Як не стати егоїстом

Кроки

Частина 1 з 3: Зміна вашої точки зору

  • Stop Being Selfish Step 1.jpg 1 Практикуйте думати про себе в останню чергу. Якщо ви егоїстична людина, то, ймовірно, завжди хочете бути № 1. Ви повинні це змінити, якщо ви дійсно хочете почати жити життям, наповненим радістю і вільної від егоїзму. Наступного разу, будучи в черзі в буфеті чи в черзі на автобус, зупиніться і дайте спочатку іншим людям отримати те, що вони хочуть, будь то їжа, комфорт або невимушеність. Не думайте, що ви повинні отримати всі першим. Пам'ятайте, що інші люди такі ж особливі, як і ви, і що інші люди теж заслуговують отримати те, що вони дуже хочуть.
    • Поставте собі за мету відійти на задній план як мінімум три рази на цьому тижні. Подивіться, наскільки краще ви себе відчуваєте, коли не постійно думаєте про те, як отримати вигоду в будь-який момент часу.
    • Звичайно, весь час відсувати себе теж не варто, або ви можете опинитися в ситуації, коли люди просто використовують вас. Але це хороша практика, якщо ви досі звикли бути №1.
  • 2 Поставте себе на місце іншої людини. Представляючи себе у шкірі іншої людини, ви можете змінити ваше життя до вічності. Звичайно, ви не зможете насправді зробити це, але ви можете докласти зусиль, думаючи про інших людей навколо вас і враховуючи, як вони могли б почувати себе. Спробуйте мислити як ваша мати, ваш друг, ваш бос або випадкова людина на вулиці. Що вони відчувають, перш ніж прийняти рішення? Ви зможете виявити, що світ не такий прозорий, як ви думали до цього. Чим більше ви практикуєте співчуття і інтерес до переживань інших людей, тим швидше ви зможете відмовитися від егоїзму.
    • Наприклад, перш ніж почати кричати на офіціантку за те, що вона принесла вам не ваше замовлення, подумайте про те, що вона може відчувати. Може бути, вона втомилася від того, що вже десять годин поспіль стоїть на ногах, перевантажена від необхідності обслуговувати занадто багато столиків, або їй просто сумно від чогось іншого; це дійсно необхідно для вас, змусити її почувати себе ще гірше тільки тому, що ви не отримали те, що хотіли?
  • Stop Being Selfish Step 5.jpg 3 Пам'ятайте, що ви не важливіше, ніж хто-небудь інший. Егоїстичний чоловік постійно думає, що він - центр всесвіту, і що світ повинен обертатися навколо нього. Вам потрібно відкинути цю думку як шкідливу звичку. Чи ви Мадонною або Донною - перукарем, ви повинні думати про себе так само, як і всі інші. Ви не краще інших, якщо у вас є більше грошей, більше поглядів або більше таланту, ніж у людини, що стоїть поруч з вами.
    • Практикуйте бути скромним і стриманим. Світ величезний, і це абсолютно дивовижне місце, крихітною частиною якого ви є. Не думайте, що ви заслуговуєте більшого, ніж інші люди, тільки тому, що це "ви".
  • 4 Не дозволяйте вашому минулого диктувати своє майбутнє. Нехай всі ваші друзі, колеги і сусіди думають про вас, як про егоїстичний людину у світі. Вам може бути важко вирватися з цього шаблону або змусити інших людей сприймати вас як щось інше, ніж те, що вони очікували побачити. Перестаньте думати і навчіться рухатися вперед і стає новою людиною. Звичайно, інші люди, які знають вас, можуть здивуватися, що ви ведете себе самовіддано або, що ви перестали захоплюватися собою; це дає вам усе більше підстав продовжувати бути безкорисливою людиною.
    • Інші люди можуть поставити під сумнів ваші спроби зробити щось безкорисливе. Це повинно стимулювати вас бути менш егоїстичним ще частіше. Не піддавайтеся і не думайте, що ви народилися егоїстом і що ви не зможете змінитися.
  • 5 Запитайте себе, що ви хочете замість того, що вам потрібно. Егоїстичні люди завжди повторюють цю мантру: "Я хочу, я хочу, я хочу ... ", думаючи, що все в світі має бути їх, і що вони повинні отримати кожну дрібниця, про яку мріють. Зупиніться і запитайте себе, чи дійсно вам потрібно п'ять светрів чи, може, саме вам потрібно вибрати фільм або ресторан, коли ви гуляєте з вашим партнером. Якщо копнути досить глибоко, можна виявити, що без більшості речей, які ви вважали абсолютно необхідними, дуже легко прожити.
