Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як виростити капусту кале

Кроки

Метод 1 з 4: Підготовка посадкового місця

  • Grow Kale Step 1.jpg 1 Виберіть сорт капусти кале, який найкращим чином відповідає вашим клімату. Капусту кале, як правило, групують за формою листя, і, хоча, різні сорти дозрівають в різний час, капуста кале готова до збирання на 45-75 день після висадки розсади.
    • Кучерява капуста - солодка і м'яка і є одним з найбільш поширених сортів капусти кале. Їй характерні кучеряві, зморщені листя.
    • Лацинато або Діно капуста кале також має зморщену текстуру, хоча, її листя великі і тонкі.
    • Прем'єр капуста відома своєю морозостійкістю і здатністю рости швидко.
    • Сибірська капуста кале - витривалий сорт, який (як випливає з назви) може витримувати суворі температури і легко чинити опір шкідникам.
    • Червона російська капуста кале має виразні звивисті червоні листя. По стійкості вона схожа на сибірську капусту.
    • Редбор капуста кале – яскрава темно-фіолетова і червона, ідеально підходить для додавання кольору будь-якої страви.
    • Тростяная кале має товсте стебло, який зростає до 190 см. у висоту. Стебло може бути використаний як тростина, звідси і така назва.
  • Grow Kale Step 2.jpg 2 Виберіть горщик або ділянку. Незалежно від виду контейнера, вам знадобиться, принаймні, 40 квадратних сантиметрів простору на одну рослину. Виберіть місце, де багато сонця, якщо ви садите восени, і місце з частковою тінню, якщо садите навесні.
    • Уникати низинних місць і просторів, схильних до затоплення. Якщо у вас немає відповідного місця з дренажем, можна зробити піднесену грядку.
    • Використовуйте кедрові дошки, щоб зробити грядку, так як він не гниє при намоканні.
  • Grow Kale Step 3.jpg 3 Перевірте грунт. Кале воліє грунт з рН 5.5-6.8. Переконайтеся, що садите капусту в багату грунт. Піщана або глиноподобная грунт зіпсує смак і знизить врожайність.
    • Якщо рівень рН нижче 5.5, збагатите грунт, щоб зробити її більш кислою, використовуючи кислий компост або спеціальну суміш.
    • Якщо рН грунту вище 6.8, змішайте її з гранульованої сірої для зниження рівня рН.
  • Grow Kale Step 4.jpg 4 Дізнайтеся, коли садити. Якщо ви садите насіння в приміщенні, посадіть їх за 5-7 тижнів до останнього морозу. Якщо ви збираєтеся садити капусту у відкритий грунт, посійте насіння за 2-4 тижні до останнього морозу або не менш ніж за 10 тижнів до перших заморозків восени.
    • Щоб насіння проросло, температура грунту повинна бути не менше 5 °С.
    • Найбільш ефективно насіння капусти проростає при температурі грунту 21 °С.
  • Метод 2 з 4: Вирощування з насіння кале

  • Grow Kale Step 5.jpg 1 Насипте грунт і добрива в невеликі горщики площею 40 кв. див. По можливості використовуйте органічні добрива і компост. Капуста особливо любить рибну емульсію і компостний чай.
  • Grow Kale Step 6.jpg 2 Якщо садите в саду, то скопайте ґрунт, додайте добрива і посійте насіння. Переконайтеся, що ви сієте насіння за 2-4 тижні до останнього морозу.
    • Посійте насіння на глибину 1.5 см. і на відстані приблизно 8 см. один від одного.
    • Якщо рослини по мірі зростання починають глушити один одного, їх потрібно прорідити, щоб дати більше простору іншим.
  • Grow Kale Step 7.jpg 3 Посійте насіння на глибину 1.5 см в грунт. Злегка притисніть грунт.
  • Grow Kale Step 8.jpg 4 Ретельно полийте рослини. Поки насіння зростають, дайте верхньому шару грунту висохнути перед наступним поливом.
  • Grow Kale Step 9.jpg 5 Зачекайте, поки розсада не стане 8-10 см. заввишки. На даному етапі розсада капусти повинна мати як мінімум чотири розвинених листків. Щоб досягти цієї стадії, саджанцям знадобиться 4-6 тижнів.
  • Метод 3 з 4: Пересадка капусти кале на город

