Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як вирощувати гарбуз зимових сортів

Кроки

Частина 1 з 3: Висаджування зимових сортів гарбуза

  • 1 Вибирайте ті сорти, які підійдуть до типу вашого клімату і місцем, яке у вас є. Якщо у вас довгий теплий період, ви можете виростити практично будь-які сорти; якщо він короткий, краще вибирайте скоростиглі сорти. У деяких гарбузів довгі батоги і їм потрібно багато місця, так що якщо у вас город 4 х 4 метри, краще зупиніть свій вибір на кущовому сорті. Більше інформації ви знайдете на упаковці. Ось кілька основних сортів, які варто взяти до уваги:[1]
    • Гарбуз мускатний. Гарбуз цього сорту має форму пляшки зі світло-коричневою шкіркою. Це найпопулярніший, загальновідомий і, мабуть, самий смачний сорт. У нього багатий смак і ніжна структура, а також природна стійкість до стекляннице гарбузової. Плоди зберігаються до шести місяців і довше.
    • Гарбуз гігантська. Цей сорт не сильно відрізняється від мускатного гарбуза за смаковими характеристиками та особливостями росту. Кожна рослина швидко росте і дає важкі, приземкуваті зелені плоди. Гарбуз цього сорту зберігається 4-6 місяців.
    • Хаббард і кабоча. Ці два сорти часто садять місці з-за їх однакових властивостей. Плоди можуть бути середнього розміру, а можуть бути і гігантськими. В загальних рисах, у них м'якоть суші, ніж у інших зимових сортів гарбуза. Колір залежить від сорту, плоди зберігаються 4-6 місяців.
    • Делікат і дамплин. Гарбуз сорту делікат має циліндричну форму, а сорти дамплин ? стандартну круглу форму гарбуза. Обидва ці сорти дають плоди розміром на одну порцію, кольору слонової кістки з зеленими смужками, які стають помаранчевими при зберіганні. Якщо ви проживаєте в місцевості з прохолодним кліматом, ці сорти дуже легко виростити. Вони швидко дозрівають і зберігаються від трьох до п'яти місяців.
    • Акорн. Плоди цього сорту круглі, ребристі з золотистою або зеленою шкіркою. Вони також швидко дозрівають і зберігаються як мінімум три місяці. Цей сорт відмінно підходить для зон з коротким літом, так як процес дозрівання не займає надто багато часу.
    • Гарбуз-спагетті. Цей сорт отримав свою назву із-за довгих волокон в м'якоті, які виглядають як макарони. У довгастих плодів цього сорту гладка шкірка, колір варіюється від бежевого до помаранчевого, зберігається від трьох до шести місяців.
  • 2 Высеивайте насіння після останніх морозів. Вам потрібно посадити насіння гарбуза на початку весни, коли грунт прогріється як мінімум до 60°F (15°C). Або ж ви можете посадити їх у теплиці під яскравими флуоресцентними лампами.
    • У більш теплих зонах ви можете посіяти насіння навіть раннім літом. Ви повинні посадити насіння за 14 тижнів до передбачуваного першого морозу.[2] Якщо у вас короткий посівний сезон, ви можете проростити рослини в теплиці, а потім висадити у відкритий грунт, коли холоди закінчаться.
  • 3 Підготуйте грунт. Гарбуза люблять тепло і удобрений грунт, добре дренованому з рівнем кислотності pH6 - 6.5. Щоб забезпечити хороший ріст і врожайність, вам потрібно внести багато органічних добрив. Перепрілий гній і компост найкраще забезпечать ваші рослини необхідними поживними речовинами. Глибоко розподіліть їх у ґрунті, щоб коріння гарбуза легко проникали крізь неї.
    • Гарбуз часто висаджують в "пагорбках," але це не завжди буквально означає піднесені території. Якщо у вас добре дренована грунт і сухий клімат, ви можете зробити поглиблення з широкою борозною навколо, щоб утримати воду. Додайте трохи додаткового компосту під горбки, також.
  • Garden May2010 065.JPG 4 Посадіть 6 насінин на горбок на глибину приблизно 2 см по центру. Робіть ряди з горбиками на відстані 1 м один від одного (рослинам потрібно простір). Між горбками в ряду зробіть відстань приблизно 2 метри. Взрыхлите грунт на глибину приблизно 30 см, щоб забезпечити правильний дренаж – на цьому кроці ви можете і внести гній або компост в грунт.
    • Сходи з'являться приблизно через 10 днів. Якщо у вас короткий вегетаційний сезон, ви можете прискорити появу сходів, висадивши насіння в теплиці, але якщо ви зробите це занадто рано і гарбуза заповнять корінням свої горщики, це зупинить їх зростання.
    • Після висадки добре полийте рослини. Їм спочатку потрібно багато води для проростання.
  • Частина 2 з 3: Догляд за гарбузами

