Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати гарбуз

Кроки

Метод 1 з 3: Зберігання розрізаною гарбуза

  • 1 Замочіть гарбуз у відбілюючих розчині. Змішайте 1 чайну ложку (5 мл) хлорного вапна і 4 л води. Залиште гарбуз в цьому розчині, принаймні, на годину.[1] Let the pumpkin soak in this solution for at least 1 hour.
    • Вода зволожить м'якоть гарбуза і запобігає занадто швидке висихання. Відбілювач служить антимікробну агентом, який вб'є велику частину бактерій і спор цвілі на поверхні гарбуза.
    • Ви можете замочувати гарбуз до 8 годин, але не тримайте її занадто довго, інакше м'якоть надмірно просочиться вологою і може згнити.
  • 2 Протріть гарбуз насухо. Чистою тканиною або паперовими рушниками видаліть накопичену вологу всередині гарбуза. Також протріть плід зовні.
    • Занадто велика кількість вологи може призвести до гниття.
  • 3 Розпиліть ще трохи відбілювача. Змішайте 1 столову ложку (15 мл) відбілювача з 1 л води в пляшці з розпилювачем. Покрийте незахищену м'якоть гарбуза цим сильним розчином відбілювача.
    • В розчин додавали невелику кількість відбілювача для зупинки росту бактерій. Занадто велика кількість відбілювача може розм'якшити м'якоть гарбуза. Розпорошивши більш сильний розчин відбілювача після замочування, ви ще краще захищаєте гарбуз, не пом'якшуючи її структуру.
  • 4 Продовжуйте сушити гарбуз, перевернувши її догори ногами. Запобіжите скупчення вологи усередині, поклавши плід догори ногами на чисту, суху ганчірку. Дайте гарбузі повністю висохнути.
    • Сушіть гарбуз не менше 20 хвилин. При бажанні, залиште її на годину.
  • Preserve a Pumpkin Step 5.jpg 5 Покрийте місця розрізів вазеліном.[2] Покрийте всі відкриті ділянки м'якоті тонким шаром вазеліну.
    • Вазелін закриє вологу всередині гарбуза і запобіжить її швидке висихання. Він також захистить її від нових бактерій і цвілі.
    • Не використовуйте вазелін без попередньої обробки відбілювачем. Відбілювач вбиває бактерії і цвіль, які вже знаходяться на гарбузі. Якщо ви пропустите цей крок і перейти безпосередньо до покриття вазеліном, ви закриєте існуючі бактерії і цвіль на поверхні гарбуза, тим самим прискоривши процес розпаду.
    • Замість вазеліну можна використовувати рослинне масло або спрей з рослинної олії.
  • 6 Зітріть надлишок. Якщо на шкірку гарбуза потрапив вазелін, витріть його чистою ганчіркою або паперовим рушником.
    • Зверніть увагу, що це не обов'язковий крок.
  • 7 Зберігайте гарбуз в прохолодному і вологому вигляді.[3] Покладіть гарбуз туди, де вона не потрапить під вплив прямих сонячних променів. Найкраще підійде тераса область.
    • Тепло прискорить процес розпаду, а сухе місце викличе зневоднення м'якоті.
    • Якщо ви не використовуєте гарбуз, рекомендується зберігати її в холодильнику або накрити вологим рушником.
  • Метод 2 з 3: Зберігання цілої декоративного гарбуза

  • 1 Виберіть гарбуз з довгим стеблом. Найкраще підійде тільки що зірвана гарбуз зі стеблом не менше 5 см. [4]
    • Довге стебло утримує вологу і не дозволяє їй проникнути в гарбуз. М'якоть гарбуза без стебла або з дуже коротким, швидше за все, буде вологою.
  • 2 Вимийте гарбуз водою з милом. Змішайте у великому відрі 1-2 столові ложки (15-30 мл) м'якого засоби для миття посуду з 4 л теплої води. Вимийте гарбуз в цьому розчині для видалення поверхневих бактерій.
    • Використовуйте м'який засіб для миття посуду. Агресивні чистячі засоби можуть бути занадто абразивними.
    • Коли закінчите, змийте мильний розчин з гарбуза.
  • 3 Протріть гарбуз насухо. Використовуйте для цього чисту тканину або паперові рушники.
    • Для цього способу зберігання гарбуза важливо, щоб плід був сухим, а не вологим. Постарайтеся вручну видалити з гарбуза максимальну кількість вологи.
  • 4 Розпиліть на гарбуз спирт. Налийте невелику кількість спирту в пляшку з розпилювачем і повністю покрийте поверхню гарбуза, але не насичують її.
    • Ви також можете покрити гарбуз побутовим миючим засобом.
    • Спирт і побутові чистячі засоби використовуються для захисту поверхні від нових бактерій і спор цвілі.
    • Не насичують гарбуз. Занадто велика кількість спирту може бути абразивним і призвести до пошкодження плоду, а також викликати скупчення вологи.
  • 5 Сушіть гарбуз протягом декількох тижнів. Покладіть гарбуз на кілька шарів газет в темне, тепле і сухе місце. Дайте їй висохнути протягом декількох тижнів, поки гарбуз не стане помітно легше.
    • Покладіть гарбуз добре вентильоване місце. В іншому випадку, повітря може застоятися, і в результаті почне накопичуватися волога. Через вологи гарбуз може згнити.
    • Тепло прискорює процес сушіння, а темрява зберігає колір. Для прискорення процесу можна покласти гарбуз під електричний вентилятор.
    • Міняйте газети кожні кілька днів. Поглинаючи вологу з гарбуза, вони стануть сирими, що також може призвести до гниття гарбуза.
    • Крім відчуття легкості ви повинні чути шум насіння, перекочующихся в гарбузі, коли ви піднімаєте.
  • 6 Покрийте поверхню з гарбуза. Після того, як гарбуз повністю висохне, нанесіть на неї шар воскової пасти, щоб закріпити поверхню і захистити її від бактерій.
    • Замість воскової пасти можна використовувати прозорий шелак.
  • Метод 3 з 3: Зберігання гарбуза для готування