    • Ви будете почувати себе добре, спростивши своє життя і відмовившись від деяких речей, які, як вам здавалося, були вам потрібні. Якщо у вас буде тільки один новий светр замість п'яти, ви будете турбуватися тільки про втрату одного светри.
    • Це велика майстерність - вчитися йти на компроміси. Ви можете стати більш схильні поступатися іншим людям, якщо зрозумієте, що замість великої кількості схожих речей, ви просто дійсно хотіли б мати одну з них.
  • 6 Насолоджуйтесь, приділяючи увагу іншим. Егоїстичної людини пересмикує, коли хтось інший виявляється в центрі уваги, тому що він завжди хоче цього для себе. Ну, якщо ви хочете перестати бути егоїстом, то ви повинні не тільки відмовитися від уваги, ви повинні насолоджуватися тим, що дозволяєте іншим людям опинитися в центрі. Перестаньте намагатися бути нареченою на кожному весіллі і трупом на кожних похоронах і нехай інші нареченої побудуть в центрі уваги. Пишаєтеся іншими людьми, коли вони досягають чогось, замість того, щоб прагнути досягти цього самим.
    • Відпустіть почуття ревнощів або гіркоти і насолоджуйтеся успіхами інших. Якщо ви завжди хотіли бути самим успішним, то запитайте себе, чи є щось у вашому житті, що заважає вам бути задоволеним тим, чого ви досягли без загальної уваги.
  • Stop Being Selfish Step 11.jpg 7 Прислухайтеся до критики. Егоїстичні люди завжди думають, що їхній спосіб життя краще, і що кожен, хто намагається їх критикувати, просто намагається заподіяти їм шкоду або має приховані мотиви. Звичайно, ви не можете вірити всій критиці в вашу сторону, але якщо ви трохи пораскинете мізками, зможете побачити, що багато людей говорить вам одне і те ж. Ви хотіли б знати, як ви можете стати краще і змінити свій шлях, чи не так? Якщо ви думаєте, що ви досконалі та не маєте нічого, над чим можна було б попрацювати, то ви б не читали цю статтю.
    • Ви навіть могли б працювати над питаннями ваших критиків, а не просто слухати їх. Це загартовує силу характеру.
  • 8 Складіть список подяк. Зробіть звичкою записувати кожне неділю все те, за що ви вдячні. Витратьте час, щоб подумати про кожній окремій речі, яка робить ваше життя дійсно великий. Не витрачайте весь свій час, зосередивши увагу на речі, яких у вас немає, або які ви хотіли б мати, чи все "якщо тільки", які можуть зіпсувати вам день і ваше життя. Подумайте про те, що хорошого відбувається у вас, починаючи з вашого здоров'я, ваших численних друзів, і відчувайте себе щасливим в тому, що у вас є.
    • Егоїстичні люди ніколи не бувають задоволені і завжди хочуть більше, більше, більше. Якщо ви хочете перестати бути егоїстичним, ви повинні відчувати, що ви вже маєте досить багато дивовижних речей. Будь-які додаткові радості або подарунки повинні прийти в якості бонусу.
  • Частина 2 з 3: Турбота про інших

  • Stop Being Selfish Step 17.jpg 1 Схвалюйте своїх друзів просто так. Роблячи послугу своїм друзям просто так, ви можете дочекатися відповідної реакції від них. Робити ласку друзям тільки тому, що вони потребують допомоги або тому, що вони будуть почувати себе добре, щоб допомогти комусь ще - це правильний шлях. Якщо ви хочете перестати бути егоїстом, то шукайте можливості допомогти своїм друзям, просто тому, що вони потребують допомоги без всяких задніх думок. Ви ж не хочете бути людиною з репутацією допомагає людям тільки тоді, коли він хоче чогось від них; це так само погано, як не допомагати взагалі.
    • Витратьте час, щоб вислухати своїх друзів і подивитися їх у дії. Їм може знадобитися допомога, але вони дуже соромляться попросити про неї самі.
  • Stop Being Selfish Step 3.jpg 2 Не поспішайте, а дійсно слухайте. Егоїстична людина, як відомо, поганий слухач. Це тому, що він дуже зайнятий розмовами про свою боротьбу, своїх проблемах і власних невдачах, замість того щоб послухати, що говорять друзі. Якщо ви людина, яка піднімає трубку, каже протягом півгодини, а потім прощається, то ви явно не той чоловік, хто здатний слухати те, що вам говорять інші люди.
