Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як правильно користуватися виделкою і ножем

Кроки

Частина 1 з 3: Європейський (Континентальний) стиль

  • ForkKnife Step 1.jpg 1 Вилка повинна розташовуватися ліворуч від тарілки, а ніж праворуч. Якщо у вас більше однієї вилки: крайня використовується для салатів, а та, що ближче до тарілки – для основного блюда. Вилка для основного блюда більше, ніж вилка для салату.
    • Ми розберемо питання сервірування столу в кінці. Зараз сконцентруйтеся на тому, як тримати столові прилади і навчитися їх використовувати! Використовувати правильно, звичайно.
  • HoldKnife Step 2.jpg 2 Щоб розрізати страву на вашій тарілці, візьміть ручку в праву руку. Вказівний палець має лежати прямо і розташовуватися біля основи тупий боку леза ножа. Інші чотири пальці обхоплюють ручку. У той час як вказівний палець розташовується на одній стороні ножа (тупий стороні), великий палець притримує ніж з іншого боку (за ручку). Кінець ручки ножа повинен стосуватися підстави вашої долоні.
    • Ніж використовується однаково в обох стилях. Правила розраховані на правшів в обох стилях. У випадку якщо ви лівша – дотримуйтесь представленій інструкції, враховуючи вашу особливість (таким чином, ніж ви будете тримати в лівій руці, а вилку в правій).
  • ForkLeft Step 3.jpg 3 Тримаєте вилку в лівій руці. Зубці повинні бути спрямовані вниз. Вказівний палець выпрямлен і розташовується на задній частині вилки, у її заснування, але не настільки близько, щоб торкатися їжі при використанні приладу. Інші пальці обхоплюють ручку.
    • Зазвичай це називається - метод «прихованої ручки». Все тому що ваша рука приховує всю ручку.
  • BendWrist Step 4.jpg 4 Зігніть зап'ястя так, щоб ваші вказівні пальці були спрямовані вниз до тарілці. Таким чином, кінці столових приладів також будуть звернені вниз. Лікті повинні бути розслаблені, а не висіти в повітрі або незручно розташовуватися.
    • В той час як ви приймаєте їжу, як правило, лікті розташовані за межами столу. Але якщо ви вирішили зробити перерву не обов'язково дотримуватися цього правила.
  • CutWKinife Step 5.jpg 5 Притримуйте їжу виделкою, чинячи тиск на прилад вказівним пальцем. Якщо вам необхідно використовувати ніж, відрізайте їжу біля основи вилки пиляним рухом. Такі страви як паста вимагають невеликого зусилля, але щоб розрізати м'ясо вам, ймовірно, доведеться трохи постаратися. Зазвичай роблять один або два розрізи одноразово.
    • Тримаєте вилку так, щоб зубці були зігнуті по напрямку до вас, ніж повинен розташовуватися далі від вас, ніж від вилки. Можна тримати його під кутом, - головне переконайтеся, що ви бачите ніж, щоб знати, де ви відрізаєте. Ви повинні бачити ніж за виделкою.
  • SmallBitsMouth Step 6.jpg 6 За допомогою вилки покладіть невеликий шматок страви собі в рот. Зуби повинні бути звернені вниз. Задня частина вилки дивиться вгору.
    • Візьміть вилку в ліву руку, навіть якщо ви правша. Експериментуючи, ви виявите, що цей метод ефективніший іншого.
  • Частина 2 з 3: Американський стиль

  • 1 Коли ви відрізаєте їжу, тримаєте вилку в лівій руці. На відміну від Континентального стилю, в Американському ви тримаєте вилку як ручку. Ви тримаєте ручку великим і вказівним пальцями, середній і великий пальці притримують підставу, а вказівний розташовується зверху. І в цьому випадку, зуби звернені вниз.
  • 2 Коли ви відрізаєте, тримайте ніж у правій руці. Розташування пальців правої руки, таке ж як і в попередньому варіанті – вказівний палець уздовж підстави, інші – обхоплюють ручку.
  • NoHurry Step 10.jpg 3 Відріжте їжу. Тримайте шматок виделкою (зуби звернені вниз), акуратно відрізаючи їжу пиляючими рухами. Вилка повинна бути ближче до вас, ніж до ножа. Відріжте один-два шматки, перш ніж продовжити.
  • 4 Тепер поміняйте руки. Найголовніше відмінність цього стилю від попереднього: після того як ви відрізали шматок, покладіть ніж на край тарілки (лезо на 12 годин, ручка на 3) і візьміть вилку в праву руку. Поверніть вилку так, щоб зуби були звернені вгору! Тадам.
    • Цей метод був поширений в Америці, коли вона тільки стала Америкою. В Європі також цей метод використовувався до тих пір, поки не був знайдений більш ефективний підхід. У США такий стрибок не відбувся, хоча відмінності є скрізь.
  • 5 Якщо ви нічого не ріжете, тримаєте вилку в правій руці (зуби звернені вгору). Якщо ви їсте страва, яку не потрібно різати, тримаєте вилку в правій руці постійно. Зуби можуть бути спрямовані вниз, якщо ви хочете відрізати шматок, але в основному вони завжди звернені вгору. Однак пам'ятайте, що ці правила слід дотримуватися тільки формально. Мається на увазі ситуація, коли, наприклад, президент сидить навпроти. В іншому випадку, не хвилюйтеся про це.
    • Ваші прилади ніколи не повинні стосуватися столу. Якщо ви використовуєте тільки вилку, переконайтеся, що ніж лежить на краю тарілки. Коли ви кладете вилку, покладіть її на край тарілки так, щоб зуби розташовувалися в центрі.
  • Частина 3 з 3: Додаткові столові приналежності

