Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як висушувати сир рікотта

Кроки

Метод 1 з 2: Повне висушування сиру рікотта

  • Drain Ricotta Cheese Step 1.jpg 1 Використовуйте цей метод для того, щоб позбавиться від зайвої води в сирі рікотта. Після цього сир можна буде використовувати в різних рецептах. Якщо ви зробили свій власний сир, вам потрібно злити рідину, поки сир ще гарячий.[1] Його потрібно залишити на 15 хвилин раніше, ніж висушувати. Ви можете зробити з сиру масу з консистенцію крему або ж сир більш твердої консистенції.
  • Drain Ricotta Cheese Step 2.jpg 2 Вам знадобиться сито або друшляк з марлею. У місце марлі можна використовувати паперові серветки.[2] Вам знадобиться досить дрібне сито або фільтр для того, щоб злити воду з сиру. Якщо у вас немає сита, візьміть друшляк. Постеліть марлю на дно друшляка або візьміть паперові серветки і постеліть їх у два шари.[3]
  • Drain Ricotta Cheese Step 3.jpg 3 Покладіть сито зверху на миску. У миску буде стікати зайва вода. Візьміть миску або тарілку, на яку поміщається друшляк або сито.
    • Дно друшляка або сита не повинна стосуватися дна миски, щоб сир не лежав у воді.
  • Drain Ricotta Cheese Step 4.jpg 4 За допомогою ложки перекладіть сир на марлю. Не потрібно переливати сир весь відразу, використовуйте столову ложку, щоб акуратно перекласти сир, шматочок за шматочком.
  • Drain Ricotta Cheese Step 5.jpg 5 Закрийте сир. Використовуйте чистий шматок матеріалу або паперову серветку, щоб закрити сир зверху. Ви можете також використовувати тарілку, щоб накрити сито. Тарілка не повинна стосуватися самого сиру.
  • Drain Ricotta Cheese Step 6.jpg 6 Зверху покладіть щось важке, це потрібно для того, щоб всередину не потрапляло занадто багато повітря. В такому випадку, волога буде стікати з сиру набагато швидше. Ви можете поставити зверху важку каструлю або камінь.
    • Якщо ви нічого підходящого не знайшли, ви можете просто натиснути на сир з допомогою ложки протягом 2-3 хвилин.
  • Drain Ricotta Cheese Step 7.jpg 7 Час висушування сиру залежить від того, як ви хочете його використовувати і в якому рецепті. Зазвичай сир рікотта висушується протягом 8 годин. В залежності від часу висушування сиру він буде різної консистенції. Все залежить від ваших уподобань або рецепта, в якому ви хочете використовувати сир.[4] Усе залежить також від товщини марлі і розміру отворів у ній.
    • Якщо ви просто хочете їсти сир, висушіть його протягом 5 хвилин, щоб він був кремової консистенції.
    • Якщо ви використовуєте сир для приготування не дуже твердого страви, дайте йому 20 хвилин, щоб дійти до потрібної консистенції, такий, як у сиру. Такий сир можна використовувати для приготування лазаньї, макаронів равіолі, сирного соусу. Якщо ви збираєтеся готувати каннолі, дайте сиру додаткові 10 хвилин.
    • У більшості випадків сиру необхідно 2-8 годин, щоб висохнути (у холодильнику). Такий сир використовується для приготування випічки - тістечок, тортів і десертів.
  • Drain Ricotta Cheese Step 8.jpg 8 Перемішайте сир, якщо він погано висушується. Деякі види сиру рікотта віддають вологу дуже повільно. В такому випадку, необхідно час від часу помішувати сир, розподіляючи його по марлі.[5]
  • Метод 2 з 2: Швидке висушування сиру рікотта

  • Drain Ricotta Cheese Step 9.jpg 1 Використовуйте цей спосіб, щоб приготувати сир рікотта для їжі. Цей метод займе кілька хвилин, але він не вилучає повністю всю вологу з сиру. Він не ідеальний для висушування теплого, щойно приготованого сиру рікотта.[6] Якщо ви купили цей сир в магазині, цей метод добре підійде для його висушування перед вживанням.[7]
    • Цей метод досить хороший, але він не дуже підходить для вживання сирної лазаньї та інших схожих страв, так як сир залишається дуже вологим.[8]
  • Drain Ricotta Cheese Step 10.jpg 2 Покладіть два шматка марлі або схожого матеріалу на миску. Для цього потрібно використовувати марлю з дрібною сіткою. Ви можете використовувати також капронову тканину з дрібною сіткою або носову хустинку високої якості.[9] У іншому випадку - використовуйте наволочку або постільну білизну.
  • Drain Ricotta Cheese Step 11.jpg 3 За допомогою ложки викладіть сир на матеріал. Не потрібно виливати сир весь відразу, повільно перекладіть сир на марлю з допомогою столової ложки.
  • Drain Ricotta Cheese Step 12.jpg 4 Оберніть марлю навколо сиру, візьміть тканину за чотири кута, з'єднайте їх разом і створіть невелику кошик. Затягніть краю разом, стягши їх у руці.
  • Drain Ricotta Cheese Step 13.jpg 5 Стисніть отриману сумочку з сиром. Робіть все дуже повільно, стискайте марлю зверху вниз, щоб вичавити зайву вологу з сиру. Постарайтеся вичавити якомога більше води.
  • Drain Ricotta Cheese Step 14.jpg 6 Подавайте на стіл. Сир все ще буде вологим, але не таким, як раніше. Він буде досить сухою, щоб їсти його або мазати на хліб. Якщо ви збираєтеся готувати лазанью або фаршировані макарони, вам необхідно використовувати перший метод для висушування сиру. Цей спосіб використовується для висушування сиру для застосування:[10][11]
    • Бутербродах або тостах.
    • Створення томатної пасти або овочевого рагу.
    • Створення сирного соусу або пасти для бутербродів, з додаванням оливкової олії і дрібки солі.
    • Для створення десерту з медом і горіхами.
  • Поради

    • Зберігайте сир в холодильнику або холодному приміщенні.

    Попередження

    • Ніж вологіше сир рікотта, тим швидше він зіпсується.

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.thenibble.com/reviews/main/cheese/cheese2/whey/2006-06.asp
  • ^ http://cooking.lovetoknow.com/cannoli-filling-recipe
  • ^ http://www.seriouseats.com/2010/02/how-to-make-fresh-ricotta-fast-easy-homemade-cheese-the-food-lab.html
  • ^ http://www.seriouseats.com/2010/02/how-to-make-fresh-ricotta-fast-easy-homemade-cheese-the-food-lab.html
  • ^ http://www.thenibble.com/reviews/main/cheese/cheese2/whey/2006-06.asp
  • ^ http://cooking.lovetoknow.com/cannoli-filling-recipe
  • ^ http://www.seriouseats.com/2010/02/how-to-make-fresh-ricotta-fast-easy-homemade-cheese-the-food-lab.html
  • ^ http://www.seriouseats.com/2010/02/how-to-make-fresh-ricotta-fast-easy-homemade-cheese-the-food-lab.html
  • ^ http://www.thekitchn.com/quick-tip-use-mens-handkerchie-96494
  • ^ http://www.thekitchn.com/top-five-things-to-do-with-ric-64670
  • ^ http://www.nytimes.com/2011/08/10/dining/fresh-ricotta-a-fleeting-pleasure-city-kitchen.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?