Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як видувати яйця

Кроки

  • Blow Out Eggs Step 1 preview Version 2.jpg 1 Проколіть два отвори в сирому яйці звичайного розміру. У яєць зазвичай один кінець менше і гостріше. Проколіть спочатку менший кінець, а потім інший (верх і низ). Ви можете проколоти отвір шпилькою або спеціальним пристосуванням для проколювання яєць (зазвичай продається в спеціалізованих магазинах). См. інформацію в наступному розділі, щоб дізнатися, як за допомогою лейкопластиру забезпечити цілісність шкаралупи. Потім отвори необхідно розширити, щоб ви змогли видути вміст. Ви можете зробити це тим же, чим і протикали отвори, або скористатися двома великими, круглими цвяхами (2 мм і 4 мм в товщину). Заточіть кінці цвяхів напилком. Розширте тонким цвяхом отвір у верхній частині яйця, а більш товстим - в нижній, звідки буде витікати вміст яйця.
    • Ви також можете проколоти яйце маленьким свердлом (не електричним). Це маленький роторний інструмент, такий як Дремель, який можна прокрутити між пальцями. Обережно прокручуйте свердлом, щоб не зламати крихку оболонку яйця.
      • Свердло повинно бути з цільного шматка металу або карбіду металу, не покритій абразивним порошком, який може забруднити яйце.
    • Огляньте і обмацайте яйце на предмет більш слабких ділянок, які часто сіруватого відтінку. Якщо такі знайшлися, то просто виберіть місце для отворів недалеко від центру.
    • Міцно візьміть яйце не домінантну руку (не зламайте його!), а домінантною рукою ви будете робити отвори. Вставляйте цвях повільно з рівномірним тиском.
    • Щоб отвори було легше виконати, потріть кінці наждачним папером, щоб зробити шкаралупу більш тонкою. Ви зможете легко проткнути шкаралупу шпилькою або навіть скріпкою. Розбийте жовток всередині яйця скріпкою, щоб його було простіше видути.
  • Blow Out Eggs Step 2 preview Version 2.jpg 2 Просуньте у великий отвір голку, дріт, випрямлену скріпку, зубочистку або невеликий насос для повітряних куль. Розбийте жовток, проткнувши мембрану, яка тримає його цілим. Акуратно кілька разів просуньте інструмент всередину.
  • Blow Out Eggs Step 3 preview Version 2.jpg 3 Виберіть спосіб видування яєць. У традиційному способі використовується тонка соломинка, через яку ви повинні дути повітря в яйце, але ви також можете скористатися для цього шприцом. Якщо ви не хочете дути повітря ротом, скористайтеся одним з наступних інструментів:
    • Шприц для чищення вух
    • Шприц для уколу (без голки)
    • Шприц для клею
    • Інструмент для видування яєць (наприклад, Blas-fix)
    • Маленький повітряний компресор для накачування шин або аерографії. Повільно прикріпіть тупий, конічний наконечник компресора до отвору. Вміст яйця повинно витекти і не зламати шкаралупу.
      • Перевірте на наявність мастила або бруду, дмухаючи на шматок чистого паперу.
      • Яйце може розбитися або навіть вибухнути.
      • Високий тиск стисненого повітря може бути небезпечно. Не використовуйте полноразрядный компресор чи бак, призначений для роботи під тиском, не тримайте носик інструменту близько до обличчя і не спрямовуйте його на тіло. Не дозволяйте дітям використовувати компресор.
  • Blow Out Eggs Step 4 preview Version 2.jpg 4 вмісту яйця візьміть чисту, широку миску або банку. Тримайте яйце безпосередньо над цією ємністю під час видування. Якщо ви використовуєте чисті матеріали, ви можете зберегти вміст яйця для готування.
  • Blow Out Eggs Step 5 preview Version 2.jpg 5 Якщо ви хочете скористатися традиційним способом, притисніть тонку соломинку до вузького отвору яйця. Дуйте через соломинку в яйце, щоб внутрішній вміст витекло через широкий отвір. Продовжуйте, поки шкаралупа не буде порожньою.
  • Blow Out Eggs Step 6 preview Version 2.jpg 6 Якщо ви хочете скористатися шприцом або спеціальним інструментом для видування яєць, також тримайте його біля маленького отвору. Закачуйте всередину повітря. Якщо ви використовуєте воду, ви не зможете щось приготувати з вмісту яйця. Продовжуйте, поки не спустошите шкаралупу.
  • Blow Out Eggs Step 7 preview Version 2.jpg 7 Візьміть склянку води і вилийте його на яєчну шкаралупу, щоб прополоскати. Потім соломинкою або шприцом видуйте залишки води і вмісту яйця. Обережно струсіть і продовжуйте до тих пір, поки шкаралупа не буде абсолютно порожній.
    • Робіть це над мискою. Якщо ви зберігаєте вміст яйця для готування, скористайтесь іншою мискою або раковиною.
  • Blow Out Eggs Step 8 preview Version 2.jpg 8 Висушіть яєчну шкаралупу. Це не обов'язково, але ви можете покласти яєчну шкаралупу в мікрохвильовку і запекти її при високій температурі протягом 15-30 секунд або запекти в духовці при 150 ? C протягом 10 хвилин. Це може зміцнити шкаралупу.
    • Крім того, ви можете висушити її протягом 2-3 днів, розмістивши великим отвором вниз.
  • Blow Out Eggs Step 9 preview Version 2.jpg 9 Готово. Тепер ви можете прикрасити шкаралупу і використовувати для декорацій.
  • Особливий спосіб збереження цілісності шкаралупи при проколюванні

