Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як вирощувати пряні трави та спеції

Кроки

Метод 1 з 3: Планування

  • Plant a Culinary Herb Garden Step 1 Version 2.jpg 1 Складіть список трав, які ви використовуєте при готуванні. Це можуть бути будь-які рослини від часнику до базиліка і шніт-цибулі. Вибирайте тільки ті трави, які ви точно будете використовувати або зможете висушити для використання в майбутньому.
    • Існує три типи звичайно висаджуваних рослин: однорічні, трав'янисті і вічнозелені. Однорічні рослини начебто кропу, кінзи і базиліку гинуть після цвітіння, як правило їх потрібно пересаджувати щороку. Трав'янисті рослини кшталт м'яти, шніт-цибулі, орегано, естрагону і фенхелю можна зрізати регулярно і вони зазвичай відростають на наступний рік. Вічнозелені рослини начебто розмарину, шавлії та чебрецю слід обрізати не рідше одного разу в рік, вони є багаторічними.
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 2 Version 2.jpg 2 Подивіться в садовому довіднику, ростуть ці трави у вашій місцевості. Якщо ви хочете висадити ці рослини в саду, то необхідно упевнитися, що у вас у дворі є така ділянка, який не менше 6 годин в день знаходиться на сонці (більшості рослин необхідно таку кількість сонячного світла). Якщо у вас не сонячний ділянку, то можна вирощувати трави в будинку, доповнюючи природне освітлення теплому або світлом лампи.
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 3 Version 2.jpg 3 Виберіть ділянку для вирощування трав у дворі. Це має бути сонячне місце недалеко від кухні. Якщо ви вирішили висаджувати трави в будинку, то, по можливості, виберіть підвіконня з південної сторони, щоб отримати оптимальну кількість сонячного світла.
    • Переконайтеся в наявності хорошого дренажу. Більшість садових ділянок мають хороший дренаж. При висадці в горщики перед засипанням грунту на самий низ слід укласти дрібний гравій. Так корені будуть залишатися вологими, але не покриються цвіллю.Plant a Culinary Herb Garden Step 3Bullet1.jpg
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 4 Version 2.jpg 4 Меліорація грунту. При можливості, кожну осінь або зиму додавайте в садову грунт компост. Возделайте землю разом з компостом і дочекайтеся весни для висадки рослин.
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 5 Version 2.jpg 5 Придбайте горщики для м'яти, меліси та живокосту. Це рослини-колоністи, які легко розмножуються, займаючи місце і поживні речовини інших рослин. Розмістіть горщики по кутах вашої ділянки з травами, щоб їх можна було поливати все разом.
  • Метод 2 з 3: Посадка

  • Plant a Culinary Herb Garden Step 6 Version 2.jpg 1 Купуйте насіння, розсаду або саджанці. При висадці насіння змочіть їх на 2-4 години, як зазначено на упаковці. Підтримуйте грунт вологим і теплим, тоді через 7-14 днів повинна зійти розсада.
    • Також можна висадити насіння трав в піддон і тримати його на теплому підвіконні, якщо погода не постійно тепла. Помістіть поверх них поліетиленову плівку, щоб створити своєрідну "теплицю".Plant a Culinary Herb Garden Step 6Bullet1.jpg
    • Розсаду і саджанці можна висаджувати відразу після того, як пройдуть заморозки. Зробіть лунки і викладіть в них розсаду. Засипте рослини в лунках землею і злегка ущільніть. Відстань між травами повинно бути від 30 до 45 см згідно з вказівками на упаковці.Plant a Culinary Herb Garden Step 6Bullet2.jpg
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 7 Version 2.jpg 2 Кількість повинна відповідати частоті використання трав. Багато людей висаджують 1 або 2 кущі розмарину, але 4 або 6 кущиків базиліка. Якщо ви любите італійську кухню, тоді вам краще висадити більше базиліка і петрушки.
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 8 Version 2.jpg 3 Висаджують рослини вологолюбні рослини з одного боку ділянки, а менш вологолюбні з іншого. Приміром, базилік вимагає великої кількості води, а розмарин віддає перевагу досить сухий грунт. Для правильної висадки та догляду необхідно дотримуватися всіх вказівок на упаковці.
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 9 Version 2.jpg 4 Після висадки насіння посипте їх мульчею. Це ще один спосіб підвищити родючість ґрунту без мінеральних добрив. В якості мульчі можна використовувати сухе листя або скошену траву.
  • Метод 3 з 3: Догляд

  • Plant a Culinary Herb Garden Step 10 Version 2.jpg 1 Використовуйте трави по мірі зростання. Регулярно зрізайте листя або стебла невеликими кухонними ножицями, щоб сприяти зростанню. Злегка споліскуйте трави водою і відразу ж використовувати в їжу.
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 11 Version 2.jpg 2 Ніколи не обробляйте трави хімікатами або пестицидами. Це може бути небезпечно для здоров'я, так як більшість трав використовується безпосередньо в їжу. Замість цього висаджуйте поруч з ними часник, м'яту або цибулю для протидії шкідників.
    • У разі серйозних проблем з комахами щодня промивайте трави водою. Щоб позбутися від слимаків, посипте грунт яєчною шкарлупою. Щоб отримати природне засіб від комах, змішайте 15-30 мл рослинного мила і 1 л води. Розпиліть засіб на рослини, щоб знищити м'якотілих комах.
  • Plant a Culinary Herb Garden Step 12 Version 2.jpg 3 Регулярно підрізайте трави. Це дуже важливо для росту листя. Перед зимою багато багаторічні трави можна зрізати до самої землі.
  • Поради

    • Поливайте розсаду з розбризкувача води. Завдяки акуратному розпорошення ви не зламаєте і не пошкодите ніжні рослини.

    Що вам знадобиться

    • Грунт для розсади
    • Компост
    • Мульча
    • Насіння, розсада або саджанці
    • Горщики
    • Кухонні ножиці
    • Шланг
    • Вода
    • Поліетиленова плівка
    • Піддон для насіння
    • Розприскувач води
    • Рослинне мило
    • Яєчна шкаралупа


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?