Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати хліб

Кроки

  • Store Bread Step 1 preview.jpg 1 Зберігайте хліб при кімнатній температурі, близько 20?C. Кладіть його в прохолодне й сухе місце, захищене від попадання прямих сонячних променів.
  • Store Bread Step 2 preview.jpg 2 Не кладіть хліб у холодильник. Наукові дослідження довели, що це призводить до зневоднення і хліб швидко черствіє. Це відбувається з-за процесу під назвою "ретроградация", що, попросту кажучи, означає, кристалізацію молекул крохмалю.
  • Store Bread Step 3 preview.jpg 3 Зберігайте різний хліб в різних ємностях. Коли розмова йде про упаковках, в яких потрібно зберігати хліб, то з'являються цілі філософські школи. Проте вам слід спробувати все на практиці, ось кілька залізних правил:
    • Зберігайте хліб для сендвічів в пластиковому пакеті. Нарізний хліб, як правило, пакують у пластик на фабриці з виробництва хліба. Виробники такого продукту рекомендують залишати його в цих пакетах, які утримують вологу. Хоча мокрий пластиковий пакет це чудове місце для цвілі; такий хліб в більшості випадків містить речовину, що перешкоджає раннього розвитку цвілі.
    • Домашній хліб зберігайте в паперовій упаковці. Зроблений він у пекарні або в домашніх умовах, виробники домашнього хліба воліють паперову упаковку, яка допоможе зберегти хрустку скоринку. У вологому пластиковому пакеті такий хліб може стати м'яким, як губка.
    • Оберніть надріз в свіжому хлібі в харчову фольгу. Навіть якщо ви зберігаєте його в паперовій упаковці, фольга допоможе зберегти м'якість хліба.
    • В якості альтернативи, залишайте домашній хліб відкритим. Деякі люди залишають не нарізний хліб нарізний дошці або стільниці обрізаної стороною вниз. Очевидно, цей спосіб більше підходить для свіжоспеченого домашнього хліба, особливо з причини того, що його швидко з'їдають! Спробуйте цей спосіб на хрусткому хлібі, однак зауважте, що його очерственіе залежить від температури в приміщенні; якщо ж ви не хочете ризикувати, то можете накрити чистим кухонним рушником.
  • Store Bread Step 4 preview.jpg 4 Зайвий хліб помістіть в морозильну камеру. Якщо кількість хліба перевищує те, яке ви можете використати, його можна заморозити.
    • Наріжте хліб перед заморожуванням, так як важче це зробити після відтавання.
    • Помістіть хліб в пакет, видаліть з нього повітря і щільно закрийте.
    • Як альтернатива, загорнути його у фольгу. Залиште на ньому бирку з датою, щоб уникнути ситуації з загадковим кубом. Використовуйте щільну фольгу, так як тонка не призначена для заморозки.
  • Store Bread Step 5 preview.jpg 5 Заморожений хліб потрібно розморожувати. Якщо ви заморозили хліб, дозвольте йому відтанути при кімнатній температурі. Зніміть обгортку і дайте йому постояти. Щоб повернути його хрустку скоринку потримайте його в печі або тостері (не більше 5 хвилин). Знайте, що розігрів хліба для хрусткої скоринки можна зробити лише раз, інакше ви просто будете розігрівати очерствевший хліб.
  • Поради

    • Деякі люди вважають, що корочка на надрізі важлива, так як вона допомагає утримати вологу.
    • Якщо ви принесли додому свіжоспечений заводський або домашній хліб, і хочете помістити його в пластиковий пакет, зачекайте поки хліб охолоне. Якщо хліб хоч трохи буде теплим, то він відсиріє в пакеті. Добре буде свіжоспечений продукт залишити на кілька годин на стільниці, щоб він охолов перед упаковкою.
    • Хліб з містяться жирами зберігається довше, наприклад, хліб, виготовлений з оливкової олії, яєць, вершкового масла та ін.

    Попередження

    • Не розморожуйте хліб для сендвічів в мікрохвильовій печі - він стане сирим, а структура не апетитною (іноді тягучою, іноді гумовою). Тим не менш, якщо розморозити домашній хліб, який був нарізаний і поміщений в морозильну камеру, залишивши його на деякий час на стільниці, обробка в мікрохвильовій печі допомагає швидко відновити вихідну структуру і запах, без вищезазначених наслідків. Поекспериментуйте з часом теплової обробки; цей процес може зайняти кілька секунд, залежно від щільності хліба і режиму мікрохвильової печі.
    • Якщо обробка СВ-печі замороженого хліба не призводить до правильної консистенції, то перед мікрохвильовій помістіть його в звичайну піч, поки хліб знову не придбає хрустку скоринку (5-10 хвилин). Також у цьому випадку можна замінити звичайну піч на тостер.
    • Кілька додаткових порад:
      • Заводський нарізний хліб. Покладіть одну половину батона в хлібницю, а іншу половину в морозильну камеру. Для розморожування, помістіть в закривається пластиковий пакет і дайте йому постояти у хлібниці або на столі. Для половини батона це займе ніч. Кілька шматочків для сендвіча відійдуть за півгодини, або менше, якщо їх розкласти.
      • Домашній хліб для сендвічів або тостів -- дозвольте йому повністю охолонути, наріжте, заморозьте в пластиковому пакеті. Для тостів, помістіть його шматочки прямо в тостер, встановіть температуру вище звичайної, а також скористайтеся функцією розморожування. В іншому випадку розморожуйте його як і заводський.
      • Хрусткий хліб домашній або французький багет -- добре оберніть, щоб заморозити цілком або наріжте на менші шматки, якщо не збираєтеся вживати за один прийом. Для розморожування скористайтеся способом від Джулії Чайлд: 1. Розпакуйте. 2. Помістіть батон на решітку холодній печі. 3. Встановіть режим на 200 градусів. Якщо у вас стара піч, яка розігрівається повільно, то поки вона досягне 200 градусів, хліб буде ідеально розморожений, буде хрустким зовні і м'яким всередині всього за 20 хвилин. Якщо ваша піч нова, з швидким часом нагріву, то можна перевірити хліб через хвилин 15, якщо це великий круглий хліб, загорніть його у фольгу і протримаєте трохи довше.
      • Одна остання підказка: Якщо ви купуєте хліб на ринку, ніколи не беріть батон в пластиці з конденсатом. Це означає, що його запакували, поки хліб був ще теплим, а значить він значно швидше покриється цвіллю.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?