Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як отримати користь з часнику

Кроки

Частина 1 з 3: Розуміння користі для здоров'я

  • 1 Часник може зміцнити серцево-судинну систему. Часник може допомогти зміцнити серцево-судинну систему і запобігти велика кількість серцевих захворювань, таких як:
    • Високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину, хвороби судин, серцеві напади та ущільнення артерій.
    • Такі властивості часнику пояснюються високим вмістом сірки, яка збільшує і розслабляє артерії, покращуючи кровообіг по всьому організму.[1]
  • 2 Часник може запобігти утворенню раку. Згідно з великої кількості досліджень, люди, які їдять часник у великих кількостях, скорочують ризик розвитку певних видів раку, таких як:
    • Рак товстої кишки, шлунка, передміхурової залози, молочних залоз та легенів. Часник може бути корисним при лікуванні раку простати і сечового міхура.[2]
    • Виявлено, що за такі властивості часнику відповідальні аллильные сульфіди, які в ньому виявлені.
  • 3 Часник бореться з застудами. Часник можна використовувати для запобігання та лікування застуд, так як він має противірусні, антибактеріальні та протигрибкові властивості.
    • Часник також містить величезну кількість антиоксидантів, які підтримують імунну систему і допомагають організму боротися з вірусами.
    • Часник також може скоротити тривалість застуди, допомагаючи вашому організму боротися з вірусами. Спробуйте пити чай з часнику з медом та імбиром.
  • 4 Часник може використовуватися і в інших домашніх ліках. Часник є також популярним інгредієнтом у величезній кількості інших домашніх ліках, наприклад:
    • Засіб для заспокоєння псоріазу. Завдяки протизапальним властивостям, часник іноді використовується для лікування ділянок шкіри, уражених псоріазом.
    • Засіб для позбавлення від акне. Часник допомагає підсушити великі прищі і вбити бактерії на поверхні шкіри.
    • Засіб для лікування грибка ніг. Часник має протигрибкову властивість, що і робить його ефективним засобом для лікування грибка стопи.
    • Засіб для лікування герпесу. Протизапальні властивості часнику можуть зняти почервоніння і набрякання, скоротити тривалість герпесу.[3]
  • Частина 2 з 3: Вживання сирого часнику

  • Benefit from Garlic Step 1.jpg 1 Купіть головку часнику в місцевому продуктовому магазині. Переконайтеся, що часник свіжий і від надійного виробника. Чим часник свіже, тим краще його лікувальні властивості.
  • Benefit from Garlic Step 2.jpg 2 Зніміть шкірку з однієї частини головки. Другу частину покладіть в контейнер і зберігайте в коморі або холодильнику. Чим свіже часник, тим більше вітамінів і мінералів в ньому знаходиться, які принесуть вам користь.
  • Benefit from Garlic Step 3.jpg 3 Відріжте невеликий зубок часнику від головки, яку ви почистили. Переконайтеся, що ви використовуєте дуже маленьку частину зубки, тому що ви можете завдати організму шкоди. А адже метою всього цього є поліпшення вашого стану.
  • Benefit from Garlic Step 4.jpg 4 Проковтнете часник і запийте склянкою води. Вода допоможе заспокоїти шлунок і покращити перетравлення.
  • Benefit from Garlic Step 5.jpg 5 Продовжуйте робити це щоранку для зміцнення здоров'я. Візьміть це в звичку. Разом з сніданком і вітамінами, вживання часнику змусить вас відчути себе краще дуже скоро. Часник допоможе позбутися від темних кіл навколо очей і зміцнити імунну систему.
  • Частина 3 з 3: Використання часнику в приготуванні страв

  • 1 Використовуйте тільки свіжий часник. Свіжий часник має більше поживних властивостей і кращий аромат, ніж пластівці, порошок або паста з часнику. Тому вам слід завжди використовувати свіжий часник при приготуванні страв.
    • Коли купуєте свіжий часник, зверніть увагу на його зубчики – вони повинні бути округлими і щільними з неушкодженою поверхнею. Уникайте м'яких або сухих зубчиків.
    • Зберігайте свіжий часник не накритим, у холодному темному місці, так як це не дозволяє йому пускати паростки. Використовуйте часник протягом місяця, так як потім вона покриється цвіллю.
  • 2 Правильно підготуйте часник. Свіжий часник потребує правильної підготовки для збільшення його корисних властивостей.
    • Розділіть зубчики і очистіть від шкірки, потім роздушіть або подрібніть їх і дайте відпочити 5 хвилин перед використанням.
    • Це час відпочинку дозволить статися важливого ферментному процесу: поживний елемент алліін перетворюється в аліцин, який відповідає за більшу частину корисних властивостей часнику.
    • Після 5-хвилинного відпочинку, часник необхідно з'їсти або використовувати як можна швидше, так як алліцин дуже швидко руйнується.
    • Під час приготування, додайте подрібнений або роздавлений часник в кінці часу, зазначеного в рецепті, для найкращого аромату і поживної цінності[4].
  • 3 Додайте часник під час приготування страв. Часник є неймовірно універсальною приправою і може використовуватися у великій кількості рецептів. Ви можете використовувати часник наступними способами:
    • Додайте свіжий часник заправки для салатів, сальсу і масла для додання гостроти та пікантності.
    • Додавайте кілька зубчиків часнику під час запікання м'яса або овочів для додання м'якого і більше ароматного запаху часнику.
    • Використовуйте подрібнений часник в якості основи до соусів, супів або рагу для поліпшення смаку.[5]

  • Попередження

    • Необхідно з'їсти що-небудь до вживання часнику, тому що ви можете відчути сильний дискомфорт у шлунку.
    • Не вживайте часник у великих кількостях. Краще менше, та краще.

    Джерела і посилання

  • ^ http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/02/17/Chemists-Shed-Light-on-the-Health-Benefits-of-Garlic.aspx
  • ^ http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-300-GARLIC.aspx?activeIngredientId=300&activeIngredientName=GARLIC
  • ^ http://www.rd.com/slideshows/13-surprising-benefits-of-garlic/#slideshow=slide1
  • ^ http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=60
  • ^ http://www.bbcgoodfood.com/glossary/garlic


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?