Як схуднути після пологів

Кроки

Метод 1 з 3: Грудне вигодовування

Грудне вигодовування — це не тільки природний спосіб годування дитини, але й прекрасний спосіб позбутися зайвої ваги. Якщо у вас є молоко і ви не годуєте сумішами, спробуйте використовувати ваш метод вигодовування, як природний, ефективний і легкий шлях до зниження ваги.

  • Diet After Pregnancy Step 1.jpg 1 Їжте і худніть. Ваш організм, виробляючи молоко для малюка, буде спалювати більше 500 калорій в день. Зробивши вибір на користь природного вигодовування, ви не просто скинете вагу швидко і ефективно, але зробите це без радикальної зміни свого раціону. Якщо ви вирішите годувати грудьми, то вам доведеться їсти ще більше, ніж під час вагітності. Але багато жінок відзначають різке зниження ваги, в післяпологовий період, незважаючи на більш калорійне і об'ємне харчування.
  • Diet After Pregnancy Step 2.jpg 2 Переваги грудного вигодовування для максимального зниження ваги. Чим більше молока зробить ваш організм, тим більше піде калорій. Якщо ви будете годувати дитину тільки грудьми і не станете вводити прикорм, ваш організм буде щодня виробляти велику кількість молока, сприяючи легкому та ефективному схудненню.
  • Метод 2 з 3: Поверніться до рівня споживання калорій, який був до вагітності

    Якщо ви вирішили відмовитися від грудного вигодовування або ваша дитина перестала брати груди, ви можете спробувати післяпологову дієту, що припускає зниження споживання калорій до звичайного рівня. Велика частина жінок збільшує споживання калорій під час вагітності з 100 до 300 в день і швидко до цього звикає. Повертаючись до колишнього рівня калорійності їжі, ви неодмінно почнете скидати вагу.

  • Diet After Pregnancy Step 3.jpg 1 Визначте свою потребу в калоріях. Кількість калорій, яке вам необхідно щоденно, має розраховуватися, виходячи із ступеня вашої активності, вашого зросту і ваги. У середньому, жінці необхідно від 1600 до 1800 калорій в день, щоб, зберігаючи звичайну активність, все ж втрачати у вазі.
  • Diet After Pregnancy Step 4.jpg 2 Скоротіть кількість споживаних калорій. Їжте часто, але маленькими порціями, щоб тримати свій обмін речовин в тонусі, протягом усього дня і пригнічувати свій апетит.
  • Diet After Pregnancy Step 5.jpg 3 Практикуйте самоконтроль. Обмежте свої порції приблизно чотирма сотнями калорій за один прийом їжі, і сотнею чи двома за полудень. Якщо ви відчуваєте слабкість до солодкого або жирного, не купуйте і не приносьте таку їжу в будинок. Знизьте ризик додаткових прийомів їжі від нудьги або засмучення, прикріпивши стікер з нагадуванням про вашої мети на холодильник. Їжте тільки тоді, коли відчуваєте голод. Але не порушуйте встановлений порядок прийому їжі.
  • Метод 3 з 3: Дотримуйтеся здорової та збалансованої дієти

    Оптимальна дієта передбачає здорове харчування, повне поживних речовин. Забезпечуючи свій організм достатньою кількістю поживних елементів, необхідних для нормального функціонування, ви збільшуєте свої шанси на швидке, здорове зниження ваги.

  • Diet After Pregnancy Step 6.jpg 1 Вживайте більше вуглеводів. Уникайте вживання в їжу сахарози, отримуйте вуглеводи з цільнозернових продуктів. Таким чином, ваш організм надійде достатня кількість необхідної на день енергії. Цільнозернові продукти допоможуть вам залишатися ситим досить довго, запобігаючи переїдання.
  • Diet After Pregnancy Step 7.jpg 2 Їжте більше фруктів і овочів. Фрукти і овочі володіють безцінним набором вітамінів, мінералів, вуглеводів і клітковини. Все це необхідно для повноцінної роботи обміну речовин, а хороший метаболізм – прямий шлях до схуднення. Відомо, що овочі та фрукти містять важливі елементи, та майже не містять калорії. Овочі - чудовий варіант для перекусів, а фрукти цілком можуть компенсувати потребу в солодкому.
  • Diet After Pregnancy Step 8.jpg 3 Спробуйте знежирені молочні продукти і пісне м'ясо. Пийте знежирене молоко або молочні коктейлі з низьким вмістом жиру, купуйте нежирний сир або кисломолочні продукти. Вживайте більше протеїну у вигляді пісного м'яса, наприклад, у вигляді очищеної від шкіри курячої грудки або у вигляді рибного філе. Таким чином, ви не з'їсте більше калорій, ніж потрібно, але отримаєте достатньо амінокислот і енергії, що теж стимулює зниження ваги.
  • Поради

    • Розгляньте можливість відвідування лікаря-дієтолога або спеціаліста з післяпологовому харчування з тим, щоб для вас розробили персональну програму зниження ваги.
    • Використовуйте онлайн систему планування дієт, щоб визначити вашу потребу в калоріях і підібрати меню, відповідне вашим харчовим потребам у післяпологовий період.

    Попередження

    • Не експериментуйте з дієтами відразу після пологів. У цей момент вам просто необхідні поживні речовини і калорії, щоб успішно відновитися після пологів.
    • Не намагайтеся знизити споживання калорій до того рівня, який був до вагітності, якщо ви годуєте грудьми. Процес вироблення молока вимагає величезної кількості калорій, а молоко повинно містити достатньо жирів, білків, вуглеводів і вітамінів, для повноцінного харчування малюка. Зверніться до лікаря-дієтолога, за додатковою консультацією, якщо грудне вигодовування не сприяє зниженню ваги протягом двох місяців.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?