є найбільш поширеними засобами після гоління на ринку.
    • Трав'яні лосьйони після гоління охолоджують, а не жалять шкіру, але надають їй менше тонусу, ніж лосьйони після гоління на спиртовій основі. Вони дуже щадні і стають все більш і більш популярними в догляді за шкірою після гоління.
  • Shave With a Safety Razor Step 21.jpg 5 Змастіть шкіру зволожуючим кремом. Зволожте шкіру спеціальним кремом. Ви піддаєте себе стресу, смикаючи волоски, іноді разом з шкірою. Щоб підтримувати шкіру максимально здоровою, подживляйте її кремом. Ваша шкіра буде вам вдячна.

  • Поради

    • Галун калію (також звані галун або блокуючі галун) відмінно підходить для лікування будь-яких щербин або порізів, які ви завдати собі під час гоління. Просто змочіть обличчя після гоління, втріть блокуючі галун на проблемні області (або по всій області обличчя), а потім висушіть. Галун зупинять кровотеча дуже швидко, і так само використовуються як засіб від прищів.

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.today.com/id/6886845/ns/today-today_weekend_edition/t/how-get-perfect-shave/#.Ugf1TIVbyNU
  • ^ http://sharpologist.com/2012/01/get-ready-5-pre-shave-soaps-that-really-work.html
  • ^ http://zenhabits.net/the-zen-of-shaving-how-a-double-edge-razor-can-change-your-life/
  • ^ http://www.artofmanliness.com/2008/01/04/how-to-shave-like-your-grandpa/
  • ^ http://www.straightdope.com/columns/read/2113/shaving-seminar-a-with-the-grain-or-against-it
  • ^ http://www.menshealth.com/spotlight/skin/close_shave3.php
  • ^ http://badgerandblade.com/vb/archive/index.php/t-266759.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?