Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як готувати їжу на пару в казанку, казані або каструлі

Кроки

  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Step 1.jpg 1 Заповніть каструлю, глибоку сковороду, казанок невеликою кількістю води. Кількість води залежить від розміру казанка. Вода не повинна доторкатися до їжі, коду ви покладете парову корзину зверху на каструлю або казанок. Найкраще заповнити каструлю водою на 1-2 див.
  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Step 2.jpg 2 Поставте зверху на каструлю пароварку. Це може бути звичайне решето або друшляк. Друшляк не повинен торкатися води.
  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Step 3.jpg 3 Покладіть їжу в пароварку, розділивши її на дрібні шматочки, які не повинні торкатися один одного (якщо це не овочі).
  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Step 4.jpg 4 Увімкніть плиту, зробіть середній вогонь і доведіть воду до кипіння.
  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Step 5.jpg 5 Поставте на каструлю кришку. Якщо ви використовуєте друшляк, закрийте його кришкою. Готуйте їжу на пару протягом зазначеного в рецепті кількості часу.
  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Step 6.jpg 6 Коли час закінчиться, зніміть кришку з каструлі, обережно, не обожгитесь гарячим паром. Зніміть друшляк або пароварку з каструлі. Витягніть їжу з допомогою виделки або кухонних щипців.
  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Step 7.jpg 7 Подавайте на стіл.
  • Steam Food in a Wok, Pan or Pot Intro.jpg 8 Готово.
  • Поради

    • Час, необхідне для приготування їжі на пару, залежить від розміру і товщини використовуваної посуду, а також типу їжі, яку ви готуєте. М'ясо готуватися довше, ніж овочі, наприклад. М'ясо готується 10-15 хв, якщо його розрізати на дрібні шматочки, а овочі - 4-8 хв. Зелені овочі і трави готуються протягом 1-7 хв.
    • Якщо у вас немає пароварки, ви можете використовувати звичайне решето або друшляк, який поміщається на поверхню каструлі або казана.
    • Ви можете змастити пароварку маслом або маргарином, щоб овочі та інша їжа не прилипала до неї. В азіатській кухні прийнято викладати дно пароварки листям капусти.
    • Якщо у вас є бамбукова пароварка, а не металева, вона підійде набагато краще. В ній їжа буде готуватися набагато швидше і краще. Якщо у вас немає великої каструлі або сковороди з кришкою, не хвилюйтеся. Ви можете використовувати будь-яку наявну у вас на кухні кришку, навіть якщо вона більше потрібного розміру.
    • Пару потрібно місце, щоб циркулювати. Залиште трохи місця між шматочками їжі, овочів або м'яса, щоб вони рівномірно приготувалися. Якщо ви готуєте овочі, можете не залишати багато місця між ними, особливо якщо готуєте брокколі і моркву. Якщо ви готуєте зелень - ви можете її покласти щільним шаром. Вона все одно приготується рівномірно.

    Попередження

    • Не знімайте кришку з каструлі, коли їжа готується на пару. Якщо ви дасте пару вивітритися, їжа буде готуватися набагато довше.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?