Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як готувати баранячі реберця

Інгредієнти

Піч

3-6 порцій

  • 1800-2700 г баранячих реберець
  • 3/4 склянки (180 мл) оливкової олії
  • 1-1/4 склянки (310 мл) розведеного бальзамічного оцту
  • 1/2 чайної ложки (2.5 мл) солі
  • 3 столові ложки (45 мл) меленого часнику
  • 3 столові ложки (45 мл) нарізаного свіжого розмарину
  • 1/4 склянки (60 мл) меду

Гриль

2-4 порції

  • 1800 р баранячих реберець
  • 1/4 склянки (60 мл) оливкової олії
  • 1/4 склянки (60 мл) діжонської гірчиці
  • 8 чайних ложок (40 мл) сушеного розмарину
  • 4 чайних ложки (20 мл) солі
  • 2 чайних ложки (10 мл) меленого чорного перцю
  • 3 мелені головки часнику
  • Трохи оливкової олії
  • Трохи солі і перцю за смаком

Мультиварка

2-4 порції

  • 1800 р баранячих реберець
  • 1/2 чайних ложки (2.5 мл) солі
  • 1 нарізана цибулина
  • 3-4 склянки (750-1000 мл) для соусу барбекю

Кроки

Метод 1 з 3: Духовка

  • 1 Збийте оцет і масло. Змішайте ? склянки (180 мл) бальзамічного оцту з оливковою олією. Збийте до повного розчинення.[1]
    • Пам'ятайте, що у вас повинно залишитися ? склянки (125 мл) бальзамічного оцту для подальших дій.
  • 2 Додайте часник і розмарин. Додайте часник і розмарин в суміш з оцту та олії. Перелийте в маринад великий пластиковий пакет.
  • 3 Приправте реберця сіллю. Посипте реберця сіллю і втирайте сіль в м'ясо як можна рівномірніше.
  • 4 Замаринуйте реберця протягом 6 годин. Покладіть реберця в пакет з маринадом. Закрийте пакет і поставте його в холодильник на шість годин.
    • Щоб посилити смак, втирайте в маринад м'ясо через пластиковий пакет перед тим, як ставити його в холодильник
    • Ви можете замаринувати баранячі реберця на ніч для посилення смаку.
  • 5 Нагрійте духовку до 120?С.[2] Дістаньте реберця з маринаду і покладіть їх на решітку.
    • Щоб не забруднити духовку, збризніть ґрати антипригарним спреєм перед тим, як ставити на неї реберця. Таким чином, м'ясо не пристане до металу.
    • Викиньте залишився маринад після того, як дістанете реберця з пакета. Не намагайтеся використовувати його знову
  • 6 Змішайте залишився оцет з медом. Візьміть маленьку миску і змішайте ? склянки (125 мл) бальзамічного оцту з медом до консистенції глазурі
    • Нещільно накрийте суміш паперовим рушником, або пластиковою кришкою обгорткою після змішування інгредієнтів. Відкладіть для подальшого використання
  • 7 Смажте реберця 2 години 30 хвилин. Поставте сковороду для запікання в духовку, не накриваючи, і обсмажте баранячі реберця протягом 2 годин 30 хвилин.
    • Так як в баранячих реберцях міститься багато жиру, їх не так просто підсушити. Це м'ясо досить щільне, тому його слід готувати повільно при низькій температурі.
    • Переверніть реберця через 1 годину 15 хвилин.
  • 8 Змастіть реберця медової сумішшю. Дістаньте реберця з духовки і змастіть їх медової глазур'ю з усіх боків, використовуючи якомога більше глазурі.
  • 9 Обсмажуйте ще 30 хвилин. Знову поставте реберця в духовку і готуйте ще 30 хвилин.
    • Якщо у вас залишилася глазур, ви можете продовжувати змащувати реберця кожні 10 хвилин протягом 30 хвилин до повного приготування.
    • На цьому етапі реберця повинні бути повністю підсмажені, але м'ясо повинно бути ніжним і не відділятися від кісток.
    • Якщо ви хочете, щоб реберця були ніжніше, ви можете готувати м'ясо ще 30 хвилин, але ви повинні ретельно стежити за ним, щоб не пересмажити чи не пересушити його
  • 10 Подавайте м'ясо на стіл теплим. Дістаньте баранячі реберця з духовки і почекайте 5 хвилин, перш ніж подавати їх на стіл
    • Попередньо розріжте реберця на 2-3 порції
  • Метод 2 з 3: Гриль

