Як бути загадковим

Кроки

  • Be Enigmatic Step 1.jpg 1 Зберігайте мовчання частіше, ніж говорите. Будьте готові залишити деякі речі несказанними, та утримуйтеся від постійного висловлювання своїх думок. Розмовляйте, коли це необхідно, але не використовуйте будь-яку можливість, щоб поговорити. Не все потребує коментарів - висловлювання тільки заради того, щоб "взяти" чи бути "одним з натовпу" часто всього лише "шум". Набагато важливіше ваше існування, незалежно від балаканини; формування сильного враження на кшталт того, як ви ставитеся до себе, як ви стримуєте себе від зайвих коментарів і як ви вставляєте розумні зауваження, коли це важливо і доцільно зробити.
  • Be Enigmatic Step 2.jpg 2 Не дуже прагнете заповнити всі прогалини. Паузи в діалогах мають свою власну силу; вони дозволяють обміркувати, що вони можуть дозволити мовця відновити самовладання і залишають багато часу для слухача уявити, створити можливу картину в уяві. Іноді важливо не те, що ви сказали, а що ви не сказали.
    • Коли хтось говорить в переносному сенсі "стрибай!", не питайте з"як високо?" Не поспішайте реагувати на запити і вимоги інших людей. Задайте собі питання про їх мотиви. Скажіть людям, що ви думаєте про це і чого ви чекаєте від них.
    • Якщо хтось квапить вас з відповіддю, запитайте себе: "що за поспіх?" і ввічливо, але рішуче поясніть, що дасте відповідь у свій час. Дайте собі час обміркувати варіанти і прийняти правильне рішення; для багатьох це втрачене мистецтво, якщо ви навчитеся - будете виглядати загадково і привабливо.
  • Be Enigmatic Step 3.jpg 3 Стежте за тим, скільки інформації про себе ви розкриваєте. У світі, де ми стверджуємо, що висловлюємо свою точку зору і ризикуємо не бути поміченими, обговорювання всіх своїх цілей, бажань та мрій може призвести до надлишкової інформації і стереотипам. Якщо вже нічим поділитися, загадка піде і часом може бути важко змінити думку людей про вас, тому що вони вже чули дуже багато про те, хто ви є. Не замикайтеся в собі - будьте розсудливі з тим, що ви розповідаєте знайомим і незнайомим про себе; будьте відверті тільки з близькими.
  • Be Enigmatic Step 4.jpg 4 Будьте винахідливі в розмовах з людьми. Світський розмова по своїй природі банальний і стомлюючий. Про погоду, робочих труднощі, догляд за дітьми, дорожніх пробках, знову про погоду, дорожнечею життя і т. д. В кінцевому підсумку, світська бесіда не сфера діяльності загадкової особистості. Будьте готові боротися з переходами до банальним речам допомогою винахідливих відповідей:
    • Всякий раз, коли розмова переходить до старим побутовим темам, прокоментуйте як дивно для вас те, що люди повертаються до таких стандартних тем, коли у їх з'являється можливість поспілкуватися. Потім змініть тему на щось більш змістовне і приваблива, більш заплутане і заворожуюча, краще підходить для вашого загадкового статусу.
    • Замінюйте стандартні затвердження і реакції на поетичні, ліричні або філософські. Не реагуйте буденно на питання "Як справи?" і не пояснюйте свої основні почуття, наприклад, "я хочу пити", одноманітно. Проявіть фантазію і скажіть так, щоб дійсно змусити людей задуматися. Наприклад, поясніть свою спрагу в жартівливій формі, наприклад, "скрізь, куди б я не дивився, я бачу фонтани пива, що запрошують мене зануритися".
  • Be Enigmatic Step 5.jpg 5 Розширте свій словниковий запас. Вивчайте декількох нових слів щодня і тренуйтеся застосовувати їх у звичайних розмовах. Чим ширше ваш словниковий запас, тим цікавіше ви будете звучати для інших, і тим загадковіше ви будете здаватися оточуючим, коли їм доведеться перевірити свій запас слів, щоб дійсно зрозуміти, про що ви говорите.
    • Задійте свій інтелект. Тренуйте свій розум шляхом обмірковування корисної інформації та виконання розумових вправ. Розгадуйте загадки. Збирайте "п'ятнашки". Вирішуйте числові і словесні головоломки. Підштовхніть себе до вивчення чого-те, що раніше здавалося вам не під силу, наприклад, фізики, кулінарії або іноземної мови. Рішення складних завдань не дасть вам занудьгувати в житті, і тим самим ви будете залучати інших, дивуючи їх, як же це вам вдається завжди бути таким освіченим і знаючим.
