Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як визначити зернові без вмісту глютену

Кроки

Метод 1 з 2: Вивчіть список безглютенових зернових

Якщо ви дотримуєтеся безглютенової дієти у зв'язку з алергією на клейковину або чутливістю до глютену, важливо запам'ятати назви зернових, що містять глютен. Якщо ви ще не запам'ятали, краще беріть до крамниці бакалії список безглютенових зернових і тих зернових, яких слід уникати. Якщо у вас є з собою список або ви запам'ятали його добре, ви можете їсти без ризику для здоров'я в ресторанах і в гостях.

  • Identify Gluten Free Grains Step 1.jpg 1 З'ясуйте, які зернові та інші продукти, зроблені з борошна, як правило, містять глютен. Безглютенова дієта не означає не вживати зернові взагалі. Багато зерна безпечні для вживання, якщо вони не обробляються, не зберігаються чи не змішуються з зернами, які містять глютен.
    • Якщо немає попередження з приводу алергії на пшеницю або перехресного забруднення на упаковці, продукти, що містять амарант, маранту, гречку, кукурудзу та кукурудзяне борошно, льон, мамалигу, просо, лободу, рис, сорго, сою, тапіоку й тефф, як правило, безпечні для вживання.
    • Борошно з бобів, кукурудзи, картоплі, рису, тапіока та сої, як правило, містить глютен. Не забудьте вивчити упаковку до покупки, щоб переконатися, що продукт не був забруднений або оброблений з іншими зерновими.
  • Identify Gluten Free Grains Step 2.jpg 2 Запам'ятайте список зернових, що містять глютен. Завжди уникайте їжу і напої, які містять ячмінь, жито, тритикале та пшеницю.
    • Інші продукти пшениці, яких слід уникати - це булгур, тверді сорти борошна, фарина, борошно Гремма, камут, манна крупа і пшениця спальта.
  • Identify Gluten Free Grains Step 3.jpg 3 Пам'ятайте про те, які продукти на основі зерна містять глютен. Багато розповсюджені продукти на основі зернових містять глютен, якщо на них немає позначки "без глютену".
    • Якщо ви не впевнені, містить той або інший продукт глютен, намагайтеся уникати пива, крекерів, тортів, хліба, макаронних виробів, печива та інших хлібобулочних виробів, закусок з приправами, приправлених рисових або картопляних виробів, соусів, підлив, круп, сухариків і цукерок - навіть якщо ви не очікуєте, що продукт може містити зернові. Приправи часто містять глютен, так що побоюватися треба не лише зернових.
  • Метод 2 з 2: Уважно вивчайте упаковки з продуктами

    Багато зернові продукти не містять глютен за своєю природою, але для вас дуже важливо вміти ідентифікувати безглютенові зернові без розпізнавальних знаків. Якщо ви будете розуміти, що написано на упаковці, і будете слідувати порадам, споживання продуктів стане для вас безпечної рутиною.

  • Identify Gluten Free Grains Step 4.jpg 1 Шукайте етикетки, на яких написано: «не містить глютену». Виробник обов'язково поставить позначку « без глютену» на упаковку свого продукту, якщо він дійсно впевнений у його відсутності.
    • При покупці борошна, макаронних виробів, сухарів, хліба і інших зернових продуктів, вибирайте тільки продукти, які мають ярлик « без глютену»; це буде гарантією того, що ви випадково не придбаєте зернові з клейковиною.
  • Identify Gluten Free Grains Step 5.jpg 2 Читайте склад продукту. Якщо на упаковці немає позначки "без глютену", у вас все одно буде можливість безпечно споживати його, якщо ви уважно прочитаєте список інгредієнтів і не виявите, що продукт містить глютен.
    • Глютен міститься в багатьох зернових і має кілька назв. Якщо в продукті є хоч яка - небудь кількість зернових, які містить глютен, не купуйте і не вживайте його, щоб уникнути неприємностей.
    • Не купуйте продукти з наступними інгредієнтами: збагачена борошно, саморастущая борошно, борошно, збагачена фосфором або бромом, біла або проста борошно, або солод, так як вони містять глютен, якщо на них немає спеціальної позначки про зворотне.
  • Identify Gluten Free Grains Step 6.jpg 3 Шукайте попередження про аллергенах. Деякі продукти мають згадку біля списку інгредієнтів про потенційного аллергене, наприклад, арахісі, яйцях або молоці. Не купуйте продукт, якщо під попередженням про аллергене згадується пшениця або глютен, навіть якщо зерно з клейковиною не входить в число інгредієнтів.
    • У деяких випадках, застережливий ярлик може згадувати про те, що продукт, можливо, був оброблений в об'єкті, який обробляє продукти з клейковиною. Забруднення клейковиною може бути достатньо, щоб викликати хворобу у разі істинної чутливості до клейковині або алергії, і його слід уникати.
  • Поради

    • Ретельне вивчення складу продуктів може позбавити вас від серйозного дискомфорту, допомагаючи вам виявити потенційні джерела клейковини у вашому раціоні перед вживанням. Якщо ви сумніваєтеся, чи містить продукт глютен, не купуйте і не вживайте його.

    Попередження

    • Овес часто забруднений клейковиною і його слід уникати. У деяких випадках "чистий" овес може по-справжньому не містити глютен, але у багатьох людей все-таки виникають негативні реакції після вживання вівсяних продуктів, які нібито не мають нічого спільного з клейковиною.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?