  • 1 Зрозумійте, як сервірується стіл. У 95% випадків ви будете використовувати тільки ніж, виделку і ложку. Але в інших неймовірних випадках, ви зустрінетеся з іншими речами і не зрозумієте, що мають з ними робити. Ось можливі варіанти:
    • Сервіровка чотирма приладами: вилка для салату, вилка для основного блюда, ніж для основних страв, чайна ложка для кави. Вилка для салату розташовується з краю і менше вилки для основних страв.
    • Сервіровка п'ятьма приладами: те ж саме і супова ложка. Супова ложка повинна бути значно більше чайної ложки.
    • Сервіровка шістьма приладами: вилка і ніж для перших страв (по краях), вилка і ніж для основних страв і десертна (салатна) вилка і чайна ложка. Останні два прилади – найбільш дрібненькі.
    • Сервіровка сім'ю приладами: те ж саме і супова ложка. Супова ложка значно більше, ніж чайна, але менше ножа і вилки.
      • Якщо ви коли-небудь побачите невелику вилку праворуч (вилки зазвичай ніколи не розташовуються праворуч), знайте, що це виделка для устриць.
      • Столові прилади зазвичай розташовані в порядку їх використання. Якщо раптом засумніваєтеся – почніть з використання приладів на зовнішній стороні, а потім на внутрішню.
  • 2 Якщо ви вирішили зробити паузу, покладіть ваші прилади «стан очікування». Існує два способи повідомити вашому офіціантові, що ви ще не закінчили прийом їжі:
    • Європейський стиль: покладіть ніж на вилку на вашій тарілці, вилка на ножі, зуби звернені вниз. Вони повинні бути схожі на перевернуту «V».
    • Американський стиль: ніж розташовується у верхній частині тарілки, лезо на 12 годин, ручка на 3 години. Вилка лежить зубцями вгору, під невеликим кутом від вашого тіла.
  • XWhenFinished Step 9.jpg 3 Коли ви закінчили прийом їжі, покладіть ваші прилади в «завершену позицію». Це дасть вашому офіціантові зрозуміти, що тарілку можна забрати (якщо він в курсі). Знову ж таки, існує два варіанти:
    • Європейський стиль: ніж і вилка лежать паралельно один одному, ручки на 5 годин, лезо і зуби в центрі тарілки (зуби звернені вниз).
    • Американський стиль: так само як і в Європейському, тільки зубці виделки спрямовані вгору.
  • PickRice Step 7.jpg 4 Справляйтеся з рисом та іншої дрібної їжею. Якщо у вас немає ложки, зберіть їжу виделкою зачерпывающим рухом, а не намагайтеся наколоти її. Американський стиль воліє покладатися виключно на вилку (знову ж таки, це не дуже ефективно), в той час як Європейський стиль іноді дозволяє використовувати лезо ножа або шматок хліба.
  • 5 Щоб впоратися з пастою, накручуйте її на вилку. Якщо у вас є ложка, візьміть виделкою кілька макаронин і накручуйте їх, спираючись на ложку. Якщо паста занадто довга, ви можете розрізати ножем. Але перш ніж приймати якісь радикальні заходи, спробуйте брати трохи локшини для початку. І переконайтеся, що у вас є серветка під рукою!
    • Якщо у вас нічого не виходить з пастою, знайте, що ви не один такий. Брудняться навіть найдосвідченіші пастаеды. Проблема навіть не в ножі і вилки, а у всмоктуванні спагетті!
  • Поради

    • Не хвилюйтеся. Ніхто не робить це з 100% точністю. А деякі типи страв вимагають особливих підходів. Але поки ви знаєте основи, не варто вдаватися в деталі.

    Попередження

    • Не виставляйте ваші лікті назовні. Навчіться тримати їх поруч із ваші тілом. Інакше ви можете зачепити вашого сусіда!


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?