Як мати гарний співочий голос

Кроки

  • Have a Good Singing Voice Step 1.jpg 1 Розслабте свої голосові зв'язки перед тим як почати співати.Напружені голосові зв'язки не дадуть витягнути високу ноту добре. Спробуйте говорити "Мамо...Мамо...Мамо..." в декількох тонах замість "До Ре Мі".Распевайтесь протягом декількох хвилин.
  • Have a Good Singing Voice Step 2.jpg 2 Не вигукуйте високі ноти. Коли вам треба заспівати високо, робіть це не занадто різко і напружено.Розслабтеся і дайте вашому голосу рости тихо і рівномірно. Якщо ви різко заспіваєте високу ноту, то голос обірветься.
  • Have a Good Singing Voice Step 3.jpg 3 Пийте більше води (холодної) або теплого чаю - це дуже корисно для вашого голосу, бо горло очищається і зволожується. "Холодна вода стягне ваші зв'язки і викличе роздратування." Намагайтеся не пити молоко, газовану воду і інші схожі напої, тому що лактоза та інші цукри стають причиною появи мокроти і слизу в горлі. .
  • Have a Good Singing Voice Step 4.jpg 4 Вчіть і практикуйте глибоке дихання. Звикайте дихати животом (діафрагмою), а не грудною кліткою. Правильне дихання змушує рухатися живіт, а не ребра.
  • 5 Тренуйтеся дихати під час співу. Правильно вдихати повітря між групами слів або фраз.Зазвичай, у пісні, групи слів скомпоновані і, швидше за все, виділені знаками пунктуації, хоча пунктуація може бути відсутньою. перегляньте текст пісні перед тим як починати співати. Зрозумійте, де знаходяться паузи і перерви між словами. Під час співу намагайтеся дихати в цих паузах. Ви повинні постійно практикуватися, щоб співати без напруги і нестачі повітря.
  • 6 Записуйте свій спів. Записуйте свій голос, в той час як ви співаєте, для того, щоб зрозуміти, де ваш голос звучить добре, а де не дуже. Слухайте свій голос без упередження і не намагайтеся збрехати собі в тому, що голос звучить добре, якщо це не так.
  • Have a Good Singing Voice Step 5.jpg 7 З і експериментуйте. Спробуйте змінити що-небудь для того, щоб пісня звучала краще.Варто поекспериментувати з різними типами співу, акцентами, тембрами і т. д. для того, щоб зрозуміти, який стиль підходить вам більше всього.
  • 8 Тренуйтеся співати перед людьми. Погляд, кинутий на кого-небудь під час виступу, може вас збентежити, і, теми самим, розбурхати вас.
  • Have a Good Singing Voice Step 6.jpg 9 Будьте відкриті для критики.Для початку, виступіть перед друзями чи батьками. Для вас це буде більш комфортним - виступати в середовищі осіб, яким ви довіряєте і які вас підтримають. Варто відзначити, що члени вашої родини можуть не сказати відкрито про те, що їм щось не сподобалося, в той час як ваші друзі зможуть дати зворотний зв'язок, так що будьте готові вислухати критику з приводу недоліків вашого голосу, і, можливо, посміятися над собою , а також, своїми помилками.
  • Have a Good Singing Voice Step 7.jpg 10 Насолоджуйтеся тим, чим ви займаєтеся. Намагайтеся виглядати впевненим у собі (наприклад посміхайтеся, тим самим показуючи те, що спів приносить вам задоволення) , і, в кінцевому підсумку це приведе вас до успіху.
  • 11 Будьте наполегливим. Талант допомагає, але наполегливість важливіше! Продовжуйте збільшувати список пісень, які ви знаєте, технік співу, якими ви опанували, а також збільшуйте чистоту і силу голосу і підвищуйте почуття впевненості на сцені, тільки не здавайтеся! Також, вам варто вдосконалювати навички піднесення свого виступу аудиторії, використання жестикуляції руками (Долоню на серце, помах рук до небес). Важливо те, що кожне ваше дію повинно бути зроблено під час і за місцем, тоді ефект буде найбільш сильний. Випромінюйте щирість ( приміром, вам не завадить пустити нотку суму в голосі на сумне моменті пісні, або жартівлива інтонація у веселому приспіві, в залежності від того, яку пісню ви співаєте). Якщо ви будете робити все правильно, то у вас обов'язково вийде!
  • Поради