    • Будь-яка розмова має бути 50/50, і якщо ви монополізуєте кожна розмова, то ви повинні відточувати навички, щоб якийсь час слухати і те, що кажуть вам.
    • Егоїстичні люди не піклуються про інших, і саме тому вони дійсно не поспішають їх слухати.
  • 3 Покажіть свій інтерес до людей. Прослухати людей - це відмінний спосіб показати зацікавленість в них. Інша річ, яку ви можете зробити – це запитати думку людей про місцевих новинах, досвід, дітей. Ви не повинні допитувати їх, щоб показати випадковий інтерес як до людських істот. Ви повинні дати їм можливість побачити, що вас дійсно хвилює, що вони думають і за що переживають. Коли люди говорять, не просто кивайте головою і чекайте своєї черги поговорити, зупиняйте і задавайте питання, щоб було зрозуміло, що ви захоплені.
    • Ви можете проявляти інтерес до людей, не перевантажуючи їх. Наступного разу, коли будете говорити з ким-то, кажете, що на 20% менше і задавайте більше питань, ніж зазвичай, і подивіться, як це відіб'ється на ваших відчуттях.
  • Stop Being Selfish Step 9.jpg 4 Займайтеся волонтерством. Це допоможе вам відкрити свій світ і змусить бачити, що є багато людей, яким пощастило набагато менше, ніж вам. Можна подумати, що у вас немає всього, що вам потрібно, поки ви не проведете час в кухні або не навчіть людей читати. Ви не повинні це робити просто для того, щоб відчувати себе добре, ви повинні дати собі час, щоб налагодити значущі зв'язки з іншими людьми і побачити світ поза себе.
    • Ви можете виявити в собі пристрасть допомагати іншим. Скоро ви перестанете думати про всі речі, яких ви не маєте, тому що вам буде цікаво, що ви можете дати іншим людям.
  • 5 Приручити вихованця. Хоча, може, ви й не повинні заводити домашню тварину, якщо ви той чоловік, який убив своїх золотих рибок, але наявність домашньої тварини дозволить вам відчути, що є хтось, чиє життя залежить від вас, і що у вас є сила допомогти іншій істоті. Сходіть в притулок і виберіть симпатичну кішечку або цуценя і зробіть його кращим другом. Ви зможете планувати прогулянки з собакою, годувати вашого вихованця або просто проводити з ним якийсь час будинку. Ось побачите, у вас не залишиться часу для всіх цих егоїстичних думок.
    • Собаки вимагають багато відповідальності. Прийняття відповідальності, особливо в ім'я служіння іншим, допоможе вам перестати бути егоїстичним.
  • Stop Being Selfish Step 10.jpg 6 Допомагайте людям, яких ви знаєте. Коли ваші друзі, родина або навіть ваші сусіди потребують підтримки, ви повинні допомогти. Може бути, у вашого колеги хтось помер, або ваш сусід був хворий протягом декількох місяців; не поспішайте готувати їм домашню їжу, кликати їх або давати їм карту, просто запитайте, як ви можете допомогти.
    • Люди можуть неохоче говорити про те, що їм потрібно, навіть якщо допомога їм дійсно потрібна. Це як раз вашу справу, з'ясувати, як ви можете реально допомогти, не будучи нав'язливою.
  • 7 Навчитеся ділитися. Егоїстична людина ненавидить ділитися з моменту появи у нього першого гумового каченяти. Так, настав час видалити цей егоїстичний ген з вашої системи. Вчіться ділитися своїми речами, будь то половина вашого сендвіча або якась з речей вашого гардеробу, яка так потрібна вашому другу для першого побачення. Виберіть те, що ви дуже любите, чим би дуже не хотілося ділитися, а потім запропонуйте це вашому другу. Відмова від свого майна може лякати, але це вірний шлях бути менш егоїстичним.
    • Діліться їжею. Егоїстичні люди ненавидять ділитися їжею. Хоч ви і повинні мати достатньо їжі, запитайте себе, чи дійсно вам так потрібно так багато печива, або, може, запропонувати його своїм друзям або сусідам по кімнаті.
  • 8 Приєднуйтесь до якої-небудь команді. Бути частиною команди - відмінний спосіб стати менш егоїстичним, незалежно від того, перебуваєте ви в проекті по роботі, для дебатів в школі чи станете членом ліги боулінгу на вашому курсі. Просто бути частиною групи і навчання тому, як збалансувати потреби кожного окремого її члена з потребами всієї групи, може допомогти вам зрозуміти, наскільки важливо відмовитися від деяких елементів свого егоїзму.
