Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як висушити листя

Кроки

Метод 1 з 3: Сушіння листя для виробів

  • Dry Leaves Step 1 Version 2.jpg 1 Сушіть листя на повітрі, якщо вони не повинні бути плоскими. Покладіть листя в неглибоку ємність або зв'яжіть пучком. Виставте на сонце на кілька днів і перевіряйте, чи не висохли вони. Сонячне світло висушить листя, але краї при цьому можуть закручуватися. Такі листи не вийде використовувати для виробів, але вони відмінно підійдуть для композицій із сухих квітів.
    • Не залишайте листя під прямими сонячними променями, якщо хочете зберегти повну багатство зелені натурального листа. Прямі сонячні промені призведуть до втрати кольору і зменшення яскравості живих барв.
    • Повітряні потоки з вікна або від впливу фена висушать листя швидше.
  • Dry Leaves Step 2 Version 2.jpg 2 Розгладьте листя плоско і сушіть повільним, але простим способом. Розкладіть один великий або кілька маленьких листя між двома паперовими рушниками так, щоб листя не накладалися один на одного. Відкрийте велику книгу, на зразок енциклопедії, і вкладіть паперові рушники з листям між сторінками. Закрийте книгу і покладіть долілиць у якесь спокійне місце. Поставте інші книги або встановіть важкий предмет зверху. Раз в тиждень перевіряйте, висохли чи листя, і міняйте паперові рушники, якщо вони вологі.
    • Якщо листя мокрі від дощу, промокніть їх насухо паперовими рушниками. Покладіть додатковий шар паперових рушників, якщо листя дуже вологі, або якщо ви переживаєте, щоб сторінки книги не забарвилися.[1]
    • Якщо ви сушіть кілька різних листя в одній книзі, залишайте як мінімум 3 мм між листами, у які покладені листя, щоб забезпечити достатню вагу для кожного листа.[2]
  • Dry Leaves Step 3 Version 2.jpg 3 Використовуйте квітковий прес замість швидкого сушіння. Ви можете придбати великий квітковий прес і розміщувати на ньому листя або зробити його своїми руками з фанери і картону. Це дорожче і потрібно більше матеріалів, ніж просто придавити листя в книзі, але за рахунок циркуляції повітря можна збільшити швидкість висихання, і процес займе всього лише кілька днів.[3]
    • Розкладіть листя між двома паперовими рушниками. Паперові рушники покладіть між двома листами промокального паперу або декількома додатковими аркушами паперових рушників. Помістіть всі ці шари в квітковий прес, закрийте його і затягніть. Перевіряйте раз у кілька днів, щоб змінювати вологі рушники до тих пір, поки листя не висохнуть.
  • Dry Leaves Step 4 Version 2.jpg 4 Висушіть великий, товстий лист в мікрохвильовій печі. Покладіть товстий лист між двома шарами паперових рушників на тарілку в мікрохвильову піч. Поставте всередину тарілку і маленьку чашку з водою і увімкніть на 30 секунд[4]. Якщо робочий аркуш ще не висох, знову увімкніть на 10 секунд і так далі, перевіряючи лист між включеннями.[5]
    • Увага: лист може легко спалахнути в мікрохвильовій печі, тому вдаватися до такого методу можна тільки для великих, товстих листів. Чашка з водою допомагає запобігти загоряння, тому що частина енергії мікрохвильовій печі витрачається для нагріву води.
  • Dry Leaves Step 5 Version 2.jpg 5 Пропрасуйте свіжі листя праскою для збереження кольору. Такий спосіб найкраще підходить для свіжого листя, які ще не змінили колір і не почали сохнути, хоча слід промокнути його рушником, якщо вони вологі.[6] Покладіть один аркуш між двома шарами вощеного паперу, і зверху на вощений папір покладіть рушник. Нагрійте праску і водіть нею по рушникові, натискаючи протягом 2-5 хвилин або поки сторона не висохне. Переверніть іншою стороною шари з вощеного папером, знову накрийте рушником і знову пропрасуйте праскою.
    • Увага: цю процедуру слід виконувати дорослим, так як діти можуть обпектися гарячою праскою.
    • Перевірте, щоб праска не був встановлений в режим відпарювання.
    • Після того, як ви проутюжили лист, обріжте вощений папір навколо листа і обережно зніміть кожен її шар. Віск залишиться на поверхні листа і захистить його від зміни кольору.[7]
  • Dry Leaves Step 6.jpg 6 Зберегти текстуру великих вічнозелених листків можна за допомогою води і гліцерину. Листя стануть коричневими, але надовго збережеться їх структура і пружність. Особливо добре такий спосіб підходить для широких вічнозелених листків, ніби листя магнолії. [8] Змішайте одну частину гліцерину і дві частини води в дрібному посуді, і опустіть листя в цю ємність так, що вони були повністю покриті рідиною. Листя можна буде використовувати десь через 4 дні, або залиште їх у розчині на кілька тижнів, щоб зберегти назавжди.[9][10]
    • Цей метод працює за рахунок того, що в листках відбувається заміщення води гліцерином, який на відміну від води не випаровується.
    • Якщо листя спливають, накрийте їх паперової тарілкою або іншим предметом, який не шкода намочити, щоб він своєю вагою утримував листя нижче рівня поверхні рідини.
    • Якщо рівень рідини нижче рівня листя, додайте більше води і гліцерину.
  • Метод 2 з 3: Сушіння трав і чайного листя

