Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як вирізати гарбуз

Кроки

Частина 1 із 5: Як вибрати гарбуз

  • Farmersmarket09091.jpg 1 Купити гарбуз ви можете в місцевому магазині, супермаркеті, на ринку або в овочевому кіоску. Головне, щоб у вас був широкий вибір серед гарбузів різних розмірів.
    • Вибирайте стиглу і красиву гарбуз без тріщин, вм'ятин і розрізів. Стебло повинен бути твердим і щільним, щоб ви не могли його легко зігнути. Колір гарбуза повинен бути як можна більш однорідним. Постукайте по гарбузі (як по дині), і якщо ви почуєте, що там порожньо, це означає, що гарбуз стигла. Коли принесете її додому, вимийте з ганчіркою. Якщо вирізати її заздалегідь, треба покласти гарбуз у відро з водою, щоб вона зберігала вологу.
    • Виберіть гарбуз необхідного розміру. Якщо ви плануєте вирізати великий і складний візерунок, не забувайте, що вам доведеться докласти більше зусиль. Якщо ви хочете з дітьми просто намалювати гримаси маркером, виберіть кілька маленьких або середник гарбузів, щоб розмалювати їх по-різному.
    • Не купуйте гарбуз занадто рано. В основному, вони перегнивають через 1,5 – 2 тижні. Тому купіть гарбуз не раніше, ніж за тиждень до Хеллоуїна.
  • Частина 2 із 5: Створення дизайну

  • 1 Виберіть, яким методом ви хочете вирізати гарбуз. Для кожного методу потрібні різні матеріали. До найпопулярніших способів можна віднести наступні:
    • Традиційний «Блукаючий вогник». Ви вирізаєте очі, рот і, якщо хочете, ніс. Цей дизайн самий простий для початківців.
    • Силует. Виберіть форму, наприклад, привид, і виріжте простір навколо силуету. Потім можете вирізати елементи всередині цієї форми, наприклад, очі або рот. Коли поставите всередину свічку вирізане простір буде світитися.
    • Різання до м'якоті. Якщо ви будете використовувати гарбуз в якості прикраси днем і не збираєтеся підсвічувати її зсередини, ви можете за допомогою інструментального ножа зішкребти шкірку гарбуза до м'якоті. Не ріжте глибоко до серцевини.
    • Барельєф. Цей метод поєднує в собі три вище згаданих способу: в деяких місцях ви вирізаєте аж до серцевини, в деяких ви тільки зрізуєте шкірку, а деякі місця залишаєте недоторканими. Це важкий метод, але результат вартий зусиль. Для того щоб спростити собі роботу, ви можете зробити схему візерунка з допомогою програми обробки зображень.
  • 2 Намалюйте візерунок на гарбузі. Для традиційного методу (силует і різання до м'якоті) використовуйте маркер, щоб намалювати необхідний візерунок. Маркери, які легко стираються, відмінно підійдуть, якщо ви захочете змінити дизайн. Для барельєфа вам може знадобитися проектор, щоб завдати чорно-біле зображення на гарбуз.

    Pumpkin6.jpg
    • Якщо ви прикрашаєте гарбуза разом з дітьми, дозвольте їм намалювати візерунки. Таким чином, їм буде цікаво самим робити роботу, і в той же час, вони не будуть користуватися гострими інструментами.
  • Частина 3 із 5: Різка гарбуза

  • 1 Візьміть відповідний ножа. Це може бути зазубрений ніж для хліба, ніж для гіпсокартону або спеціальний зазубрений ніж з набору для різання гарбуза. Розрізайте, як ніби ви пиляйте колода (не натискайте на ніж, а рухайте вперед-назад). Якщо можна, не використовуйте електроінструмент з рівним лезом. Коли будете розрізати гарбуз наскрізь, вам доведеться більше натискати силою і менше контролювати лезо.
  • 2 Організуйте просторе робоче місце. На плоску поверхню розкладіть газети або пакети: так ви зможете захистити поверхню від пошкоджень, і в кінці вам буде простіше прибирати. Розкладіть необхідні інструменти, в тому числі і відро (пакет) для відходів.

    Pumpkin2.jpg
  • 3 Далі вам необхідно зрізати верхівку. Відміряйте коло з радіусом 5 см від стебла і виріжте капелюшок. Не потрібно різати повністю вертикально. Направте ніж так, щоб його кінчик дивився в центр кола – тоді капелюшок зможе спиратися на місце стику і не буде провалюватися. У визначеному місці на капелюшку зробіть невелику зарубку, щоб знати, якою стороною покласти її на місце. Потім зніміть верхівку, видаліть з неї зайву м'якоть і розрівняйте.

    Pumpkin3.jpg
    • Не обов'язково зрізати капелюшок по колу. Ви можете зробити розріз у формі квадрата, зірки і т. д. Головне – різати горизонтально, спрямовуючи ніж на центр.
  • 4 Видаліть м'якоть і насіння гарбуза. Ви можете це зробити великою ложкою або руками. Постарайтеся зішкребти як можна більше м'якоті, щоб через вашу гарбуз краще пробивалося світло.

    Pumpkin4.jpg
    • Цей крок можна пропустити, якщо ви хочете лише зрізати шкірку до м'якоті і не збираєтеся робити гарбуз порожній.
    • Ви можете не викидати насіння гарбуза, а посмажити. Відокремте їх від начинки і промийте. Потім перемішайте їх з оливковою олією, сіллю і викладіть на деко. Запікайте 25 хвилин при температурі 200?C.
    • Ви також можете їх посадити наступної весни і виростити власні гарбуза. Але не забувайте, що ваша гарбуз може бути гібридом декількох видів, і плоди, які виростуть з цих насіння, можуть виглядати абсолютно по-іншому.
  • 5 Почніть вирізати візерунок. Не поспішайте і акуратно ріжте, рухаючи ножем вперед-назад. Видаляйте шматочки. Вирізуйте візерунок до кінця.