    • Стати лідером цієї команди – це значить стати менш егоїстичним. Ви побачите, що потреби будь-якої групи можуть бути більш важливими, ніж потреба однієї людини, і що деякі компроміси неминуче роблять людей щасливими.
  • 9 Перестаньте говорити про себе. Егоїстичні люди йдуть все далі і далі, говорячи про свої потреби, почуття і бажання. Наступного разу, коли у вас зав'яжеться розмова, зверніть увагу, який відсоток часу ви витратили, кажучи про себе. Якщо ви відчуваєте, що все, що ви сказали, було сказано про вас, а не про світ навколо вас, і що ваш друг ледве міг вставити слово в ваш монолог, прийшов час міняти.
    • Це нормально запитати ради, поговорити про вашому дні і згадати ваші бажання в розумних межах, але це погано, якщо ви бачите себе в будь-якій соціальній ситуації. Якщо у вас репутація людини, яка говорить тільки про себе, люди будуть відвертатися від вас.
  • 10 Даруйте невеликі подарунки. Даруйте своїм друзям, близьким, членів сім'ї або сусідів невеликі подарунки на знак любові і вдячності. Егоїстичні люди ненавидять витрачати гроші на інших, давати щось іншим або визнавати, що пора щось робити зі своїм менталітетом, тому що зараз, якщо ви не робите щось для себе, ви не можете робити що-то для всіх. Навіть якщо до дня народження вашого друга ще далеко, не придумуйте особливих випадків, даруючи маленькі подарунки. Це може викликати посмішку на обличчі вашого друга, і насправді несподіваний подарунок може зробити людину ще щасливішим, ніж очікуваний подарунок.
    • Поставте собі мету - робити один невеликий подарунок на місяць, щоб показати людям, наскільки ви їх цінуєте. Насправді ви теж будете почувати себе краще.
  • Частина 3 з 3: Вміння бути уважним

  • 1 Навчіться йти на компроміс. Якщо ви хочете перестати бути егоїстом, то вам потрібно навчитися поступатися людям. Це означає бачити, що краще бути щасливим, ніж отримати те, що ви хочете, так як в інших людей теж є потреби, а ви не можете завжди отримувати те, що хочете. Ви ж не хочете мати репутацію дурня, про яку люди навіть не згадають, якщо у них виникне складна ситуація. Навчіться слухати людей, зважувати всі «за» і «проти» і мати можливість подивитися на ситуацію з погляду іншої людини.
    • Не зациклюйтеся на тому, щоб сліпо йти по своєму шляху. Зосередьтеся на розуміння ситуації з обох сторін.
    • Запитайте себе: "Хто хоче це більше?" Ви дійсно хочете цю конкретну річ так сильно або просто впертості заради? Не все може бути пріоритетом для вас.
  • 2 Дякуйте людей. Егоїстичні люди думають, що вони заслуговують на найкраще лікування і мають право бути зіпсованими. Якщо хтось робить щось хороше для вас, хвалить вас або дарує вам путівку, ви повинні бути вдячні і подякувати людям за їх дії, а не просто вести себе так, як ніби це абсолютно нормально, що вони хочуть зробити вам послугу. Не чекайте доброти або розуміння і будьте вдячні, коли хтось приходить на вашу сторону.
    • Егоїстичні люди думають, що вони заслуговують на краще лікування в будь-який час. Пора зупинитися і подумати про всіх тих людей, які дійсно роблять ваше життя краще.
  • 3 Відмовтеся від контролю. Егоїстичні люди думають, що вони повинні вибирати кожен фільм, планувати відпустку і обирати свій шлях у школі або в робочому проекті. Пора зробити крок назад і дозволити іншим робити вирішальні кроки. Звичайно, це може бути страшно йти пробувати нову тайську кухню замість вашого відвідування вашого улюбленого італійського ресторану, і вам не хочеться давати занадто багато свободи Марині у вашому останньому доповіді, але ви повинні вірити, що інші люди знають, що вони роблять, і дозволити їм домогтися свого.
    • Відмова від контролю може допомогти вам зняти стрес і бути щасливим. Подумайте про те, наскільки легше буде ваше життя, якщо ви не одержимі над плануванням кожній дрібниці так, як це вам подобається.
  • Stop Being Selfish Step 2.jpg 4 Проводите час з не егоїстичними людьми. Приєднуйтесь до інших, хто добрий і відповідає добротою. Якщо ви будете спілкуватися з такими ж, як ви, егоїстичними людьми, це не допоможе вам стати кращою людиною. Наша поведінка визначає компанія, з якою ми спілкуємося. Якщо ви проводите весь свій час з іншими людьми, які піклуються тільки про себе, то так, ви не станете уважною людиною. Але якщо ви проводите час в оточенні надихають вас людей, ви будете діяти менш егоїстично.
