Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як гнати самогон

Кроки

Метод 1 з 3: Збираємо обладнання

  • Brew Moonshine Step 1.jpg 1 Зберіть все, що вам необхідно. Коли самогон гониш, потрібно, щоб все було як треба, інакше справа піде прахом - точніше, попелом. Тому, в цілях безпеки і взагалі, знайдіть:
    • Скороварку. Бажано купити окрему скороварку, спеціально для самогоноваріння.
    • Мідні труби. Вам буде потрібно близько 2 метрів труб діаметром 0.7 див. Їх можна купити в магазині товарів для дому.
    • Дриль та свердло на 0.7 см, щоб просвердлити дірку в кришці скороварки.
    • Велике металеве відро.
    • Велике пластикове відро.
    • Марля.
    • Кілограм кукурудзяного борошна, 4 кілограма цукру і 15 грам дріжджів.
  • Brew Moonshine Step 2.jpg 2 Збираємо котел. У кришці пароварки треба зробити отвір і щільно закріпити в ньому мідну трубу. Врахуйте, що трубу треба засунути так, щоб вона не виступала в скороварку більш ніж на 2.5 сантиметри.
    • Труба повинна бути досить довгою, щоб діставати від плити до раковини і спускатися від раковини до підлоги.
    • Якщо ви не хочете дірявити скороварку, то закріпіть трубу ізолентою, вставивши її в вентиляційний отвір.
  • Метод 2 з 3: Робимо сусло

  • Brew Moonshine Step 3.jpg 1 Закип'ятіть 10 галонів (37 літрів) води. Тут все просто: ємність під кран - ємність на плиту - газ сильніше. Вода повинна закипіти.
  • Brew Moonshine Step 4.jpg 2 Засипте борошно. Засипте в воду кілограм борошна, а потім помішуйте всі дерев'яної ложечкою. Нехай повариться кілька хвилин. Потім, коли суміш росіл, зніміть ємність з вогню і перелийте в чисту ємність.
  • Brew Moonshine Step 5.jpg 3 Додайте цукор і дріжджі. Засипте 4 кілограма цукру і 15 грам дріжджів. Помішуйте сусло, щоб все в ньому розчинилося як треба.
    • В якості дріжджів можна використовувати навіть хліб, закваску і пивні дріжджі. Все це зуміє дати поштовх процесу ферментації.
  • Brew Moonshine Step 6.jpg 4 Дайте сусла заграти. Прикрийте ємність марлею, перенесіть її в темне і прохолодне місце, скажімо, в підвал. Бродіння почнеться, коли дріжджі почнуть "освоювати" вуглеводи цукру і борошна, виробляючи алкоголь.
    • На поверхні з'явиться коричнева піна, яка з кожним днем буде підніматися все вище і вище. Коли бродіння закінчиться, піна перестане підніматися.
    • Сусло (закисший затор) готове тоді, коли воно перестане "булькати".
  • Метод 3 з 3: Переганяємо закисший затор

  • Brew Moonshine Step 7.jpg 1 Процідіть рідину через марлю. Натягніть марлю на відро і перелийте через неї сусло. У відсутності марлі згодиться навіть чиста біла футболка.
  • Brew Moonshine Step 8.jpg 2 Залийте рідину в скороварку. Закрийте кришку, поставте скороварку на плиту, а від того, що налипне на марлю, просто позбавтеся.
  • Brew Moonshine Step 9.jpg 3 Розташуйте мідну трубку так, щоб стала можливою конденсація. Від скороварки простягніть трубу до раковини, заповненій холодною водою. Занурте частина труби у воду. Кінці трубки опустіть в чисту ємність, що стоїть на підлозі.
  • Brew Moonshine Step 10.jpg 4 Запаліть вогонь під скороваркой. Суміш повинна нагрітися до 80 градусів за Цельсієм, не більше. Це - точка кипіння зернового спирту. З ростом тиску в скороварці, спирт буде припинятися у етаноловий пар, який буде переходити по трубці до раковини, охолоджуватися там, конденсуватися і стікати в відро. Власне, що стікає і самогон.
    • Те, що буде стікати до того, як суміш нагріється до 80 градусів - це метанол, який випаровується при більш низькій, якщо порівнювати з етанолом, температурою. Від цього треба позбутися, так як метанол - отрута, що вбиває зорові нерви. Вилити доведеться перші 60 грам, етанол піде тільки потім.
    • Слідкуйте за температурою і збирайте алкоголь тільки при потрібній температурі суміші. У результаті повинно вийти щось близько 7.5 літрів самогону.
  • Brew Moonshine Step 11.jpg 5 Розлийте самогон в тару. Готовий самогон - міцна штука, в ньому градусів 90-95 буде. Це практично чистий зерновий спирт. Щоб самогон можна було пити, необхідно розвести його чистою водою.

  • Поради

    • Гидрометром можна перевірити вміст алкоголю, термометром - температуру.
    • Мікроорганізми "Saccharomyces cerevisiae" - це єдиний вид дріжджів, що використовуються як для хліба, так і для закваски. Дріжджі, що використовуються для виробництва алкоголю, відрізняються тим, що виведені штучно, живуть довше і, відповідно, виробляють алкоголь довше. Ні хліб, ні закваска при цьому не стають причиною появи шкідливих і потенційно летальних речовин. Самогонники рекомендують викидати приблизно перші 5% самогону, в якому найбільше метанолу та іншої гидоти, тим паче що і пахне це огидно. Втім, осліпнути, намахнув "перваку", неможливо.
    • Багато самогонники працюють на вулиці, розводячи багаття біля струмка. Так зникає небезпека займання парів спирту. До того ж, сусло... пахне. І ця ще одна причина працювати на вулиці.
    • Сусло повинно бродити стільки, скільки піднімається піна - головне, не пропустити момент і не дати йому перетворитися в оцет. Як правило, на все про все вистачить і 10-14 днів, залежно від температури в приміщенні (чим вона нижча, тим більше часу потрібно дріжджів).
    • Краще не запрошувати друзів в гості, поки сусло бродить. Воно реально сильно пахне.
    • Сусло треба тримати накритим, але не загерметизированным. Водяний затвор використовувати можна.

    Попередження

    • Не використовуйте алюмінієвий посуд при приготуванні самогону!
    • Дешеві і погані дріжджі використовувати не можна - тільки спеціальні, тільки підходящі. В іншому випадку, є ризик нагнати отруйного метанолу.
    • У різних країнах закон по-різному ставиться до самогоноваріння.
    • Не варто пити самогон.
    • Скороварка - штука небезпечна. Купуйте скороварки з хорошою нержавіючої сталі, а перед самогоноварінням перевірте затворну друк скороварки, яка покликана її герметизувати. Це робиться просто - закип'ятіть воду і подивіться, чи немає де протікань. Не допускайте зупинки течії рідини по трубі через злами - скороварка може вибухнути, а це - прямий ризик займання парів алкоголю, якщо поруч є щось розпечене або відкрите полум'я. Не використовуйте модифіковані скороварки (якщо тільки це не модифікація від виробника).

    Що вам знадобиться

    • Скороварка
    • 1.8-2 метри мідних трубок
    • Чисте відро з кришкою
    • Марля або стара чиста біла футболка.
    • Кукурудзяна мука
    • Цукор
    • Дріжджі


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?