  • 1 Забезпечте своїм рослинам хороший полив (як мінімум 2,5 см води в тиждень). У більшості кліматичних умов цього достатньо для підтримки постійного зростання рослини. Тим не менше, якщо ви проживаєте в особливо посушливих умовах, ви можете використовувати потоковий полив кожні 2-3 тижні.[3]
    • Прибирайте бур'яни, щоб вони не затримували воду; надлишок води зашкодить вашій рослині. Також бур'яни будуть використовувати поживні речовини з ґрунту, які ви з таким трудом внесли разом з добривами.
    • Краплинна система зрошення хороша, але якщо ви не хочете з нею морочитися, прості канавки між горбками допоможуть вам утримати воду там, де вона повинна бути, коли батоги почнуть розростатися.
    • Полив рано вранці дає воді можливість випаровуватися; це добре, так як вода, що залишилася на листках, може створити позитивні умови для розвитку різних захворювань.
  • 2 Проредите рослини. Як тільки сходи дадуть по кілька листочків, (проростуть), залиште два-три найсильніших зросту на горбок. Для всіх просто не вистачить місця, щоб вирости в повноцінне доросле рослина.
    • На цьому етапі ви можете встановити смугове всходозащитное покриття, щоб уберегти свої маленькі рослини і дати їм можливість рости на повну потужність.
  • 3 Слідкуйте за шкідливими комахами і хворобами. Такі шкідники, як клоп-ромбовик сумний і стеклянница гарбузова можуть у момент погубити рослина. Темно-сірі клопи концентруються під листям і висмоктують сік рослини. Скляниці ? паразити, або дрібні метелики, що живуть біля основи стебла, внаслідок їх життєдіяльності стебло відмирає. Шукайте їх личинки під листям і в землі. Можливі й інші шкідники, будьте уважні!
    • Всходозащитные покриття можуть допомогти вирішити цю проблему, але вам потрібно буде прибрати їх, коли з'являться суцвіття, щоб вони запилилися. Тлю можна контролювати з допомогою обприскування мильним розчином, а на худий кінець можете використовувати масло мелії.[4]
    • "Борошниста роса" ? ще один паразит, хоча і не жук, якого треба остерігатися. Починаючи з другої половини росту обприскати рослини сумішшю: одна частина молока до шести частинах води, кожні два тижні, щоб захиститися від цього захворювання.[5]
  • 4 Подумайте про внесення добрив. Приблизно через місяць ви можете зробити міжрядний підживлення під батоги – приблизно в 10 дюймах (25 см) з кожної сторони. Не копайте занадто близько до ряду, інакше ви можете пошкодити коріння, які тягнуться до кожної кінцевої вершини.
    • Рослина не дозріє ще 80 - 110 днів, в залежності від обраного вами сорту. [6] Так що ще достатньо часу для того, щоб добриво усвоилось.
  • 5 Шукайте суцвіття. До цього часу ви почнете помічати квіти. Перші квіти зазвичай чоловічі, з них не сформується плід, але вони приваблюють бджіл. Жіночих суцвіть менше, їх можна впізнати по опуклості біля основи квітки. Ця опуклість ? ваша майбутня гарбуз.
    • Якщо квіти не формуються плоди, значить, у вас недостатньо бджіл для запилення. Вам варто обпилити їх самостійно, рано вранці, взявши тичинку чоловічого суцвіття і зануривши її в маточка жіночого суцвіття.
  • 6 Спостерігайте, як росте плід. Ви дізнаєтесь, чи запилення успішним, якщо квітка в'яне, а опуклість під ним мабуть виростає в наступні кілька днів. З цього моменту вам потрібно уважніше стежити за поливом, паразитами і хворобами.
    • Вам не потрібно постійно зволожувати грунт; в тепле не дощове літо досить одного поливу на кілька днів. Звертайте увагу на зів'яле листя, вони означають, що рослині однозначно не вистачає вологи.
  • 7 Подумайте про те, щоб розстелити солому під дозріваючими гарбузами. Як тільки плоди гарбузів почнуть рости, ви можете акуратно зробити солом'яний настил під ними, щоб вони не лежали на землі і на них не з'являлися цятки і гниль. Тим не менш, гниль не повинна стати для вас проблемою, якщо у вас нормальний полив і гарбуза не дозрівають у вологих западинах.
  • Частина 3 з 3: Збір врожаю і зберігання зимових сортів гарбуза