  • Dry Leaves Step 7.jpg 1 Промийте свіжі трави від бруду. Якщо пучок свіжої зелені виглядає чистим і без пилу, його обов'язково мити. Звичайно ж, якщо ви тільки що нарвали їх в саду, вони швидше усього містять пил і бруд. Акуратно промийте трави під струменем проточної води і струсніть, щоб витрусити воду.
  • Dry Leaves Step 8.jpg 2 Перед використанням будь-якого методу розкладіть трави, щоб вода випарувалася. Якщо ви вимили трави або вони були вологі, спочатку необхідно прибрати зайву вологу. Розкладіть їх на паперовий або чисте кухонний рушник, щоб крапельки води стекли з поверхні зелені.
  • Dry Leaves Step 9.jpg 3 Швидка сушка невеликої кількості трав або чайного листя в мікрохвильовій печі. Якщо ви хочете використовувати трави прямо зараз, використовуйте цей метод, щоб висушити невелику жменьку за один раз. Цей метод також підходить для чайних листків, які тільки що використовувалися для заварки чаю. Для інших матеріалів, розкладіть маленькі листочки або шматочки трави між двома сухими паперовими рушниками. Вмикайте мікрохвильову піч на 30 секунд за один раз до тих пір, поки листя не стануть крихкими, звертайте особливу увагу на ознаки загоряння.[11]
    • Соковиті, м'ясисті трави, такі як м'ята і базилік, нелегко висушити в мікрохвильовій печі, тільки якщо вони вже частково висохли.[12]
  • Dry Leaves Step 10.jpg 4 Сушіть товсті або жорсткі трави, підвішуючи їх у закритому приміщенні. Почати можна з тих трав, які містять трохи вологи, і можуть висохнути за кілька тижнів, зв'яжіть траву в пучок і підвісьте підставами стебел вгору. Робити це слід в темному закритому приміщенні, так як сонячне світло може погано вплинути на колір і аромат трав.[13]
    • У трав цієї категорії листя, як правило, жорсткі або товсті. Це розмарин, петрушка, шавлія і чебрець.
    • Якщо ви хочете висушити таким чином трави з м'якими, м'ясистими листям, розвісьте їх маленькими пучками всередині паперових пакетів. Зробіть отвори в підставі пакету і повісьте в добре вентильованому місці, так трави сохнуть швидше і цвілі менше шансів.[14]
  • Dry Leaves Step 11.jpg 5 Сушіть м'ясисті або м'які рослини в духовці при низькій температурі. Рослини з м'якими і соковитими листям потрібно сушити швидко, інакше вони покриються цвіллю. Обірвіть листя зі стебла і розкладіть їх між двома паперовими рушниками так, щоб вони не стикалися між собою. Ви можете зробити таким чином до п'яти шарів, чергуючи листя і паперові рушники. Помістіть їх в духовку на безпечну тарілку і поставте в духовку режим найменшої температури.[15] Така сушка може тривати до 8 годин.
    • Поверніть ручку управління для духовки так, щоб тільки загорілася контрольна лампа або включився світло.
    • Таким методом добре висушуються базилік, шавлія, лавровий лист і м'ята.
  • Dry Leaves Step 12.jpg 6 Після того як висохли трави, стали крихкими і розсипчастими, зберігайте їх в герметичному контейнері. Розкришите трави між пальцями перед зберіганням або при додаванні до їжі. Зберігайте висушені трави в герметичному контейнері в прохолодному, сухому і темному місці, так вони довше зберігають свій аромат.[16]
    • Сушені трави мають більш сильний аромат, ніж свіжі. Якщо в рецепті зазначено використання свіжих прянощів, а ви хочете замінити їх на висушені, то використовуйте 1/3 зазначеної кількості, або 1/2 від зазначеної кількості, якщо це базилік.[17]
    • Чайні листя можна висушити відразу ж після їх використання в заварювальному чайнику. Метод сушіння в мікрохвильовій печі, описаний вище, добре підходить для невеликої кількості, більш тривалий період сушіння може призвести до появі цвілі. Використовують висушені чайне листя також як і трави, або для того, щоб прибрати неприємні запахи в будинку.[18]
  • Метод 3 з 3: Виготовлення скелета листя