  • 1 Змішайте інгредієнти для приправи. Візьміть миску і змішайте діжонську гірчицю, сушений розмарин, часник, ? склянки (60 мл) оливкової олії, 4 чайних ложки (20 мл) солі і 2 чайні ложки (10 мл) перцю до повного розчинення.
    • У вас повинна вийти пастоподібна суміш
  • 2 Втріть приправу в реберця. Втирайте пасту в баранячі реберця з усіх боків, рівномірно розподіляючи її по поверхні
    • Покладіть реберця у велику тарілку і відкладіть їх. Необхідно замаринувати реберця протягом 20-60 хвилин при кімнатній температурі.
  • 3 Нагрійте гриль. Нагрійте газовий або вугільний гриль до середньої температури.[3]
    • Якщо ви користуєтеся газовим грилем, поверніть всі конфорки до максимуму. Через 15 хвилин вимкніть центральні конфорки та зменшіть вогонь на інших конфорках до середнього режиму.
    • Якщо ви користуєтеся вугільним грилем, підпаліть 50 брикетів вугілля і почекайте, поки вони перетворяться в товстий шар сірого попелу. Складіть їх у 2 стопки по обидва боки гриля і поставте сковороду між ними. Підготуйте гриль для приготування м'яса.
  • 4 Зітріть пасту. За допомогою тупого ножа зішкребіть товсті шари пасти з м'яса.
    • М'ясо не повинно бути ідеально чистим на цьому етапі, але необхідно видалити надлишки пасти.
    • Викиньте надлишки пасти. Не намагайтеся використовувати їх знову.
  • 5 Приправте м'ясо додатковою кількістю масла, солі і перцю. За допомогою щіточки приправте краю реберець оливковою олією. Посипте їх сіллю і перцем.
    • Вам буде потрібно досить масла, щоб покрити м'ясо тонким шаром.
    • Також необхідно посипати його невеликою кількістю солі і перцю. Пастоподібна приправа додасть м'ясу особливого смаку навіть після того, як ви приберете надлишки.
  • 6 Смажте реберця до готовності. Покладіть реберця на гриль жирними краями вниз і обсмажуйте їх до бажаної консистенції.
    • Якщо ви хочете, щоб реберця були наполовину сирі всередині, досить обсмажувати їх всього 10-12 хвилин.[4]
    • Якщо ви хочете, щоб реберця були добре обсмажені, а м'ясо було ніжним і відокремлювалося від кісток, готуйте реберця протягом 15-20 хвилин.
  • 7 Подавайте м'ясо до столу теплим. Зніміть реберця з гриля і почекайте 5 хвилин. Подавайте м'ясо до столу, поки воно не охололо.
    • Для спрощення процесу розділіть реберця на 2-4 порції перед тим, як подасте їх на стіл.
  • Метод 3 з 3: Мультиварка

  • 1 Нагрійте рашпер. Поверніть рашпер і нагрійте його протягом 5 хвилин.
    • Якщо рашпер оснащений «високим» і «низьким режимом, використовуйте «високий» режим.
    • В цей час підготуйте гриль і сковороду, попередньо застеливши її пергаментним папером.
  • 2 Втріть сіль в реберця. Рівномірно посипте реберця сіллю. Втирайте сіль в м'ясо.
    • Щоб реберця було простіше готувати, можна розрізати на 2-3 частини.
  • 3 Готуйте реберця 20 хвилин.[5] Покладіть реберця на решітку і поставте на рашпер. Готуйте протягом 20 хвилин або до появи золотистої скоринки.
    • Якщо ви хочете рівномірно обсмажити реберця з обох сторін, переверніть їх в процесі приготування.
    • Якщо все реберця не поміщаються на решітці, смажте їх партіями. Зачекайте, поки всі реберця підсмажаться, перш ніж приступати до подальших дій.
    • З технічної сторони підсмажувати реберця не обов'язково. Ви можете одразу перейти до наступного пункту.
  • 4 Покладіть реберця в мультиварку. Зніміть реберця з рашпера і покладіть їх у каструлю.
    • Щоб уникнути безладу, збризніть мультиварку антипригарним спреєм або покрийте її папером.
  • 5 Додайте цибулю і соус для барбекю. Розкладіть цибулю поверх реберець і збризніть соусом для барбекю.
    • Щоб всі реберця були покриті соусом, ви можете полити їх соусом перед додаванням цибулі або перешкодити реберця в мультиварці перед тим, як поливати соусом.
  • 6 Готуйте на низькому режимі 6-7 годин. Закрийте каструлю і готуйте реберця на низькому режимі, поки м'ясо не стане м'яким і буде відділятися від кісток.
    • Якщо ви не підсмажували реберця, ви можете залишити їх в мультиварці на 8 годин.[6]
    • Тримайте мультиварку закритою протягом всього процесу приготування. Якщо ви відкриєте мультиварку, з неї вийде жар, і вам буде потрібно більше часу для приготування.
  • 7 Подавайте м'ясо теплим. Дістаньте баранячі реберця з мультиварки. Зачекайте 5 хвилин перед тим, як подавати на стіл.
    • Ви можете також розрізати реберця на 2-3 частини.
  • Що вам знадобиться

    Духовка

    • 2 маленьких миски
    • Віночок
    • Великий пластиковий пакет
    • Холодильник
    • Духовка
    • Велика сковорода і решітка
    • Щипці
    • Щіточка для змащування м'яса соусом
    • Ніж

    Гриль

    • Середня миска
    • Ложка або віночок для змішування
    • Велика тарілка
    • Гриль
    • Ніж для масла або інший вид тупого ножа
    • Щіточка для змащування м'яса соусом
    • Щипці
    • Гострий кухонний ніж

    Мультиварка

    • Сковорода з гратами і гриль
    • Пергаментний папір
    • Рашпер
    • Мультиварка
    • Папір для мультиварки або антипригарний спрей
    • Щіточка для змащування м'яса соусом
    • Щипці
    • Ніж

    Джерела і посилання

  • ^ http://blog.grasslandbeef.com/recipes/grass-fed-lamb/lamb-spareribs
  • ^ http://www.cookistry.com/2011/02/slow-roasted-lamb-ribs.html
  • ^ http://www.krautcreek.com/recipe/grilled-lamb-spareribs
  • ^ http://www.foodandwine.com/recipes/grilled-lamb-ribs-with-chimichurri
  • ^ http://eclectic-domestic.com/best-ribs-ever/
  • ^ https://www.tastyrecipes.co.nz/Recipe/Slow-Cooked-BBQ-Lamb-Ribs_nz.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?