Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як наситити повітрям вино

Кроки

Метод 1 з 3: Провітрювання в склянці

  • Aerate Wine Step 1.jpg 1 Відкрийте пляшку вина і налийте вино в склянку.
  • Aerate Wine Step 2.jpg 2 Коли будете наливати, підніміть пляшку над склянкою, не виливши ні краплі, до 25,4 см, але щоб вам було зручно. Чим вище ви піднімете пляшку, тим більше повітря потрапить у склянку.
  • Aerate Wine Step 3.jpg 3 Налийте вино не вище самої широкої точки склянки, щоб заповнити склянку максимально. Тому стакани для вина червоного такі широкі.
  • Aerate Wine Step 4.jpg 4 Отсавьте склянку вбік, щоб вино подихало, потім ковтніть, щоб спробувати, чи готове воно.
  • Метод 2 з 3: Провітрювання в графині

  • Aerate Wine Step 5.jpg 1 Використовуйте широкий посудину. Ідея – надати провітрювання якомога більше вина. Виные графини як раз і зроблені для цієї мети – вони, як правило, вузькі зверху, і широкі знизу, це надає місце для вина. Якщо у вас немає винного графина, можете використовувати глечик або вазу. Підійде навіть великий скляний мірної склянку.
  • Aerate Wine Step 6.jpg 2 Налийте трохи вина, щоб спробувати його.
  • Aerate Wine Step 7.jpg 3 Подайте вино в графині, коли воно буде готове.
  • Метод 3 з 3: Перевірка вина, коли воно провітрюється

  • Aerate Wine Step 8.jpg 1 Налийте вино, і спробуйте, дубильну воно.
  • Aerate Wine Step 9.jpg 2 Якщо так, почекайте півгодини, і спробуйте знову.
  • Aerate Wine Step 10.jpg 3 Старі вина вже готові; якщо його можна пити прямо з пляшки, вино може тільки погіршитися при впливі з повітрям.
  • Aerate Wine Step 11.jpg 4 Легкотелые червоні і світлі вина можуть мати неприємний запах, але він випарується через 15 хвилин провітрювання.
  • Aerate Wine Step 12.jpg 5 Пробуйте кожні 10 хвилин, щоб дізнатися, чи готове вино. Ви повинні помітити, що з плином часу воно менше гірчить і у нього з'являється аромат.

  • Поради

    • Фільтрування вина набагато, набагато краще, ніж ви просто откупорите пляшку і залишите вино, щоб воно осіло.
    • Тривалість провітрювання напою залежить від самого вина. Більшість світлих вин взагалі не потрібно провітрювати, а легкотелые червоні вина, такі як Піно Нуар, повинні провітрювати близько 15-20 хвилин. Дубильні вина, яким вже по 7-8 років, повинні провітрюватися близько години або довше, а вина більш давні взагалі не потребують провітрюванні. Занадто старі вина швидко псуються, так що ви повинні швидко їх випити, поки остаточно не зник смак. Довіртеся своїм смаковим рецепторам; через деякий час ви будете знати, коли напій готовий до вживання.
    • Провітрювання вина – пристосування, коли ви, розливаючи вино, змішуєте його з повітрям. Хоч вино і хороше, і для його провітрювання не потрібно багато часу, можливо, воно не підходить для гарного розливу.

    Попередження

    • Пийте в міру.
    • Не водите машину в нетверезому стані.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?