  • Stop Being Selfish Step 4.jpg 5 Не переривайте людей. Нехай вони закінчать свої думки. Пам'ятайте, що ваша репліка завжди може почекати. Якщо це необхідно (наприклад, якщо вам потрібно відійти), скажіть "вибачте". Егоїстичні люди часто думають, що те, що вони повинні сказати, дуже важливо, а те, що кажуть інші, неважливо, тому вони можуть просто вставляти свої дві копійки в будь-який час. Це не так. Насправді, ваша думка буде набагато краще сприйнята, якщо ви почекаєте своєї черги. Крім того, ви можете змінити свою думку, якщо ви насправді знаходитесь тут, щоб вислухати людей.
  • Stop Being Selfish Step 7.jpg 6 Пам'ятайте дні народження. Ви обов'язково зачепите чиєсь самолюбство, якщо забудете його особливий день. На щастя, ви завжди можете заповнити свій недогляд. Тим не менш, згадати день народження - це щось більше, ніж просто згадати особливий день. Мова йде про визнання людей кимось особливим у вашому житті, і це говорить про те, як багато вони значать для вас.
    • З іншого боку, не будьте тією людиною, яка дуже засмучується, якщо хтось забуває про його день народження. Такі речі трапляються, і немає ніякого сенсу звинувачувати людей у тому, що вони про нього не пригадали.
  • Stop Being Selfish Step 8.jpg 7 Підтримуйте зв'язок із друзями, членами сім'ї та родичами. Егоїстичні люди легко знаходять і втрачають зв'язок з людьми, тому що вони знають, що вони завжди будуть повертатися до них. Не думайте, що ваш час настільки важливо, що ви не можете згадати ім'я власної бабусі або провести свій обідня перерва з одним, а потім очікувати, що він буде в повному вашому розпорядженні, коли ви йому потрібні. Приділяйте людям час просто так.
  • Stop Being Selfish Step 13.jpg 8 Робіть компліменти іншим людям. Не просто скажіть, який чоловік класний. Витратьте час на те, щоб сказати людині, як він прекрасний, як ніби ви говорите про її почуття стилю, його особистості або великих рішення, які він нещодавно прийняв. Просто похваліть пальто абсолютно незнайому людину, якщо ви стоїте в черзі. Не відпускайте фальшиві компліменти, подлизываясь до людей. Компліменти потрібно говорити тільки в тому випадку, якщо людина дійсно заслуговує.
  • Stop Being Selfish Step 15.jpg 9 Не влазьте без черги. Крім того, якщо ви бачите когось на милицях чи у візку, зупиніться і допоможіть йому, а не просто відійдіть в бік. Ніщо не може бути настільки важливим, ніж пропустити його першим. Чекайте своєї черги і дозвольте іншим людям робити те ж саме. Не дійте так, ніби те, що ви робите, настільки важливе, що можна потерпіти п'ять хвилин.
  • Stop Being Selfish Step 16.jpg 10 Приходьте вчасно. Якщо це взагалі можливо, телефонуйте, якщо ви знаєте, що спізнюєтеся. Егоїстичної людини, як відомо, не хвилює, що його чекають інші, якщо він витрачає на них свій час. Як це ні парадоксально, він думає, що його час настільки важливо, що ніхто і ніколи не може примушувати його чекати. Так що будьте ввічливі і ставтеся до інших людей з повагою, якого вони заслуговують.
  • Поради

    • Обіймайте тих, хто потребує ваших обіймах. Не стримуйте сльози або емоції з-за вашого его.
    • Зміни займуть якийсь час, але враховуючи, що у вас є проблеми з поведінкою, це є великим кроком.
    • Перестаньте засуджувати інших, замість цього спробуйте навчитися розуміти їх.
    • Заохочуйте людей, тому що всі потребують підтримки.
    • Не варто ненавидіти себе, тому що думаєте, що не можете змінитися. Все з часом вийде.
    • Не думайте, що станете святим відразу.
    • Використовуйте менше таких слів як "я".
    • Якщо залишилося всього одне печиво, і хто ще, крім вас, на нього претендує, віддайте його конкуренту або запропонуйте розділити навпіл.

    Попередження

    • Не хваліться своїми благими справами. Добрі справи і уважність повинні знаходитися в тіні, не приносячи славу.
    • Не будьте груби з людьми тільки тому, що у вас стрес.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?