  • Dry Leaves Step 13.jpg 1 Виберіть листя з товстими, добре помітними прожилками. У цьому випадку ви видалите більшу частину аркуша, залишаючи тільки мережа прожилок в основі. Для таких проектів краще всього вибирати жорсткі листя, які тримають форму в різних напрямках. Гарні в роботі нещодавно опале листя клена або дуба, також як і вощені листя, начебто плюща або магнолії.[19][20]
  • Dry Leaves Step 14.jpg 2 Налийте в каструлю 1 літр води. Можна використовувати каструлю меншого обсягу, якщо у вас всього лише кілька листків. У такому разі зменшіть кількість інших інгредієнтів, зазначених нижче, пропорційно або просто використовуйте їх в половинному розмірі.
  • Dry Leaves Step 15.jpg 3 Надіньте рукавички. Суміш, яку ви будете готувати, може бути небезпечна для шкіри, тому надіньте латексні або гумові рукавички перед змішуванням з іншими компонентами. Після закінчення роботи не забудьте вимити всі інструменти з миючим засобом під проточною водою, робіть це не знімаючи рукавичок.
  • Dry Leaves Step 16.jpg 4 Додайте трохи харчової або кальцинованої соди. Ці хімічні речовини можна знайти в продуктових магазинах або в аптеці. Яку б з них ви не використовували, 2 столові ложки (або 30 грам) буде достатньо.[21] Будь-який з цих хімікатів буде повільно перетворювати лист в м'якоть, поки не залишаться тільки стебло і прожилки.[22]
  • Dry Leaves Step 17.jpg 5 Покладіть листя в каструлю. Ви можете помістити стільки листів, скільки ви зможете обережно помішувати в каструлі, не проливши рідина.
  • Dry Leaves Step 18.jpg 6 Доведіть до кипіння. Ви можете встановити низьку температуру і залишити їх гасити, або довести до кипіння, а потім зменшити температуру. Суміш повинна злегка пузиритися.
    • По можливості намагайтеся утримувати температуру на рівні 80?C.
  • Dry Leaves Step 19.jpg 7 Залиште суміш на повільному вогні до тих пір, поки листи не почнуть розпадатися, періодично помішуючи. В залежності від товщини листа це може зайняти весь день, але, швидше за все, займе пару годин. Періодично помішуйте обережними рухами, перевіряючи, чи стали листя м'якими і розпадаються.
    • По мірі википання вам потрібно буде додавати більше води. При бажанні можна міняти суміш кожні чотири години, для прискорення процесу.[23]
  • Dry Leaves Step 20.jpg 8 Перемістіть розпадаються листя в каструлю з холодною водою. Для цих цілей підійде скляна посуд, так буде простіше бачити, що ви робите.[24] Обережно перекладіть кожен лист на плоске блюдо за допомогою шпателя або іншого інструмента так, щоб він не стикався з іншими.
  • Dry Leaves Step 21.jpg 9 Використовуйте маленьку, жорстку щітку для видалення решти м'якоті. Листя повинні бути тонкими, з налипшими залишками кашоподібного шару. М'яко і терпляче видаліть м'якоть з листя, залишаючи лише сітку прожилок або, в залежності від структури листків, тонкий напівпрозорий шар.
    • Можливо, в ході цього процесу вам доведеться промити листя під струменем холодної води один або кілька разів, щоб змити м'якоть.
  • Dry Leaves Step 22.jpg 10 Вимийте всі використані матеріали не знімаючи рукавичок. Вимийте каструлю, посуд, якої помешивали, та інші предмети, які контактували з киплячою сумішшю. Використовуйте мило і теплу воду.
  • Dry Leaves Step 23.jpg 11 Залиште сохнути листя. Ви можете дати їм висохнути на повітрі, розклавши на паперових рушниках, або обережно висушити між сторінками книги, або використовуючи квітковий прес. Через день або два у вас буде унікальна можливість прикрасити свої виробні проекти за допомогою сухого листа. З-за своєї прозорості такі листки особливо добре працюють на скляних поверхнях.
  • Поради

