Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як визначити зіпсоване пробкою вино

Кроки

  • Tell if Wine Is Corked Step 1.jpg 1 Не подумайте, що зіпсоване пробкою вино передбачає плаваючі в ньому частки пробки. Термін «пробкова хвороба» означає випадок, коли виробляється речовина, відома як ТСА (2,4,6-Трихлоранизол) під впливом взаємодії розчинів хлору для стерилізації пробок з коркової цвіллю.
    • Може бути це і не через пробки; «пробкова хвороба» може виникнути із-за бочок та інших бондарних виробів або навіть з-за деревини, використовуваної в погребі.
  • Tell if Wine Is Corked Step 2 Version 2.jpg 2 Понюхайте вино. Якщо вино «боляче», то це стане очевидно з-за його запаху. Він буде нагадувати вологі рушники, залишені в пральній машині протягом декількох днів, гриби, вологу землю, смердючі шкарпетки або мокрий картон.
    • Навіть якщо природа «хворого» від корки вина має невловимий запах, ви відчуєте затхлий або пліснявий душок.
    • Зауважте, що перше вдихання запаху є більш достовірним, ніж наступні. Довіряйте першій вдихання!
  • Tell if Wine Is Corked Step 3 Version 2.jpg 3 Спробуйте його. Якщо ваш ніс так і не знайшов для вас відповіді, то проба на смак напевно знайде. «Хворе» вино має гіркий присмак і володіє тими ж жахливими смаковими характеристиками, як у описаного вище запаху. Якщо ви таки здійснили дегустацію, прополощіть рот водою і знайдіть хорошу пляшку вина на допомогу при подоланні вашого приниження.
  • Tell if Wine Is Corked Step 4 Version 2.jpg 4 Завжди давайте одній людині спробувати вино перед розливом. Це дозволить хазяїнові побачити, чи придатна вино для споживання і запобігти розлив вина по багатьом чарках перед виявленням непридатності вина для пиття. Віднесіть ваше «хворе» вино в той магазин, де ви його купили для заміни на інше або повного повернення.
  • Tell if Wine Is Corked Intro.jpg 5 Готово.
  • Поради

    • Навинчивающаяся поверх кришка може допомогти подолати можливість виникнення «пробкової хвороби», хіба що якщо вино не зіпсувалося в бочці, тоді у такому випадку вам слід турбуватися про контроль якості тієї торгової марки вина, яке ви п'єте!
    • Якщо вино було схильне до окислення, а не «зараженню», то воно буде мати спертий запах. В якості альтернативи воно буде мати запах тухлих яєць з-за нальоту сірки.
    • ТСА є швидко испаряющимся і це означає, що пляшка «хворого» вина чудово підійде для готування, так як ТСА при цьому просто випарується.
    • Хвороба може торкнутися близько п'яти відсотків всіх вин, використовують пробки.
    • ТСА може бути виявлена також і в чаї або питній воді.
    • Люди можуть виявити ТСА в якості лише двох частин на трильйон (0, 000000000002 грамів на літр вина).[1]

    Попередження

    • Якщо ви застуджені, то вам не так легко буде відчути ТСА. І потім, якщо у вас дійсно закладений ніс, то краще спробуйте вино на смак!
    • ТСА не представляє ризику для здоров'я, якщо це речовину виявлено в невеликих кількостях. Тим не менш, це дійсно псує все враження від пиття вина!
  • ^ http://www.aromadictionary.com/articles/corktaint_article.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?