Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як визначити, чи дозріло авокадо

Рекламний блок

Кроки

Частина 1 з 4: Дивимося на зовнішній вигляд

  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 1.jpg 1 Розбирайтеся в сортах. Немає двох однакових сортів авокадо. Вони трохи відрізняються за розміром, кольором і формою залежно від сорту. Зовнішній вид стиглого авокадо буде спиратися на особливості сорту, до якого воно належить. [1]
    • Уточніть сорт у продавця, якщо авокадо позначені неясно.
    • Запам'ятайте, що твердість стиглого авокадо однакова, незалежно від видового розмаїття.
    • Відмінності в зовнішньому вигляді між сортами авокадо, як, власне, і можлива різниця між двома фруктами одного і того ж сорту, робить візуальну оцінку менше ніж надійним методом визначення зрілості авокадо. І все одно це корисні ознаки того, наскільки дозріло авокадо, адже часто вони – перше, з чим ви маєте справу.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 2.jpg 2 Оцініть, коли авокадо було зібрано. Різні сорти збираються в різний час року. Якщо ви вибираєте авокадо у вересні, і думаєте між сортом, зібраним ранньою осінню, і сортом, зібраним пізньої осені, – той, що зібраний ранньої осені з більшою ймовірністю буде стиглим.
    • Авокадо «Bacon» зазвичай доступно з пізньої осені до весни і вважається сортом середини зими.
    • Авокадо «Fuerte» також збирається з пізньої осені до весни.
    • Авокадо «Gwen» найчастіше збирається під час осені та зими.
    • Сорти авокадо «Hass» і «Lamb Hass» збираються цілий рік.
    • Урожай авокадо «Pinkerton» доступний з ранньої зими до весни.
    • Авокадо «Reed» ви можете знайти в продажу влітку і ранньої осені.
    • Сорти Авокадо «Zutano» спіють між початком вересня і ранньої зими.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 3.jpg 3 Відмітьте розміри і форму. Перед тим, як авокадо поспіє, воно повинно дозріти. У кожному сорті є певний коридор розмірів, ваги і форм, характерних стиглому авокадо.
    • Авокадо «Bacon» середнє за розмірами, від 170 до 340 г, овальної форми.
    • Авокадо «Fuerte» буває від середнього до великого, коли достигає, вагою 140-400 р. Вони більш витягнуті, ніж «Bacon», проте все ще грушоподібної форми.
    • Авокадо «Gwen» може варіювати свої розміри від середнього до великого, 170-425 р. По формі вони овальні, пухкі, товстенькі.
    • Авокадо «Hass» може бути як середнього, так і великого розміру, вагою від 140-340 р. Вони також овальні.
    • Авокадо «Lamb Hass» великі, вагою від 330 до 530 р. Вони набувають симетричну грушовидну форму.
    • Авокадо «Pinkerton» витягнуті у формі груші. Вони важать між 225 і 510 р.
    • Авокадо «Reed» бувають маленького або середнього розміру, вагою від 225 до 510 р. Вони самі круглі з усіх сортів.
    • Авокадо «Zutano» встигають до розмірів середніх або великих, зазвичай важать від 170 до 400 р. Вони худенькі і за формою нагадує грушу.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 4.jpg 4 Огляньте колір. Колір шкірки повинен бути темним у більшості сортів, але в кожного будуть свої тонкі відмінності.
    • Авокадо «Bacon» і «Fuerte» повинні мати гладку, зелену шкірку.
    • У авокадо «Gwen» при дозріванні повинна бути млява, податлива і плямиста шкірка.
    • Авокадо «Hass» і «Lamb Hass мають найбільш відмінну забарвлення. Стигле авокадо «Hass» набуває кольору від темно-зеленого до пурпурного. Чорне авокадо, найімовірніше, буде вже переспевшим, яскраво-зелене ж – незрілим.
    • Авокадо «Pinkerton», як і «Hass», набуває більш глибокий колір, коли достигають. Свіже авокадо «Pinkerton» має бути глибокого зеленого кольору.
    • Авокадо «Reed» зберігає свій яскраво-зелений колір навіть тоді, коли дозріває. Шкірка зазвичай товста, з м'якими горбиками.
    • У авокадо «Zutano», коли воно встигає, шкірка стає тонкою, жовто-зеленого кольору.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 5.jpg 5 Уникайте темних плям. Темні плями можуть бути ознакою ударів або переспелости.
    • Загалом, ви повинні шукати фрукти рівномірного кольору і текстури. Якщо якийсь з цих двох критеріїв не виконується, ймовірно, що авокадо пошкоджено або зіпсовано. Так чи інакше, фрукт буде неякісним.
  • Частина 2 з 4: Перевіряємо на твердість

