Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як їсти суші

Кроки

Частина 1 з 3: Вивчення основ

  • Eat Sushi Step 1 Version 3.jpg 1 Виберіть респектабельний суші-бар. Це особливо важливо для того, хто вперше їсть суші. Погано приготовлена риба може зіпсувати відчуття, і ви ніколи не захочете знову їсти суші, особливо якщо ви взагалі не особливо любите морепродукти. Після того, як у вас вже було кілька позитивних досвідів вживання суші, ви можете далі експериментувати з суші-барами, але коли ви тільки починаєте, то не ризикуйте.
    • Попросіть поради. Якщо ви не впевнені з приводу гарного ресторану у вашому ціновому діапазоні, попросіть поради у друзів або інших місцевих жителів.
    • Не думайте, що ціна позначає якість. Хоча суші, як правило, дорожче, ніж їжа в інших ресторанах, ви повинні бути в змозі з'їсти якісні суші без потреби витрачати по $100 на людину (залежно від того, де ви живете).
  • Eat Sushi Step 2 Version 3.jpg 2 Вивчіть основні види суші. Майже в кожному суші-барі у вас повинен бути вибір з сашимі, нігірі, маки і темакі.
    • Маки також називають "суші рол". Зазвичай маки включають один або два виду риби і овочі, загорнуті з рисом лист обсмажених морських водоростей і нарізані на маленькі овали. Це, як правило, найкращий початок для тих, хто трохи гребує їсти сиру рибу.Eat Sushi Step 2Bullet1.jpg
    • Нігірі називаються скибочки сирої риби на кульці рису. Вони готуються на замовлення суші-шефом і зазвичай злегка приправляються невеликою кількістю васабі і соєвого соусу перед подачею.Eat Sushi Step 2Bullet2.jpg
    • Сашимі називаються скибочки сирої риби, які подаються на тарілці без рису. Загалом, це самий основний і чистий спосіб є суші, але він може не підійти новачкові.Eat Sushi Step 2Bullet3.jpg
    • Темакі – аналогічні маки, тільки інгредієнти згорнуті у формі конуса, які ви тримаєте та їсте як тако.
  • Eat Sushi Step 3 Version 3.jpg 3 Перевірте меню на попереджувальні знаки, що якість може бути не найкращим. Іноді буває важко відрізнити хороший ресторан, в якому подають якісні інгредієнти, від поганого. Запитати "Ви подаєте свіжу рибу?" може бути трохи грубим, так що вчіться розпізнавати знаки самостійно. Таке може бути ознакою не дуже хорошого суші-бару:
    • "скільки з'їсте" суші за фіксованою ціною
    • пункти меню не вказані на японському
    • більшість пунктів меню це роли з назвами на кшталт "Східне Насолода"
    • у ресторані подаються страви інших кухонь, наприклад, китайської або тайської
    • більше половини інгредієнтів термічно оброблені
  • Eat Sushi Step 4 Version 3.jpg 4 Знайте свої приправи. Як правило, тарілка суші включає васабі (зелений куля пасти), маринований імбир (тонкі рожеві скибочки) і дрібне блюдечко, щоб мочати суші в соєвий соус. Налийте соєвий соус в цю маленьку тарілку, заповнивши її наполовину або менше.
  • Частина 2 з 3: Замовлення Суші

  • Eat Sushi Step 5 Version 3.jpg 1 Сядьте на барі, якщо можете. Це дасть вам можливість взаємодіяти з суші-шефом і перевірити якість риби, яка повинна демонструватися і не виглядати сухий або яким-небудь іншим чином непридатною.
  • Eat Sushi Step 6 Version 3.jpg 2 Замовляйте суші безпосередньо біля суші-шефа. Все інше замовляйте у офіціанта. Запитайте його, що він порекомендує, і чи можна замовити те, що, на його думку, найсвіжіше. Оскільки в суші є сира риба, то чим свіже вона, тим краще смак.
    • Питання "А це свіже?" може бути образливим, оскільки він передбачає, що частина риби може бути несвіжої. Просто запитайте, що він порекомендує. Якщо рекомендовані страви вас не приваблюють, то замовте, що приваблює. Не існує "правильного замовлення".
  • Eat Sushi Step 7 Version 3.jpg 3 Прагнете до різноманітності. Якщо суші-шеф занадто зайнятий або ви не можете сісти на барі, замовте різні види суші, щоб отримати уявлення про те, що вам подобається. Замовте кілька шматочків нігірі, трохи маки, і спробуйте сашимі, якщо хочете ризикнути. Замовляйте те, що звучить для вас привабливо або те, що рекомендують. Якщо більша частина риби вказана без перекладу з японської (а так, ймовірно, і буде в хорошому ресторані), подивіться нижче переклад деяких поширених видів риб:
    • Шаке - свіжий лосось
    • Магуро - тунець синій
    • Хамачі - желтохвостый тунець
    • Ебі - креветка варена
    • Унагі - прісноводний вугор
    • Таї - мексиканський луціан
    • Такка - восьминіг
    • Тамаго - солодке яйце
    • Масаго - ікра мойви
  • Eat Sushi Step 8 Version 3.jpg 4 Замовляйте закуски і напої в офіціанта. Якщо ви хочете з'їсти чогось, поки готуються суші, попросіть едамаме (варені соєві боби), суімоно (прозорий бульйон) або мисоширу (суп з ферментованих бобів сої). Попити можете взяти зелений чай, пиво, саке або воду; безалкогольні напої будуть придушувати тонкий аромат суші.
  • Частина 3 з 3: Їжте суші