  • 1 Пожинайте плоди своєї праці. Зимові гарбуза зазвичай збирають, коли ви вже не можете проколоти шкірку нігтем. Правильніше залишити гарбуза на батогах, поки батоги не почорніють, але вам визначено потрібно занести плоди в приміщення до морозів. Потрібно відзначити, що незрілі плоди погано зберігаються, так що постарайтеся, щоб вони росли як можна довше. Швидше за все ви зберете три-п'ять гарбузів з кожної рослини.[7]
    • Від'єднайте плоди від батогів за допомогою садових ножиць, залишивши як можна більш довге стебло, як мінімум, довжиною приблизно на дюйм (2,5 см).
    • Не піднімайте гарбуз за стебло; якщо стебло відірветься, гарбуз почне гнити. Також постарайтеся не пошкодити шкірку, так як це теж передумова для початку гнилі.
  • 2 Підготуйте гарбуз для зберігання. Це означає, що кращі для зберігання сорту потрібно залишити в теплому приміщенні на 3-5 днів, щоб шкірка стала ще більш міцною, захищаючи плід від бактерій і грибка. Мускатна, хаббард та інші подібні сорти тільки виграють від такої підготовки. Акорн і делікат не дуже добре зберігаються, і така підготовка може тільки зменшити термін їх зберігання, так що краще тримати їх у прохолодному приміщенні відразу після збору врожаю і використовувати протягом 2-3 місяців.
    • "Тепле" місце при температурі 70 - 80°F (21 - 26°C).[8] Перед цим вам потрібно очистити гарбуза з допомогою вологої, чистої ганчірки, щоб позбутися від бруду, яка може зібратися на рослині. У процесі підготовки твердне шкірка, висихає стебло і гарбуз стає готова до вживання.[9]
  • A Pile o Pumpkins and Squash! 3 Зберігайте гарбуз в прохолодному місці. Воно не повинно бути занадто вологим або сухим. Прохолодна кімната в будинку, неопалювана веранда з сонячної сторони, якщо на ній немає морозу, прохолодний підвал, якщо він не надто вологий і цвілий, відмінно підійдуть можна скласти їх навіть під своїм ліжком.
    • Слідкуйте за появою гнилі або цвілі в місці зберігання гарбузів. Досить перевірки кожну тиждень-два.
  • Поради

    • Багато, але не всі сорти зимової гарбуза смачні навіть незрілі. Не ребриста мускатний гарбуз схожа за смаком на цукіні, і ви її можете використовувати точно також. Це відмінний варіант для тих плодів, які були висаджені пізно і не встигли дозріти.
    • Якщо хочете, можете зібрати насіння на наступний рік. Вимийте їх і залиште на просушку на кілька тижнів, а потім покладіть в прохолодне місце. Відмінно підійде невеликий поліетиленовий пакет, який ви покладете в холодильник. Переконайтеся, тим не менш, що у вас чистий сорт ? якщо ви вирощуєте гарбуз і кабачки на одному городі, вони можуть переопылиться і будуть не дуже смачні за підсумком. Якщо вам це потрібно, дізнайтеся, як вручну запилювати суцвіття гарбузів

    Попередження

    • Вирощування гарбузів може стати для вас захоплюючим процесом. Швидкий ріст, задоволення від того, як сходить і росте рослина, різноманітність кольорів, форм і розмірів, змусять вас вирощувати їх кожен рік.


    Джерела і посилання

  • ^ http://www.motherearthnews.com/organic-gardening/growing-winter-squash-zmaz10jjzraw.aspx#ixzz3DVXvm6yD
  • ^ http://www.motherearthnews.com/organic-gardening/growing-winter-squash-zmaz10jjzraw.aspx#axzz3DVXWiRBo
  • ^ http://www.organicgardening.com/learn-and-grow/winter-squash
  • ^ http://www.organicgardening.com/learn-and-grow/winter-squash
  • ^ http://www.motherearthnews.com/organic-gardening/growing-winter-squash-zmaz10jjzraw.aspx?PageId=2#axzz3DVXWiRBo
  • ^ http://www.gardeningknowhow.com/edible/vegetables/squash/growing-winter-squash.htm
  • ^ http://www.motherearthnews.com/organic-gardening/growing-winter-squash-zmaz10jjzraw.aspx?PageId=2#axzz3DVXWiRBo
  • ^ http://www.gardeningknowhow.com/edible/vegetables/squash/growing-winter-squash.htm
  • ^ http://www.organicgardening.com/learn-and-grow/winter-squash


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?