  • Be Enigmatic Step 6.jpg 6 Тримайте свої плани при собі. Крім самих близьких людей, немає ніякої необхідності повідомляти про своє місцезнаходження. Не згадуйте куди ви збираєтеся. Якщо хтось запитує, відповідайте туманно, наприклад, "за великим рахунком там же, де і ви" або "це хороше запитання, я теж хотів би знати відповідь" і так далі.
    • Якщо ви плануєте переїжджати, притримайте новину і повідомте її лише тим, про кого турбуєтеся. Попросіть їх зберегти повідомлення в секреті. Поведінка такого роду представляється людям таємничим.
    • Видалити мітку розташування й оновлення з акаунтів соціальних мереж, на зразок Twitter або Facebook. В інтернеті перестаньте називати себе громадянином тієї чи іншої країни - в цифровому просторі вам належить весь світ.
  • Be Enigmatic Step 7.jpg 7 Змусьте людей потрудитися, щоб стати ближче до вас. В той час як ви, можливо, маєте величезне число тих, кому ви довіряєте, загадкова особистість чітко розмежовує, кому можна довіряти. Ті, кого ви називаєте дорогими і близькими, повинні заслужити це місце, демонструючи свою віру в вас і нічим не підриваючи вашу віру в них. Відповідно, ви повинні заслужити їх повагу; це те, що можна купити або отримати силою.
    • Формування кола довірених осіб це вулиця з двостороннім рухом - ви повинні розуміти, коли можна дозволити людям стати досить близькими до вас. Навіть у загадкових людей є люди, яким вони можуть повністю довіряти; в даному випадку мова йде про якість, а не про кількість.
    • Будьте розбірливі в тих, кому збираєтеся довіритися. Кожна людина, яка потенційно може стати вам близьким, отримує доступ до ваших звичок, симпатіям і антипатіям, уподобанням, розпорядку дня тощо, тим самим, ви зменшуєте свій загадковий фактор і стаєте доступні для допитливих. Робіть близькими тільки тих, хто поважає вашу потребу в конфіденційності, покірності і тихому відношенню до життя.
    • Не терпіть дурнів. Якщо хтось виявляється не тим, ким ви його вважали і веде себе нетактовно або безглуздо, як, наприклад, дозволяє собі плітки, зрада, тупить і недооцінює вас - не соромтеся дистанціюватися від нього. Поки (якщо це взагалі можливо) ця людина не усуне свої проблеми, він не повинен бути поруч з вами.
  • Be Enigmatic Step 8.jpg 8 Будьте стоїком. Стоїки контролюють свої емоції і пристрасті настільки, що є світом зі спокійним і незворушним виглядом. Це не говорить про те, що вам бракує пристрасті або емоцій; навпаки, ви не хочете принижуватися, діючи надто емоційно, раздражительно або смішно від перезбудження. Навпаки, ви приймаєте життя такою, як вона є, спокійно сприймаєте будь-які новини і вибираєте життя під девізом "добре, як тільки я вивчу питання - я прийму рішення". Ви не будете перегинати палицю, вести себе по-дитячому, стрибаючи від хвилювання або мліючи від переживання; загадкові люди ніколи не дають надлишок інформації.
    • Зберігайте незалежність суджень і не піддавайтеся емоціям.
    • Зберігайте розсудливість і дійте вдумливо, не дозволяйте емоціям зводити вас з розуму.
    • Слідкуйте за тим, як ви проявляєте біль. По можливості не демонструйте це наочно. Проте не будьте мучеником, якщо ви відчуваєте триваючу біль, фізичне або емоційне, сходіть до лікаря. Зрештою, все, що відбувається в особистих сферах, залишається конфіденційним і загадкові люди прагнуть залишатися здоровими (в кінцевому рахунку це означає менший біль).
    • Тренуйтеся, підтримуйте форму і правильно харчуйтеся. Слідкуйте за своєю фізичною формою і за своїм здоров'ям, щоб залишатися на висоті в будь-якій ситуації.
  • Be Enigmatic Step 9.jpg 9 Живіть сьогоденням. Минуле вже прожито і ви не будете впадати в ностальгію чи плакати про те, що коли-то були жертвою. Насправді, загадкові люди ніколи не представляються жертвою; з усього, що відбувається вони засвоїли урок і рухаються далі. Зокрема, уникайте розмов про минуле з іншими; всякий раз, коли ваші колеги, друзі, товариші або хто-небудь ще впадає в спогади "про старі добрі часи", про те, що сьогодні не має значення - зупиняйте їх відразу. Змініть предмет розмови і поверніть їх в тут і зараз.
