Як заземлити себе, щоб уникнути пошкодження комп'ютера електростатичним розрядом

Кроки

  • 1 Бажано придбати антистатичний браслет і слідувати інструкції до нього.(Вони продаються в більшості магазинів електроніки.) Якщо ви збираєтеся багато працювати з електронікою, то вам варто вкластися в антистатичні матеріали.
  • 2 Якщо у вас немає браслета, нічого страшного. Якщо ваш комп'ютер заземлений, ви можете заземлити своє тіло, просто тримаючи одну руку в зіткненні з оголеною металевою частиною (пофарбованою поверхнею корпусу комп'ютера. Тримайте шнур живлення ПК підключеним до 3-х фазної розетки (що має заземлення) і вимкніть тумблер на задній панелі блоку живлення. Однак, якщо у блоку живлення немає такого тумблера, цей спосіб не підійде. Ніколи не працюйте з включеним ПК. В такому випадку, вам потрібно буде придбати антистатичну шину або використовувати якийсь інший спосіб заземлення.
  • 3 Як варіант, ви можете змінити свій 3-х жильний шнур живлення, від'єднавши від вилки два живлять дроти і залишивши тільки заземлюючий. Або просто купите такий шнур живлення в магазині електроніки. Ви досягнете такого ж ефекту, як і при відключенні тумблера блоку живлення.
  • 4 Ви можете використовувати розрядник з РК-дисплеєм. В якості найпростішої заходи ви можете просто повісити його на брелок. Це менш надійно, але коли він стосується землі, він повинен розряджати статичний заряд електрики. Порядок дій:?Легко торкніться пальцем овальної кнопки. ?Переконайтеся, що кінець провідного матеріалу стосується заземленого провідника (наприклад, провідника, людського тіла, комп'ютера, металу або чогось ще), щоб зняти статичний заряд, і слідкуйте за ЖК-дисплеєм.
  • 5 Деякі люди стверджують, що можна зменшити вплив від статичного заряду зменшенням кількості одягу на собі або навіть її повною відсутністю. Мається на увазі, що чим менше одягу стикається з вашим тілом, тим менше виробляється статичного заряду, хоча ці твердження не доведені.
  • Поради

    • Якщо обладнання холодне, почекайте, поки воно прогріється до кімнатної температури. ESD накопичується набагато швидше, коли холодно і сухо (низька вологість).
    • В середньому людина може накопичити на собі в будь-який момент часу до 25000 Вольт статичної енергії. Може здатися, що це дуже багато, просто тому що зазвичай це значення набагато нижче, і ви його просто не помічаєте. Якщо ви торкнулися носа собаки, і вона не тявкнула, це не означає, що ви захищені від статичного розряду. Завжди при розтині комп'ютера виконуйте дії, які безпечні з точки зору статичного розряду.

    Попередження

    • Намагайтеся не розкривати комп'ютер, стоячи на товстому килимі, гладячи домашніх тварин, одягаючись, користуючись феном тощо. Загалом, використовуйте здоровий глузд; не робіть нічого, що може призвести до розряду, коли ви торкнетеся чогось металевого.
    • Якщо ви не приймаєте заходів для запобігання ESD, ви можете пошкодувати про це. Ваш комп'ютера може бути завдано серйозної шкоди навіть без вашого відома. Процесори і чіпи пам'яті дуже чутливі до статичного розряду. Якщо ваш ПК буде піддаватися впливу статичної електрики, ви можете незабаром почати помічати випадкові помилки доступу до пам'яті, сині екрани і зависання. Як правило, ви не можете побачити (або навіть відчути) статичний розряд, але він практично завжди відбувається, тому намагайтеся робити все правильно. І ваш комп'ютер віддячить вас!


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?