  • Grow Kale Step 10.jpg 1 Внесіть тонкий шар добрива на ділянку. Для конкретного виду добрива дотримуйтесь інструкцій, щоб не помилитися в кількостях. Шар компосту і мульчі повинен бути товщиною близько 5 див. Порошок з водоростей або кам'яну крихту потрібно посипати дуже тонким шаром.
  • Grow Kale Step 11.jpg 2 Вийміть саджанці капусти з горщика. Зробіть це, обережно поплескавши по горщика з усіх сторін, якщо ви використовували для посадки пластикові горщики. Якщо ви придбали саджанці капусти в садовому магазині або розпліднику, просто вийміть їх з пластикових контейнерів.
  • Grow Kale Step 12.jpg 3 Вирийте руками або маленькою лопаткою ямки на відстані 30-40 см. друг від друга. Ямки повинні бути досить глибокими, грунт повинна доходити до перших листків рослини. Якщо ви садите кілька рядів розсади, упевніться, що відстань між рядами становить 45-60 див.
  • Grow Kale Step 13.jpg 4 Посадіть саджанці в ямки і накрийте грунтом до перших листків. Притисніть грунт, щоб рослини міцно трималися в ґрунті. Переконайтеся, що ви садите перпендикулярно землі, незалежно від форми коренів.
  • Grow Kale Step 14.jpg 5 Ретельно полийте рослини.
  • Метод 4 з 4: Догляд за капустою і збір врожаю

  • Grow Kale Step 15.jpg 1 Підтримуйте грунт навколо рослин вологою. Можливо, доведеться поливати саджанці кожен день: все залежить від кількості сонця, яке отримують рослини.
  • Grow Kale Step 16.jpg 2 Удобрюйте розсаду капусти протягом вегетаційного періоду кожні шість-вісім тижнів. Добриво допоможе капусті рости сильною і міцною і дати здорові, солодкі листя.
  • Grow Kale Step 17.jpg 3 Покладіть мульчу навколо капусти, якщо листя гниють або знебарвлюються. Перш ніж мульчувати рослини, переконайтеся, що капуста зросла в висоту, щонайменше, на 15 див. Мульчування допомагає запобігти прилипання вологого ґрунту до листів та їх гниття.
  • Grow Kale Step 18.jpg 4 Зірвіть знебарвлені або зів'яле листя, якщо такі є. Це допоможе зменшити шанси нападу шкідливих комах.
  • Grow Kale Step 19.jpg 5 Зберіть урожай капусти через 70-95 днів після посіву і через 55-75 днів після пересадки у відкритий грунт. Рослина має бути не менше 20 см. у висоту, перш ніж можна збирати листя. Знайте, що час зростання варіюється в залежності від кожного сорту, так що не забудьте зібрати урожай у відповідний час.
    • Спочатку зірвіть зовнішні листя, якщо збираєте тільки окремі листки.
    • Якщо збираєте все рослина, зріжте стебло приблизно до 5 см над поверхнею грунту одним зрізом. Це дозволить рослині продовжувати нарощувати листя.
    • Не залишайте листя на рослині занадто довго після того, як вони готові до збирання. Це робить їх гіркими і жорсткими.
  • 6 Насолоджуйтеся свіжою капустою кале!
  • Поради

    • Капуста, вирощена будинку, досить стійка до грибкових і бактеріальних захворювань.
    • Капусту можна їсти сирою, приготованої на пару, тушкованих, варених, обсмаженої, запеченої або навіть смаженої.
    • Капуста зберігається в холодильнику приблизно 3 тижні.

    Попередження

    • Не садіть капусту біля бобів, полуниці або помідорів.
    • До шкідників належать гусениці капустяної совки, сіра капустяна попелиця, капустянка, равлики і слимаки.

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?