  • Eat Sushi Step 9.jpg 1 Вимийте руки, перед тим як їсти суші. Багато суші-бари для цієї мети надають вологе гаряче рушник перед подачею їжі. Хоча багато хто воліє користуватися паличками, цілком прийнятно їсти суші руками, тому хорошим тоном було б ретельно вимити руки, перш ніж почати, особливо якщо ви ділите тарілку з друзями.
  • Eat Sushi Step 10.jpg 2 Підготуйте соєвий соус. Налийте невелику кількість соєвого соусу в мисочку для умочування. Деякі люблять розмішувати трохи васабі в соєвому соусі, в той час як інші вважають це кілька неповажних. Запитайте офіціанта або суші-шефа, чи варто вам вмочувати, якщо ви не впевнені, і спробуйте додати васабі безпосередньо до риби, якщо прагнете більше.
    • Будьте акуратні, вмочуючи нігірі в соєвий соус. Вмочуйте рибу, а не рис, так шматочки не розваляться і не будуть просочені солоним соєвим соусом. Не перестарайтеся. Спочатку спробуйте без використання приправи.
    • Якщо на суші вже є соус, не вмочуйте їх в соєвий соус. Спробуйте насолоджуватися ними з приправами, які вже додав суші-шеф.
    • Крім того, можете допомогою паличок вмочувати імбир в соєвий соус, а потім використовувати його, щоб промокнути рибу соусом, а не вмочати в соус безпосередньо саму рибу. Це додасть лише "аромат" імбиру, а сам імбир є не обов'язково.
  • Eat Sushi Step 11.jpg 3 Їжте суші цілими шматочками. Якщо шматок занадто великий, з'їжте його в два укусу. Зверніть увагу і на смак, і на текстуру. Ви можете бути здивовані тим, яка риба м'яка і ніжна. Пам'ятайте, ви не повинні бути приголомшені силою смаку, а балансом смаків і текстур. Насолоджуйтеся ними не поспішаючи.
  • Eat Sushi Step 12.jpg 4 Освіжіть відчуття в роті скибочкою імбиру, особливо між вживанням різних видів суші. Не їжте його цілим шматком, як суші, і не їжте великі кульки імбиру відразу.
  • Eat Sushi Step 13.jpg 5 Не їжте все, що є на вашій тарілці. Якщо ви з'їсте все, це можуть порахувати грубістю, так як це означає, що шеф не зробив достатньо. Ну або, якщо не хочете марнувати їжу, з'їжте її всю і скажіть шефові, що було смачно і ви ситі.
  • Eat Sushi Intro Version 2.jpg 6
  • Поради

    • Почитайте про етикет вживання суші перед обідом, щоб ви випадково не образили суші-шефа або культуру вживання суші.
    • Маринований імбир більш високої якості буде білим. Рожевий колір - це від попередньо замаринованого імбиру банки, в який додали харчовий барвник. Хоча обидва варіанти (як правило) дуже смачні, більш блідий імбир буде більш ніжним і насиченим.
    • Справжній васабі дуже дорогий. Це насправді корінь, при подрібненні він буде виглядати як скибочки. Крім цього, він НЕ буде таким гострим, як зелена паста. Зелена паста це насправді більш дешевий хрін з додаванням харчового барвника.

    Попередження

    • Вживання сирої риби, молюсків і м'яса може стати причиною серйозних харчових захворювань, в тому числі харчового отруєння, гепатиту, паразитів і ушкодження печінки. Хоча таке навряд чи станеться в респектабельних ресторанах суші, двічі подумайте, перш ніж з'їсти суші, які вже незрозуміло як довго стоять в буфеті і зроблені незрозуміло ким.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?