    Pumpkin7.jpg
  • Частина 4 із 5: Підсвічування гарбуза

  • 1 Якщо хочете створити гарбуз з підсвічуванням, вам необхідно вибрати джерело світла. Традиційно в «блукаючі вогники» ставили свічники або гріють свічки, але зараз великою популярністю користуються ліхтарики і миготливі світлодіоди. Вибираючи джерело освітлення, звертайте увагу на безпеку і дно гарбуза, – якщо його не розрівняти, можливо, вам буде важко поставити всередині свічку так, щоб вона не сваливалась.
    • Слідкуйте, щоб повітря проходило всередину. Якщо ви хочете використовувати свічки, для їх горіння потрібен кисень, тому якщо у вашому візерунку є кілька великих розрізів, цього буде достатньо. Якщо ні, ви можете зробити невеликий отвір в капелюшку або зовсім її прибрати.
  • 2 Поставте гарбуз в безпечне місце. Якщо всередину, ви поставили свічку, тримайте гарбуз подалі від легкозаймистих предметів (наприклад, сіна, лякала), так як якщо гарбуз перевернеться, вони можуть спалахнути. До того ж, будьте акуратні і стежте, щоб гарбуз не чіплялися маскарадні костюми, оскільки вони теж можуть легко спалахнути.
    • Якщо для підсвічування ви використовуєте свічку і хочете поставити гарбуз на дерев'яну меблі, підставте під неї піднос 20 x 25 см, щоб не капав віск, і не загорілися дерев'яні столи, тумби, сходи і т. д.
  • Метод 5 із 5: Шаблони візерунків


    Поради

    • Не обмежуйтеся візерунком з одного боку гарбуза. Додайте навколо невеликі розрізи, наприклад, у формі котячих слідів або кажанів, зробіть цікаві елементи. Також візерунки ззаду відмінно доповнять гримасу або сцену спереду гарбуза. Наприклад, якщо ви вирізали перелякану гримасу, яка озирається через плече, ззаду можна вирізати привид. Якщо зробити її з підсвічуванням і поставити біля стіни, світло буде пробиватися через задню частину гарбуза, і гримаса буде злякано озиратися на фігуру привиди на стіні.
    • Гарбуз довше простоїть, якщо поставити її на вулиці в прохолодному місці.
    • Якщо вам важко вийняти ті частини, які ви вирізали, ще раз пройдіться по їх краях ножем і штовхніть з середини. Ви також зможете витягнути таку частину, встромивши в неї зубочистку.
    • Якщо ваша гарбуз починає зморщуватися, занурте її в тазик (або відро) з водою на кілька годин. Так вона буде виглядати свіже.
    • Буде цікаво, якщо ви виріжете брови, вуха, язик та ін. з залишків і зубочистками прикріпіть їх там, де потрібно. Ви також можете додати деталі з іграшки «Містер Картопляна голова». Інші 3D-ефекти включають в себе іспанський мох, «волосся» з пряжі або кукурудзяних рилець, пір'я, штучні квіти і стебла і т. д.
    • Якщо ви щось неправильно виріжете або ненавмисно зробите зарубку, ви можете легко прикріпити шматочок назад за допомогою зубочистки. Вставте її наполовину в ту частину, яку ви неправильно розрізали, і наколіть на неї відсутній шматочок. На жаль, він засохне швидше, ніж інша частина гарбуза, так що будьте готові при потребі його замінити.
    • Якщо для підсвічування гарбуза ви використовуєте свічку, можете насипати трохи приправи для гарбуза на капелюшок або внутрішню частину зверху. Коли свічка нагріє м'якоть, повітря наповниться чудовим ароматом гарбузового пирога.
    • Візьміть спеціальний клей, який довго не висихає, і намажте їм навколо рота гарбуза, наче з нього йде піна. Буде виглядати, немов у неї сказ!
    • Для того щоб гарбуз швидко скривилася, спробуйте натерти зовнішні тільки що прорізані краю нафтовим вазеліном. Не натирайте внутрішню частину, так як це може бути небезпечно, і гарбуз може загорітися, якщо всередині горить свічка.
    • В інтернеті ви можете знайти багато схем для різання вашої гарбуза, так що шукайте цікаві ідеї. Ви також можете знайти візерунки для різання в місцевій бібліотеці, і коли ви перегляньте величезна кількість зображень, до вас може прийти натхнення на створення власного дизайну.
    • Також існують спеціальні набори з макетами, які приклеюються до гарбузі.

    Попередження

    • Не підпускайте дітей до свічок і ножів. Якщо вони вибрали особливу гарбуз і хочуть вирізати її самостійно, купіть дитячий набір для різання, щоб вони не порізалися. Буде простіше, якщо діти розмалюють гарбуз маркерами або прикрасять аксесуарами з іграшки «Містер Картопляна голова» та іншими безпечними матеріалами. Діти також зможуть вам допомогти вибрати насіння з гарбуза.
    • Будьте обережні зі свічками. Для підсвічування гарбуза безпечніше використовувати світлодіоди або ліхтарики.
    • Якщо ви ставите гарбуз у себе в дворику, дивіться, щоб вона не стала ласощами для білок!

    Що вам знадобиться

    • Гарбуз
    • Зубчастий ніж
    • Маркер
    • Газети або пакети
    • Свічки або світлодіоди
    • Інструментальний ніж для різання шкірки або дрібних елементів (необов'язково)
    • Ложка або лопатка (необов'язково)
    • Запальничка або сірники


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?