Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як підготувати фруктовий піднос

Інгредієнти

Порції: 8-10

  • 1 велика диня, очищена.
  • 1 ананас.
  • 2 чашки полуниці.
  • 1 середнє яблуко, очищене і з віддаленої серцевиною.
  • 1 середня груша, очищена і з віддаленої серцевиною.
  • 2 чашки винограду.
  • Лимонний сік свіжовичавлений.

Додаткові компоненти

  • 10 невеликих гілочок м'яти.
  • 10 цілих листя винограду.
  • 10 цілих листя лимона.

Кроки

Кількість фруктів, які ви будете використовувати, залежить безпосередньо від кількості гостей, але незалежно від того, скільки ви їх використовуєте, важливо вимити всі використовувані фрукти. Фруктова тарілка рідко єдине подається страва, тому вибирайте піднос середнього і великого розмірів. Якщо у вас немає достатньої кількості фруктів, щоб заповнити блюдо, ви можете додати іншу їжу, яку їдять руками.

Метод 1 із 5: Наріжте диню

Наріжте диню на маленькі шматочки.

  • Arrange a Fruit Tray Step 1.jpg 1 Розріжте диню навпіл і вийміть насіння ложкою.
  • Arrange a Fruit Tray Step 2.jpg 2 Покладіть диню на обробну дошку і розріжте кожну половинку вздовж на 6 рівних частин.
  • Arrange a Fruit Tray Step 3.jpg 3 Розріжте кожну поздовжню частину на 4 однакових, щоб вийшли крихітні шматочки.
  • Метод 2 із 5: ананас Наріжте

    Очистіть і наріжте ананас на крихітні шматочки.

  • Arrange a Fruit Tray Step 4.jpg 1 Покладіть ананас на обробну дошку і відріжте верхівку і підстава.
  • Arrange a Fruit Tray Step 5.jpg 2 Поставте ананас на основу і використовуйте дуже гострий ніж, щоб почистити його. Ріжте зверху вниз і переконайтеся, що ви видалили всі «очі».
  • Arrange a Fruit Tray Step 6.jpg 3 Розріжте ананас навпіл уздовж і вирізати серцевину у формі "V" по центру від кожної половини.
  • Arrange a Fruit Tray Step 7.jpg 4 Помістіть половинки ананаса з віддаленої серцевиною на обробній дошці, відрізаною стороною вниз, і розріжте кожне на 8 поздовжніх рівних частин.
  • Arrange a Fruit Tray Step 8.jpg 5 Розріжте кожну поздовжню частину на чотири, щоб створити крихітні шматочки.
  • Метод 3 із 5: Підготуйте полуницю

    В залежності від того, якого розміру ваші ягоди, ви можете залишити їх цілими або нарізати на шматочки.

  • Arrange a Fruit Tray Step 9.jpg 1 Видаліть стеблинка від полуниці, вставляючи кінець ножа у середину від краю стеблинки, і ріжте по колу, поки не виріжте його.
  • Arrange a Fruit Tray Step 10.jpg 2 Велику полуницю можна нарізати навпіл, щоб легше їсти, решта залиште цілими.
  • Метод 4 із 5: Наріжте яблуко і грушу

    Ви можете не очищати від шкірки яблука і груші, однак якщо ви її залишили, то необхідно буде збризнути лимонним соком, щоб запобігти потемнінню.

  • Arrange a Fruit Tray Step 11.jpg 1 Розріжте вздовж на 4 частини яблука і груші і видаліть серцевини. Якщо ви не використовуєте ніж для видалення серцевини, то видаліть серцевини, які містять насіння, після того, як ви розрізали фрукти на 4 частини.
  • Arrange a Fruit Tray Step 12.jpg 2 Збризніть поверхні яблук і груш лимонним соком або змішайте сік в мисці з холодною водою і занурте фрукти.
  • Метод 5 із 5: Розмістіть фрукти на підносі

    Фрукти на блюді повинні відповідати один одному за розміром і кольором, але, як і будь-яке блюдо, залежить від особистих переваг. Для цього простого розміщення почніть з великих фруктів, розташувавши їх по краях блюда, а ті, які менші, додайте далі, тим самим прокладаючи собі шлях до центру.

  • Arrange a Fruit Tray Step 13.jpg 1 Розмістіть диню по периметру вашого страви.
  • Arrange a Fruit Tray Step 14.jpg 2 Наступним викладайте ананас, щоб він перекривав диню; переконайтеся, що немає зайвого простору між фруктовими рядами.
  • Arrange a Fruit Tray Step 15.jpg 3 Полуницю викладіть по внутрішньому колу ананаса.
  • Arrange a Fruit Tray Step 16.jpg 4 Додайте шматочки яблука, переконавшись, що вони трохи накривають полуницю.
  • Arrange a Fruit Tray Step 17.jpg 5 Помістіть гроно винограду в центр блюда.
  • Arrange a Fruit Tray Step 18.jpg 6 Прикрасьте зовнішній край страви плоскими листям, такими як листя лимона або винограду, або додайте трохи листя м'яти, і, як завершальний штрих, помістіть невеликі контейнери зубочисток близько страви.
  • Поради

    • Використовуйте соус для фруктів. Ви можете купити готовий або зробити ваш власний, для цього змішайте 2550 мл збитих вершків і 250 мл йогурту зі смаком ванілі. Ви можете помістити цей соус в центрі замість винограду або поставити поруч у кількох маленьких мисочках близько страви.
    • Заповніть всі проміжки між фруктами, горіхами. Більшість горіхів добре поєднується з фруктами, особливо з яблуками. Їх можна покласти сирими, злегка солоними, смаженими або навіть зацукрованими.
    • Помістіть поряд з фруктовою тарілкою кілька порожніх мисок, щоб гості могли викидати туди зубочистки і стеблинки від полуниці.
    • Вибирайте сезонні фрукти без плям, по можливості. Проте, ви можете також включити сухофрукти, такі як родзинки або фініки для будь фруктової тарілки.
    • Великий лист тіста, покритий фольгою, також слугує відмінним підносом.
    • Вибирайте фрукти, які відповідають темі, наприклад, тропічні фрукти, такі як гуава і карамболь, відмінно підходять для літньої вечірки.
    • Переконайтеся, що всі фрукти порізані на дрібні шматочки, і їх легко можна наколоти зубочисткою або виделкою.
    • Переконайтеся, що кожен вид фруктів видно, і гості можуть легко вибирати.

    Попередження

    • Ретельно мийте всі фрукти, щоб вони були без пестицидів і чисті.
    • Слід пам'ятати про те, що у деяких осіб може бути алергія на якийсь вид фруктів або, особливо, на горіхи.

    Вам знадобиться

    • Велике блюдо.
    • Гострий ніж.
    • Ніж для видалення серцевини у яблук (за бажанням).
    • Обробна дошка.
    • Ложка.
    • Декоративні зубочистки.
    • Миски для соусів і зубочисток.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?