  • 1 Використовуйте повністю стиглий гарбуз. Гарбуз повинна бути темно-оранжевого кольору зовні, а її м'якоть повинна бути ніжною текстурою.
    • Не використовуйте гарбуз з волокнистої або сухої м'якоттю.
    • Гарбуз більш високої якості буде зберігатися довше і краще, ніж низької якості.
    • За допомогою цього способу ви будете зберігати гарбуз в замороженому вигляді. Заморожування це один з найпростіших способів зберігання, найкраще зберігає якість продукту.[5]
  • 2 Вимийте гарбуз. Промийте гарбуз під теплою проточною водою.
    • При необхідності акуратно потріть гарбуз щіткою для овочів, щоб видалити з поверхні бруд і сміття.
    • Не рекомендується використовувати мило.
  • 3 Наріжте гарбуз на шматки. Розріжте плід навпіл великим зазубленим ножем. Потім розріжте кожну половину на 5-8 см шматки.
    • Рекомендується використовувати зазубрений ніж. Гладке лезо може зісковзнути по шкірці гарбуза, тому ви можете випадково порізатися.
    • Ви можете перед варінням очистити шматки гарбуза від шкірки, але це буде легше зробити після варіння.
  • 4 Відваріть гарбуз до м'якості. Покладіть шматки гарбуза в середню каструлю і покрийте водою. Відварюйте гарбуз протягом 25-30 хвилин, або поки м'якоть не стане м'якою.
    • Крім того, гарбуз можна запекти. Розріжте гарбуз навпіл і покладіть кожну половину лицьовою стороною вниз у форму для запікання. Накрийте фольгою і готуйте в духовці, розігрітій до 190 градусів за Цельсієм, протягом 1,5 годин.[6]
  • 5 Видаліть м'якоть. Дайте приготовленої гарбузі охолонути, щоб ви змогли це зробити. Зішкребіть м'якоть з шкірки і перекладіть її в миску.
    • Для видалення м'якоті використовуйте металеву ложку або схожу жорстку начиння.
    • Готова м'якоть повинна відділятися від шкірки досить легко.
  • 6 Розімніть м'якоть. Зробіть пюре з м'якоті за допомогою преса для картоплі.
    • Це також можна зробити за допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна.
  • 7 Охолодіть гарбуз. Поставте миску або каструлю з гарбузом в холодну воду і почекайте, поки пюре з гарбуза не охолоне до кімнатної температури.
    • Не допускайте попадання води в пюре з гарбуза.
    • Під час охолодження час від часу помішуйте гарбузове пюре.
  • 8 Перекладіть гарбуз в жорсткі контейнери. Використовуйте контейнери, виготовлені з нереакционноспособных матеріалів, наприклад, пластику або скла. Переконайтеся, що контейнери можна використовувати для зберігання харчових продуктів в морозильній камері.
    • Залиште не менше 2,5 см вільного простору між верхньою частиною гарбуза і верхньою частиною контейнера. Це дозволить гарбузі розширюватися під час заморожування.
    • Щільно закрийте контейнери перед заморожуванням.
  • 9 Заморозьте гарбуз до використання. Гарбуз таким чином можна зберігати 3-6 місяців без змін аромату або текстури. У кращому випадку, ви зможете зберегти гарбуз протягом року.

  • Поради

    • Для збереження розрізаною гарбуза можна також використовувати магазинні консерванти. Пошукайте засіб з позначкою "фунгіцидний розчин" і щодня покривайте їм гарбуз, щоб продовжити її життя.

    Що вам знадобиться

    Зберігання розрізаною гарбуза

    • Відбілювач
    • Вода
    • Відро велике
    • Пляшка з розпилювачем
    • Чиста тканина або паперові рушники
    • Вазелін або рослинне масло
    • Вологий рушник
    • Холодильник

    Зберігання цілої декоративного гарбуза

    • М'яке рідкий засіб для миття посуду
    • Вода
    • Відро
    • Чиста тканина або паперові рушники
    • Пляшка з розпилювачем
    • Спирт або побутове миючий засіб
    • Газета
    • Електричний вентилятор
    • Воскова паста або прозорий шелак

    Зберігання гарбуза для готування

    • Щітка для овочів
    • Зубчастий ніж
    • Середня чи велика каструля
    • Вода
    • Форма для запікання і алюмінієва фольга (за бажанням)
    • Металева ложка
    • Толкушка для картоплі, кухонний комбайн або занурювальний блендер
    • Жорсткі контейнери для зберігання харчових продуктів в морозильній камері

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.myscienceproject.org/pumpkin.html
  • ^ http://www.pumpkinpatchesandmore.org/carvedpumpkins.php
  • ^ http://whatscookingamerica.net/Q-A/PresPumpkin.htm
  • ^ http://www.yankeefoliage.com/ffeatures/how-to-preserve-gourds
  • ^ http://nchfp.uga.edu/tips/fall/pumpkins.html
  • ^ http://allrecipes.com/howto/baking-with-fresh-pumpkin/


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?