    • При сушці листя з допомогою праски використовуйте який-небудь матеріал в якості бар'єру між поверхнею праски та верхнього шару вощеного паперу. Для цього підійде кухонне рушник, оскільки воно не перешкоджає передачі тепла, що дозволяє вощеному папері створити міцний зовнішній шар і не заважає абсолютно плоско придавити лист. Також рушник оберігає гарячу поверхню праски від розплавленого воску.
    • Гліцерин, харчову або кальциновану соду ви можете придбати у більшості аптек і деяких продуктових магазинах.

    Попередження

    • Завжди стежте за листям, які сушаться в мікрохвильовій печі, дуже уважно. Якщо вони починають диміти або чорніють - вимикайте. Якщо залишилися ще не висохлі частині, використовуйте інший спосіб, щоб остаточно їх висушити, наприклад, за допомогою преса.

    Що вам знадобиться

    • Паперові рушники
    • Важкі книги або
    • Гліцерин і вода або
    • Мікрохвильова піч або
    • Праска і вощений папір або
    • Сонячне світло

    Для скелета листя

    • Каструля
    • Вода
    • Харчова або кальцинована сода
    • Скляне блюдо
    • Шпатель і/або інструмент для помішування
    • Маленька жорстка кисть

    Джерела і посилання

  • ^ http://crafts.creativebug.com/dry-leaves-1095.html
  • ^ http://www.preservedgardens.com/how-to-press.htm
  • ^ http://www.preservedgardens.com/how-to-press.htm
  • ^ http://edis.ifas.ufl.edu/ep004
  • ^ http://crafts.creativebug.com/dry-leaves-1095.html
  • ^ http://amherstnh.gov/wp-content/uploads/2011/02/PreservingFallLeaves.pdf
  • ^ http://www.hometrainingtools.com/a/preserving-autumn-leaves
  • ^ http://edis.ifas.ufl.edu/ep004
  • ^ http://edis.ifas.ufl.edu/ep004
  • ^ http://www.hometrainingtools.com/a/preserving-autumn-leaves
  • ^ http://www.gardenherbs.org/preserving_herbs.htm
  • ^ http://www.gardenherbs.org/preserving_herbs.htm
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/dry/herbs.html
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/dry/herbs.html
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/dry/herbs.html
  • ^ http://nchfp.uga.edu/how/dry/herbs.html
  • ^ http://www.tampicospice.com/faqs
  • ^ http://www.myjapanesegreentea.com/how-to-dry-used-tea-leaves
  • ^ http://www.preservedgardens.com/how_to_make_skeleton_leaves.htm
  • ^ http://www.theidearoom.net/2010/10/how-to-make-leaf-skeletons.html
  • ^ http://www.u.arizona.edu/~bblonder/leaves/The_secrets_of_leaves/Making_skeletons.html
  • ^ http://www.u.arizona.edu/~bblonder/leaves/The_secrets_of_leaves/Making_skeletons.html
  • ^ http://www.u.arizona.edu/~bblonder/leaves/The_secrets_of_leaves/Making_skeletons.html
  • ^ http://www.theidearoom.net/2010/10/how-to-make-leaf-skeletons.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?