Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як подвоїти рецепт

Кроки

Частина 1 із 5: Відокремте інгредієнти

  • Double a Recipe Step 1 Version 2.jpg 1 Випишіть кожен інгредієнт на листок паперу. Не рекомендується редагувати рецепти в розумі – робіть все письмово.
    • Якщо у вас є ксерокс, можете зробити копію з оригінального рецепту і вносити правки на полях, щоб ви могли одночасно бачити перед собою та інгредієнти, інструкції по приготуванню.
  • Double a Recipe Step 2 Version 2.jpg 2 В одну колонку випишіть всі основні інгредієнти (овочі, борошно і м'ясні продукти). У другу – приправи, у третю – рідини. В останню колонку запишіть розпушувачі та алкоголь.
  • Double a Recipe Step 3 Version 2.jpg 3 Напишіть «Помножити на 2» над першою і третьою колонками. Над другою підпишіть «Помножити на 1,5», крім гострого перцю. Його перемістити до алкоголю і разрыхлителям – кількість цих інгредієнтів краще регулювати індивідуально, вони є винятками.
  • Double a Recipe Step 4 Version 2.jpg 4 Проведіть обчислення і двічі перевірте, чи не пропустили ви що-небудь. Перепишіть інгредієнти в новому кількості.
  • Частина 2 із 5: Подвійте основні інгредієнти

  • Double a Recipe Step 5 Version 2.jpg 1 Помножте кількість всіх фруктів і овочів на 2. Це забезпечить базу вашим рецептом. Внесіть дані в першу колонку.
  • Double a Recipe Step 6 Version 2.jpg 2 Збільште кількість борошна в рецепті вдвічі. Кількість розпушувача ви зміните пізніше. Запишіть зміни.
  • Double a Recipe Step 7 Version 2.jpg 3 Подвойте кількість м'яса, яке вам потрібно купити. Майте на увазі, що для приготування великих шматків м'яса може знадобитися більше часу, ніж зазначено в оригінальному рецепті. Запишіть нове кількість м'яса в грамах.
  • Double a Recipe Step 8 Version 2.jpg 4 Подвойте кількість яєць.
  • Частина 3 із 5: Подвійте рідини

  • Double a Recipe Step 9 Version 2.jpg 1 Збільште кількість води вдвічі. Запишіть зміни в колонку з рідинами. Якщо в оригінальному рецепті було 250 мл води, тепер вам потрібно 500 мл. 4.
  • Double a Recipe Step 10 Version 2.jpg 2 Подвойте кількість бульйону. Не забудьте відзначити це на листку.
  • Double a Recipe Step 11 Version 2.jpg 3 Алкоголь – лікери, херес, вино, пиво – запишіть в четверту колонку. Алкоголь буде занадто концентрованим, якщо подвоїти його кількість, і переб'є запах всіх інших інгредієнтів.
  • Double a Recipe Step 12 Version 2.jpg 4 Соєвий вустерширський та інші концентровані соуси віднесіть до приправ.
  • Double a Recipe Step 13 Version 2.jpg 5 Подвойте кількість рослинного і оливкового масла, яке зазначено в рецепті. Але не подвоюйте кількість масла для змащування сковорідки або каструлі перед приготуванням страви. Його має вистачити на всю поверхню посудини, якщо ви використовуйте велику сковорідку – візьміть більше олії.
  • Частина 4 із 5: Збільшення кількості приправ

  • Double a Recipe Step 14 Version 2.jpg 1 Збільште кількість спецій, які роблять смак страви більш насиченим (солі, перцю і кориці), в півтора рази. Якщо в рецепті вказано 2 ч. л. солі, вам потрібно взяти 3 ч. л. Скористайтеся калькулятором, щоб не зробити помилку при розрахунках.
  • Double a Recipe Step 15 Version 2.jpg 2 Збільште кількість перцю чилі та інших гострих приправ у 1,25 разів. Сюди ж відноситься порошок каррі, часниковий порошок і свіжі гострі перці.
  • Double a Recipe Step 16 Version 2.jpg 3 Збільште кількість солоних, гострих і концентрованих соусів у півтора рази. Якщо у складі соусу є алкоголь, швидше за все, варто збільшити її кількість лише у 1,25 разів.
  • Частина 5 із 5: Збільшення кількості особливих інгредієнтів (Виключення)

  • Double a Recipe Step 17 Version 2.jpg 1 Кількість алкоголю в рецепті збільшуйте в півтора рази. Не варто лити його на око і «по відчуттях», якщо ви раніше не готували цю страву з подвоєного рецептом.
  • Double a Recipe Step 18 Version 2.jpg 2 Перерахуйте кількість соди для випічки. На 125 р універсальної борошна потрібно 1/4 ч. л. соди. Відповідно, для 500 г борошна знадобиться 1 ч. л. соди.
    • Додавайте додатково від 1/4 ч. л. до 1/2 ч. л. соди на кожні 250 мл кислих інгредієнтів. Якщо у вас в рецепті є йогурти, маслянка, оцет або лимонний сік, краще трохи нейтралізувати кислоту за допомогою соди.
    • Якщо в рецепті є і розпушувач, і сода, зазвичай це означає, що в склад входить який-небудь кислий продукт.
  • Double a Recipe Step 19 Version 2.jpg 3 Перерахуйте кількість розпушувача. На 125 р універсальної борошна потрібно 1.25 ч. л. розпушувача. На 500 г борошна – 5 ч. л.
  • Поради

    • Збільшуйте температуру випікання на 25 градусів за Фаренгейтом, коли подвоюєте рецепт. Використовуйте конвертер, якщо температура в рецепті вказана в градусах Фаренгейта і вам потрібно перевести її в градуси Цельсія.

    Попередження

    • Не готуйте закачування з подвоєним рецептами. Інгредієнти для джемів і солінь підібрані з урахуванням потрібної консистенції і запаху. Готуйте за оригінальним рецептом в декілька заходів.

    Що вам знадобиться

    • Олівець
    • Папір
    • Копія рецепта
    • Калькулятор
    • Конвертер температур (градусів Фаренгейта в градуси Цельсія)


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?