    • Ніколи не обговорюйте колишніх коханих, чиї пристрасті, завоювання і перемоги. Якщо є біль від розриву або втрати, поговоріть з кимось наодинці, наприклад з психотерапевтом або кращим другом, хто може допомогти вам рухатися далі, але ніколи не розголошуйте таку інформацію в широкому колі спілкування. Ваше минуле не тема для банальних обговорень.
  • Be Enigmatic Step 10.jpg 10 Будьте уважні і вмійте підтримати. Таємничі люди можуть здаватися незрозумілими, але це не означає, що вони не можуть підбадьорити або заспокоїти. Більше того, ваше відчутна присутність часто діє обнадійливо, бо люди знають, що ви не станете пліткувати, і довіряти чужі таємниці іншим. Вам довіряють, і люди, ймовірно, будуть звертатися до вас зі своїми проблемами, коли це відбувається:
    • Будьте ласкаві. Співчуття одночасно і спосіб допомогти комусь і закріпити вашу загадковість своєю присутністю; співчуття кого-небудь увагу завжди переключається на інших, залишаючи їх цілком під вашою безмежною турботою.
    • Захищайте тих, хто цього потребує. Ви можете здаватися недосяжними, можливо навіть жорсткими, але ви знаєте, що таке справедливість. Встаньте на захист тих, над ким знущаються, кому заподіяно шкоду, з ким погано обходяться. Здатність захистити когось і зайняти принципову позицію є ознакою сили, готовність протистояти загрозам - тихо і скромно утвердить вас як героя.
  • Be Enigmatic Step 11.jpg 11 Будьте справедливі і готові порушувати нерозумні правила. Дурні правила можуть бути порушені, якщо вони не служать своєї мети; в житті нас всюди оточують нами ж придумані правила, правила на роботі, в школі й у коледжі, а також багато інших норм. Хоча багато правила зручні і важливі для нормального функціонування нашого життя, існує ряд правил, термін придатності яких уже минув, які роблять життя простіше за рахунок когось іншого. Порушники правил - це незалежні мислителі, які починають розгойдувати натовп і створювати краще майбутнє, тому що вони бачать ситуацію нестандартно і не бояться кидати виклик тому, що потрібно змінити.
    • Знайте різницю між дурними і справедливими правилами. Дурне правило може забороняти одному або кільком людям реалізувати весь свій потенціал, але в той же час дозволяє більш привілейованим людям отримувати бажане; або хтось надає перевагу традиціоналізму в збиток новаторства та творчості; або хтось каже, щоб люди працювали старанніше і швидше, хоча це приносить їм шкоди. Справедливе правило може забезпечувати безпеку кожному або гарантувати, що думка кожного буде враховано нарівні з усіма. Визначення дурості і справедливості норми буде залежати від контексту і вашого розуміння, як вона повинна працювати в даній ситуації. Також переконайтеся, що чітко розумієте можливі наслідки при порушенні норм; типові наслідки включають в себе: суспільний остракізм, звільнення, можливість втратити бажане. Будьте впевнені, що впораєтеся з наслідками, чи зможете бути настільки майстерними у своїй участі, що ніхто і не дізнається які зміни відбулися!
    • Не плутайте порушення правил і порушення законів. Правила - це всі ті невеликі керівництва, кращі процедури, заборони тощо, що встановлено на робочих місцях, в клубах, товариствах тощо, в той час як багато хто з цих правил забезпечують безперебійну роботу того чи іншого події, організації або підприємства, вони не завжди зрозумілі, очевидні і навіть необхідні. З іншого боку, закони - це соціально виправдані, законодавчо визначені до виконання основи, забезпечені правозастосовними діями. Закони - це норми, яким всі згодні слідувати, щоб так чи інакше забезпечити нормальне функціонування суспільства в цілому. Якщо вам не подобаються закони, є багато легітимних, ненасильницьких способів змінити їх в кінцевому рахунку, і, можливо, ви могли б навіть побудувати на цьому кар'єру. Але не порушуйте закони, або ви нашкодите собі, і час, проведений за ґратами, буде назавжди втрачено для вас, не кажучи вже про статус людини-загадки.
    • Будьте впевнені, що ваше почуття справедливості не спотворено. Ті, хто відчувають образу, злість або страх, як правило, просто мають викривлене уявлення про ситуацію. Істинна справедливість заснована на прагненні обґрунтовано і ретельно розглянути реакцію. Для того, щоб бути впевненим, що ваші міркування справедливі можуть знадобитися роки, але краще так, ніж сліпо створити галас навколо чого-небудь, що насправді всього лише ваші уподобання.