  • Blow Out Eggs Step 10 preview Version 2.jpg 1 Спробуйте наступні заходи для забезпечення цілісності шкаралупи під час пробивання отворів:
    • Наклейте на точку проколу лейкопластир
    • Проткніть яйце.
    • Обережно зніміть пластир. Яєчна шкаралупа не повинна потріскатися.

  • Поради

    • Не перегрівайте видуті яйця, вони можуть тріснути від надмірного нагрівання!
    • По можливості, використовуйте яйця кімнатної температури. Внутрішній вміст буде більш м'яким і його буде простіше видути.
    • Якщо ви хочете зробити выдутое яйце більш декоративним, ви можете зробити ще більше отворів в шкаралупі. Вони будуть непомітні на шкаралупі до того моменту, як ви її пофарбувати.
    • Пам'ятайте, що выдутое яйце буде залишатися на поверхні, якщо ви хочете занурити його у фарбу.
    • Не викидайте яйця! З вмісту выдутого яйця ви можете приготувати яєчню і інші страви, просто не забудьте використовувати чисту начиння. Накрийте миску харчовою плівкою або перевернутою тарілкою, якщо хочете використовувати яйця у подальшому.
    • Ви також можете проробити отвір тонким свердлом.
    • Ви можете видути вміст яйця лише описаними вище способами.

    Попередження

    • Будьте обережні при роботі з сирими яйцями, так як в них може бути сальмонела. Мийте руки і використану начиння теплою, мильною водою до і після обробки яєць. Вагітні жінки та особи з ослабленою імунною системою піддаються найбільшому ризику зараження сальмонелою.

    Що вам знадобиться

    • Сирі яйця кімнатної температури
    • Голка, шпилька, невеликий цвях або загострена відкривачка для пляшок
    • Загострені цвяхи, як описано вище та наждачний картон
    • Шприц для чищення вух, шприц для уколу (без голки), шприц для клею або інструмент для видування яєць (наприклад, Blas-fix); невелика соломинка або насадка для велосипедного насоса (оберніть частина голки вологим паперовим рушником, щоб ущільнити)
    • Наждачний папір, щоб зробити більш тонку шкаралупу
    • Миска

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?