Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як активувати харчову соду

Кроки

Метод 1 з 3: Застосування соди в кулінарії

  • Activate Baking Soda Step 1.jpg 1 Зберігайте харчову соду в прохолодному, сухому місці. Харчова сода має необмежений термін придатності, якщо дотримуються правила зберігання.
  • Activate Baking Soda Step 2.jpg 2 Переконайтеся, що вам потрібна харчова сода, а не розпушувач для приготування того чи іншого блюда. Сода сама по собі не є розпушувачем, для цього необхідно її «гасити» оцтом. Крім оцту використовують пахту, сметану, йогурт, лимонний або апельсиновий сік, какао, шоколад, мед, кленовий сироп, фрукти, патоку або коричневий цукор.
    • Не використовувати харчову соду в рецептах, в яких не будуть використовуватися продукти, які «гасять» соду. В іншому випадку ви отримаєте солоний неприємний смак у страві, так як не відбулася необхідна хімічна реакція.
  • Activate Baking Soda Step 3.jpg 3 Змішайте сухі і рідкі інгредієнти окремо. Це означає, що ви повинні змішати борошно, цукор, соду і сіль разом в одній мисці, а пахту, яйця та інші рідкі інгредієнти в іншій мисці.
  • Activate Baking Soda Step 4.jpg 4 Змішайте рідкі та сухі інгредієнти разом перед тим, як продовжувати процес приготування. Харчова сода використовується при приготуванні тіста для млинців і хліба, тому що в результаті хімічної реакції утворюються бульбашки, завдяки чому ми маємо повітряний легкий хліб. Нагрійте духовку, перед тим, як змішувати сухі і рідкі інгредієнти.
    • Змішуючи інгредієнти, пам'ятайте, все добре в міру. Якщо перестаратися, результатом буде жорстке тісто, так як в ньому більше не відбуваються хімічні реакції.
  • Activate Baking Soda Step 5.jpg 5 Хімічна реакція повинна тривати не більше 5 хвилин. Далі ви можете приступати до наступного етапу приготування страви.
  • Метод 2 з 3: Використання харчової соди для створення моделі вулкана

  • Activate Baking Soda Step 6.jpg 1 Зробіть модель вулкана. Ви можете використовувати скляний посуд, щоб продемонструвати реакцію між лугом і кислотою. Модель вулкана часто використовується для наукових проектів. Якщо ви правильно проведете цей хімічний досвід, ви зможете зробити домашній вулкан з «справжньою» лавою.
    • Якщо ви робите модель вулкана, переконайтеся, що ви маєте всі компоненти, необхідні для хімічної реакції. Сформуйте вулкан, всередині якого має бути отвір. Ви можете розмістити мисочку з компонентами в цей отвір.
  • Activate Baking Soda Step 7.jpg 2 Візьміть 1 чашку (206 г) харчової соди, яка буде виступати в ролі лужного речовини в даному експерименті і насипте в миску. Кількість соди, яке ви використовуєте, буде залежати від розміру реакції, яку в кінцевому підсумку ви хочете отримати. Немає необхідності у точних вимірах.
  • Activate Baking Soda Step 8.jpg 3 Вилийте 1 склянку (237 мл) дистильованого білого оцту в мисочку. Луг буде нейтралізуватися кислотою. При цьому інтенсивно будуть вивільнятися молекули вуглекислого газу - і рідина почне булькати.
    • Використовуючи суміш харчової соди і оцту, ви зможете почистити раковину. Розчин соди з оцтом є досить ефективним засобом, тому що між ними виникає дуже бурхлива реакція, яка допомагає позбутися багатьох впертих пробок в трубі. Протріть м'якою губкою, після того як процес закінчений.Activate Baking Soda Step 8Bullet1.jpg
  • Метод 3 з 3: Використання соди як засобу по догляду за собою

  • Activate Baking Soda Step 9.jpg 1 Змішайте 1 ч.л. (4 г) харчової соди з кількома краплями перекису водню і ви отримаєте натуральну зубну пасту. Сода – є абразивним речовиною, яка ефективно відбілює, очищає емаль, а суміш соди з перекисом водню нейтралізує кислоту в роті.
  • Activate Baking Soda Step 10.jpg 2 Нанесіть невелику кількість харчової соди на вологе волосся і втирайте її в шкіру голови. Сода вступає в реакцію з натуральними маслами шкіри голови, які називаються шкірним салом. Цей метод найбільш ефективний для жирного волосся, і не рекомендується для використання для сухих або кучерявого волосся.
  • Activate Baking Soda Step 11.jpg 3 Змішайте 4 ст.л. (51 м) харчової соди з 10 краплями ефірного масла і у вас вийде натуральний дезодорант. Змішайте 4 ст. л.(51 м) харчової соди з 1 ст. л. (15 мл) оливкової олії, і у вас вийде скраб. Сода вступить в реакцію з кислотами поту або маслами шкіри і нейтралізує всі запахи. Вона, на відміну від дезодорантів, не закупорює пори, але нейтралізує кисле середовище, з-за якої з'являється неприємний запах.
  • Поради

    • Пекарський порошок є більш сильним розпушувачем, ніж сода, і частіше використовується для приготування хліба та печива. Його роблять частково з харчової соди. Пекарський порошок має більш легкий смак, ніж харчова сода. Переконайтеся, що ви не використовуєте ці 2 інгредієнта разом.
    • Відкриту коробку харчової соди часто поміщають в холодильник, завдяки чому нейтралізуються неприємні запахи. Однак регулярно міняйте соду, оскільки взаємодія з кислотами зменшують ефективність соди.

    Що вам знадобиться

    • Харчова сода
    • Оцет або інша кислота
    • Міксер
    • Миска
    • Вода
    • Перекис водню
    • Ефірне масло
    • Оливкова олія




    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?