  • Be Enigmatic Step 12.jpg 12 Цікавтеся незвичайним. Звільніть вашу внутрішню таємничість, займаючись незвичайним хобі, яке виходить за рамки буденності і чогось певного, що пробуджує в інших цікавість. Колекціонуйте дивні речі, вирушайте гуляти в маловідвідуваній місця, фотографуйте вуличні решітки, годинами ховайтеся в сараї, роблячи щось таємниче", вивчайте конвенції про космічних прибульців, і так далі. Чим би ви не вирішили займатися, не слідуйте за масою; навіть якщо у вас звичайне хобі чи інтереси, знайдіть аспекти, якими нехтують інші, про які інші ще не мають уявлення, і, використовуючи їх з найбільшою вигодою, станьте основним експертом в цьому питанні.
  • Be Enigmatic Step 13.jpg 13 Будьте готові. Завжди і для всього існує правильний інструмент. В першу чергу продумайте свій маршрут на день, і те, з чим ви можете зіткнутися, - подбайте про необхідному. В темряві тримайте при собі телефон з ліхтариком. Якщо що-то розлилося, запропонуйте нещасливої жертви протерти пляму. При порізах дістаньте пластир і антисептичний крем. Якщо когось мучить спрага - запропонуйте воду. Будьте готові до всього, і тоді оточуючі будуть в захваті від вашої ефективності в будь-якій ситуації.
    • Загадковим людям навряд чи сподобається носити з собою сумку з різними речами. Вивчіть як пристосувати більшість оточуючих об'єктів для аварійно-рятувальних цілей або для забезпечення безпеки. Пройдіть курс з надання першої допомоги; дізнайтеся, як використовувати дари природи для їжі, пиття та притулку; будьте обізнані про те, як використовувати побутові речі, щоб вивести плями, полагодити розриви, підправити зачіску. Знання про те, як зробити більшість речей, виразно зазначає людини як загадкового, адже це об'єднує в собі впевненість, глибокі знання, вміння, здатність залишатися спокійним і зібраним навіть у критичні моменти і готовність випробувати нове.
  • Be Enigmatic Step 14.jpg 14 Залишайтеся врівноваженими. Насамперед загадкові люди не переживають про те, що про них думають інші. Вони не прикладають зусиль, щоб культивувати свою чарівність - чарівність це побічний продукт спокою, вдумливості, уваги і готовності кинути виклик статусу кво. Шарм це не те, що можна взяти з шафи і надягти (хоча загадкові люди завжди дбають про те, наскільки вони доглянуті і акуратно одягнені). Залишаючись в спокійному і невимушеному стані ви завжди будете овіяні ореолом таємничості і чарівності.
  • Be Enigmatic Step 15.jpg 15 Вивчіть праці Карлоса Кастанеди, особливо його останні книги. Він розробив цілу систему загадкового поведінки.

  • Поради

    • Яскравим прикладом загадкового характеру є герой мультиплікаційного серіалу "Код Гиасс" ("Code Geass" ) Лелуш Ламперуж. Подивіться на що схожа справжня загадка.
    • Іншим прикладом міг би служити Курт Кобейн, лідер групи "Нірвана" (Nirvana), також яскравий зразок загадкового характеру. Подивіться інтерв'ю з ним, і ви зрозумієте як бути спокійним, зібраним і справляти враження розумної людини.
    • Якщо одна з причин вашого бажання бути загадковим, щоб ходити на побачення, вам знадобитися більше, ніж бути просто загадкою. Працюйте над своєю чарівністю, чуйністю і тримайте себе в хорошій формі.
    • Гарольд Фінч з серіалу "В полі зору" виключно загадкова особистість, яка тримає всіх на відстані витягнутої руки. Поцікавтеся, якщо ви хочете дізнатися, як бути загадковим.
    • Єдиним винятком міг би бути Рассел Бренд, залишається таємницею як йому вдається вести себе радісно і збуджено, але при цьому справляти враження розумної та загадкової людини.

    Попередження

    • Не будьте тим, ким ви не є. Ніколи не забувайте, хто ви є насправді.
    • Залишайтеся загадкою для інших, але не для самого себе. Самопізнання є життєво важливим чинником, який приведе вас до хорошого життя, і це те, над чим необхідно працювати, щоб робити безліч відкриттів у вашому житті. Не нехтуйте цією складовою турботи про себе - багато читайте, записуйте свої думки в щоденник, будьте відкриті для нового досвіду, кидайте виклик страхам і помилковим уявленням і ви завжди будете готові вчитися.
    • Не порушуйте закон. Ви знаєте про наслідки. Цього ніколи не слід робити.
    • Спілкуйтеся і дійте без насильства. Насильство це ознака втрати контролю, а загадкові люди ніколи не втрачають контроль.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?