Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як готувати артишок

Кроки

  • Eat an Artichoke Step 1.jpg 1 Обріжте гострі кінці листя ножем або ножицями. Цей крок необов'язковий, але є артишок в подальшому буде легше без них.
  • Eat an Artichoke Step 2.jpg 2 Зваріть артишок в солоній воді або на пару протягом 20-45 хвилин, поки він не стане м'яким. Не накривайте каструлю кришкою при варінні, інакше кислота з артишоку не зможе випаруватися і овоч стане коричневим. можете приготувати його в мікрохвильовій печі, обернувши в пластик на 8-15 хвилин або в скороварці - 20 хвилин. Артишок готовий, коли потягнувши за листок, він від'єднується без особливих зусиль.
  • Eat an Artichoke Step 3.jpg 3 Дайте рідини з артишоку стекти, перевернувши його догори ногами.
  • Eat an Artichoke Step 4.jpg 4 Відірвіть зовнішні листя одне за одним. Придивіться - їстівна частина кожного аркуша повинна бути добре видна. Світла область біля основи листка, якої він кріпиться до серцевини.
  • Eat an Artichoke Step 5.jpg 5 Умочіть кінчик (частина, якій лист кріпився до серцевини) в будь-який соус. Ось найпоширеніші соуси для артишоків:
    • Майонез (можна додати трохи бальзамічного оцту або соєвий соус)
    • Розтоплене вершкове масло з часником
    • Суміш рослинного масла, солі і оцту
    • Розтоплене масло
    • Соус ранч
  • Eat an Artichoke Step 6.jpg 6 М'яко відкусіть більш ніжну частину біля основи листка, помістивши його між зубами. Їстівна частина легко відокремиться від жорсткої, майже дерев'яної частини аркуша.
  • Eat an Artichoke Step 7.jpg 7 Залишився лист можете викинути в спеціально підготовлений контейнер або складіть їх на краю тарілки.
  • Eat an Artichoke Step 8.jpg 8 Продовжуйте таким чином, поки не доберетеся до більш дрібних листя в середині артишоку, які зазвичай дуже тонкі і навіть прозорі з трохи фіолетовим кольором.
  • Eat an Artichoke Step 9.jpg 9 Витягніть листя з центру. В залежності від того, як добре приготований артишок, іноді можна витягнути маленькі прозорі листя все разом і відкусити їх нижню частину, вмочивши в соус. Не їжте верхівки гострих листя. Прямо під ними буде майже волохата частина покриває серцевину артишоку. Нею можна вдавитися, тому що вона складається з дрібних, гострих голочок.
  • Eat an Artichoke Step 10.jpg 10 Видаліть куточки акуратно виделкою або зазубреною стороною ножа, поки не доберетеся до серцевини. Цей крок дуже важливий, тому що багато про нього не знають і роблять все неправильно.
  • Eat an Artichoke Step 11.jpg 11 З'їжте серцевину. Серцевина артишоку найцінніша його частину, і часто в ресторанах подають тільки її, але вдома ви можете поласувати всім артишоком. Приємного апетиту!
  • Поради

    • Приготування артишоків на пару в 2-3 см. над водою збереже більше смаку.
    • Вмочати артишок в розтоплене масло - дуже смачно.
    • Артишоки можна фарширувати.
    • Не викидайте стебло, він майже такий же смачний як і серцевина, коли добре приготований. Просто добре огляньте його і обріжте жорсткі, дерев'яні частини, а решту з'їжте разом з серцевиною!
    • Обов'язково поставте на стіл миску для споріднених листків, хоча б одне на двох осіб, якщо подаєте цілі артишоки.
    • Якщо у вас немає алергії на молочні продукти, спробуйте додати до артишоку сир пармезан, виходить дуже смачно!
    • Артишоки можна їсти гарячими або холодними.
    • Дрібно поріжте зубчик часнику і обсмажте до золотистого кольору на оливковій олії, викладіть на серветку, щоб скло масло і змішайте з майонезом - виходить відмінний соус!

    Попередження

    • Не плутайте іспанська артишок, описаний у цій статті, з Китайським артишоком, який є абсолютно іншим видом рослини - в їжу вживають його бульби.
    • Залишки від артишоку можна відправити в компост, якщо у вас такий є. Якщо - ні, то просто викиньте їх в сміття, як зазвичай.

    Що вам знадобиться

    • Миска для відходів (залишків листя, після того, як їстівна частина з'їдена)
    • Соус для умочування
    • Багато серветок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?