Як виростити фіалки

Кроки

  • Grow Violets Step 1.jpg 1 Вибирайте відповідне місце. Фіалки потрібно вирощувати в півтіні, але буде досить терпимо, якщо вони не будуть висихати. Вони повинні бути захищені від пекучого полуденного сонця в умовах жаркого клімату, але якщо ви живете в холодному кліматі, ви можете вирощувати їх під відкритим сонцем.
  • Grow Violets Step 2.jpg 2 Вибирайте хороший ґрунт. РН ґрунту має бути близько 6,0 - 7,5; додайте вапно, щоб зменшити кислотність грунту. Грунт має бути добре дренованим. Підгодуйте грунт добре розклався компостом і / або гноєм. Якщо у вас глинисті ґрунти, додайте багато піску, прогнилі рослинні відходи і гній; пухкий грунт з гравієм повинна бути поліпшена шляхом додавання великої кількості коров'ячого гною з часток ґрунту або глини. Якщо вирощують у відкритій місцевості, фіалки віддають перевагу помірно збагачений грунт.
  • Grow Violets Step 3.jpg 3 Розводьте фіалки шляхом поділу старих рослин. Якщо у вас вже є якісь вирощені фіалки, або ви знаєте, у кого вони є, використовуйте їх для розсадження. Просто відірвіть невелику частину, у якої є коріння, поставте її в горщик на кілька тижнів, поки вона не вкорениться, а потім висаджують у грунт. Весна або осінь, мабуть, найкращий час, щоб зробити це, але ви, ймовірно, виявите, що це також працює в будь-який час. Це потрібно робити кожні 2 роки, як тільки у вас буде укорінений сад з фіалок, для досягнення найкращих результатів росту рослин. Якщо у вас є насіння, зверніть увагу, що насіння найкраще посіяти восени в холодному парнику. Насіння вимагають періоду холодної стратифікації, а проростання зберігається насіння може бути нестабільним. Дістаньте саджанці і перемістіть їх в окремі горщики, коли вони будуть достатньо великими, щоб витримати це, і посадіть їх влітку.
  • Grow Violets Step 4.jpg 4 Садіть фіалки на відстані 25-30 см один від одного. Садіть або в лавах або по творчому ескізом, який відповідає простору вашого саду.
  • Grow Violets Step 5.jpg 5 Добре поливайте. Фіалки потребують у вологому грунті й не повинні висихати.
  • Grow Violets Step 6.jpg 6 Виривайте бур'яни.
  • Grow Violets Step 7.jpg 7 Збирати листя та квітки, як того хочете. В достатку квітки, як правило, з'являються в кінці зими і ранньою весною.
  • Поради

    • Прижилися фіалки дуже витривалі. Вони можуть переносити заморозки до -29?C.
    • Кулінарне використання фіалок включає в себе приготування зацукрованих фіалок, свіжих фіалок у салатах та як начинка для сендвіча і прикраса для торта. Листя досить невеликі, можливо, 3-5 см в діаметрі, але ростуть в надлишку і легко збираються. Вони мають дуже м'яким, майже слабо виражений аромат і можуть бути використані у великих кількостях в салатах. Хоча текстура листя трохи жорстка, ми, як правило, змішуємо їх з іншими листям. Листя можна також приготувати, і це буде хорошим доповненням до супами або рагу, які вони допоможуть згустити, в чому таким же чином, яким використовують окру.
    • Запашні фіалки можна використовувати і іншими різними способами в саду, в тому числі для різних медичних цілей. Наприклад, такі фіалки заробили гарну народну репутацію в лікуванні раку і коклюшу. Вони також містять саліцилову кислоту, яка використовується, щоб зробити аспірин, і, отже, ефективні при лікуванні головного болю, мігрень і безсоння. Ефірну олію з квіток і листя використовують в парфумерії і самі квіти використовуються для ароматизованих освіжувачів дихання.

    Що вам знадобиться

    • Саджанці фіалок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?