    • Не копіюйте чужий голос. Підлаштовуйтеся під тональність, але не намагайтеся співати точно так само як хтось співає. Наприклад, ваш улюблений співак. Голос, який ви чуєте в музичному кліпі, в більшості своїй схильний до різних корекційним спотворень, що робиться для досягнення ідеального звучання. Послухайте реальну запис з якого-небудь виступи, і ви переконаєтеся в тому, що голос, який звучить зі сцени , насправді, не так вже й хороша!
    • Завжди намагайтеся тримати спину прямо для того, щоб ваші легені могли заповнитися повністю. Це потрібно для того, щоб у вас було достатньо повітря, щоб заспівати куплет. Звичайно, і в цьому повинна бути своя золота середина, тому не варто надмірно вигинатися або постійно сутулитися. Ви можете лягти на спину на рівну поверхню для того, щоб зрозуміти, як правильно стояти прямо.
    • Спробуйте знайти акустичну версію пісні для того, щоб вам було легше вивчити слова і навчитися її співати.
    • Переконайтеся, що ви готові співати. Не давайте іншим людям змушувати вас співати, якщо ви ще не підготувалися.
    • Займайтеся співом щонайменше п'ять разів на тиждень по тридцять хвилин, але не співайте занадто голосно і тривало (голос має відпочивати), також, завжди пийте багато води, для того, щоб зволожити горло. Вам не варто вживати алкоголь, що-небудь, що містить лимонну кислоту і може викликати роздратування.
    • Переконайтеся, що ваші слова звучать чітко, а голос досить чутний. Якщо ви будете мимрити або хрипіти під час виконання пісні, то люди не зрозуміють те,що ви співаєте, І коли ви запитаєте у них, чи сподобалась їм ваша пісня, вони дадуть відповідь щось на кшталт: "Емм... Я не зміг зрозуміти ані слова з того, що ти заспівав!", тому, співайте не надто тихо, але і не дуже голосно.
    • Для того, щоб розвинути свою дихальну систему, спробуйте співати під час того як ви плаваєте або бігаєте.
    • Одним з хороших способів розвитку слуху є метод гри гами на піаніно і підлаштування голосу під кожну із зіграних нот. Якщо у вас виходить співати високі ноти краще, ніж низькі, то акуратно пропивайте низькі тони, не саджаючи свій голос занадто низько.
    • Зрозумійте, як вам вдається співати краще - фальцетом, своїм звичайним голосом або використовуючи наступні комбінації: *
      • Додавання невеликої резонансу звуку(спів через ніс «Уах-уах»).
      • Пропевание звуків "ууу-ууу", використовуючи дихання грудної клітиною. Працюйте над своїм голосом для того, щоб він звучав натурально в будь-якому стилі співу.
    • Якщо вам допоможе - рухайте руками, щоб ноти звучали більш експресивно.


    Попередження

    • Не стискайте своє горло для того, щоб контролювати свій голос або кількість видихуваного голосу. Замість цього, намагайтеся використовувати діафрагму для того, щоб повітря правильно виходив з легких. Якщо ви не будете використовувати діафрагму для дихання, то ваш голос буде тремтіти і ви відчуєте біль у своєму горлі.
    • Уникайте напруги, надмірного стиснення горла, або співу грубих і хрипких звуків з допомогою вашого голосу, тому, знову ж таки, використовувати діафрагму. В іншому випадку, ви ризикуєте завдати шкоди своєму горла, випробувати напад кашлю, зірвати голос або навіть пошкодити голосові зв'язки, що може призвести до хірургічного втручання (прощай, голос).


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?