  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 6.jpg 1 Потримайте авокадо в долоні. Не хапайте авокадо пальцями. Навпаки, вам потрібно потримати його саме в долоні.
    • Якщо ви натиснете на фрукт пальцями, ви можете його пошкодити, залишивши патьоки. [2] Незріле авокадо дуже тверде, щоб на ньому залишилися сліди, але ось стигле – ні. Тримаючи його в руці, ви поділяєте тиск по всій долоні, знижуючи таким чином небезпека пошкодити плід.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 7.jpg 2 Ніжно стисніть фрукт. З допомогою долоні і підстави пальців ніжно, рівномірно стисніть авокадо.
    • Коли ви тиснете на авокадо, якщо воно стигле, то піддасться мінімальному тиску. Шкірка повинна легенько просісти, але залишитися неушкодженою.
    • Якщо ви відчуваєте, що авокадо занадто м'яке, значить, воно переспело.
    • Якщо авокадо твердий, значить, воно ще не встигло дозріти.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 8.jpg 3 Зробіть пробний тиск в декількох місцях. Зробіть чверть обороту фрукта і стисніть його ще раз, все так само за допомогою долоні і підстави пальців, ніжно і рівномірно.
    • Цілком можливо, що з першого разу вам здасться, що авокадо достигло або навіть понад те. Щоб переконатися в цьому, зробіть пробні здавлювання у кількох місцях по поверхні фрукта, щоб порівняти його твердість. Стигле авокадо, без ударів, буде мати рівномірну м'якість по всій поверхні.
  • Частина 3 з 4: Перевіряємо всередині

  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 9.jpg 1 Легенько потрясіть авокадо. Кілька разів легко потрясіть авокадо біля вуха, щоб визначити, чи не видається всередині яких-небудь стукотів.
    • Якщо м'якоть м'яка, і ви боїтеся, що фрукт може бути переспевшим, замість просто зрілого, потрясти його – це хороший спосіб з'ясувати питання, що цікавить вас, не надрізуючи авокадо.
    • Якщо авокадо переспело, кісточка всередині відокремиться від його м'якоті всередині. В результаті ви почуєте характерні стуки всередині. Якщо ви чуєте стукіт, коли трясете авокадо, є шанси, що в руках у вас переспевший примірник. [3]
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 10.jpg 2 Відірвіть стебло. Візьміть стебло вказівним і великим пальцем і швидко витягніть його.
    • У вас не буде труднощів зробити це зі стеблом стиглого авокадо.
    • Якщо авокадо раніше нестигле, ви не зможете висмикнути стебло, не надрізуючи його. Не використовуйте ніж або інші інструменти для того, щоб вирізати стебло. Якщо ви не змогли висмикнути його пальцями, значить, авокадо нестигле і поки не готове до вживання.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 11.jpg 3 Перевірте колір під стеблом. Якщо його можна відігнути, пошукайте «товарний знак» авокадо – яскраву зелену м'якоть під ним. [4]
    • Якщо авокадо світло-жовте або коричневе, значить, воно ще не достигло.
    • Якщо авокадо під стеблинкою темно-коричневе, воно може бути переспевшим.
  • Частина 4 з 4: Що робити з розрізаним неспелым авокадо

  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 12.jpg 1 Давайте розглянемо ваші варіанти. Якщо ви розрізали авокадо, думаючи, що воно стигле – і тільки для того, щоб виявити зворотне, ви можете зберегти його, особливо, якщо фрукт був майже стиглим.
    • Все ж врахуйте, що успіху ви можете так і не добитися. Холодильник уповільнює процес дозрівання, так що, можливо, вам доведеться помучитися, домагаючись від авокадо зрілості. Тим не менш, холодильник необхідний нам для того, щоб не дати поверхні фрукта зіпсуватися, після того, як авокадо було відкрито.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 13.jpg 2 Помастіть кулінарної пензликом обидві половинки авокадо лимонним соком. Нанесіть близько 1 ст. ложки (15 мл) лимонного соку на відкриту м'якоть розрізаного авокадо.
    • Коли ви разрезаете авокадо, разом з цим ви руйнуєте клітинні стінки м'якоті і запускаєте процес окислення. Кращий спосіб уповільнити окислення – нанести кислотного речовини на м'якоть.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 14.jpg 3 Складіть половинки разом. З'єднайте половинки один з одним настільки точно, наскільки це можливо.
    • Інший спосіб уповільнити окислення – знизити поверхню відкритої м'якоті. Поєднавши половинки разом, ви закриваєте м'якоть з усіх боків, настільки, наскільки це в принципі можливо.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 15.jpg 4 Міцно оберніть авокадо пластиковою плівкою. Оберніть кілька верств навколо авокадо, щоб створити герметичну захист.
    • Герметична захист знизить кількість кисню надходить до відкритої м'якоті, і, як результат, сповільнить процес окислення.
    • Ви також можете використати герметичний контейнер, повітронепроникний пластиковий пакет (наприклад з зіп-локом), або вакуумний пластиковий пакет.
  • Tell if an Avocado Is Ripe Step 16.jpg 5 Тримайте в холодильнику, поки не дозріє. Раз вже авокадо вже розрізане, вам потрібно зберігати його в холодильнику до тих пір, поки воно не поспіє, щоб не дати йому зіпсуватися.
    • Авокадо має дозріти за пару днів. Якщо воно почало ставати м'яким або коричневим, так чи інакше, за зрозумілих причин, його треба викинути.

  • Поради

    • Авокадо дозрівають вже після того, як зірвані. Якщо ви вибираєте авокадо з дерева, беріть ті, що побільше, з рівномірною, темним забарвленням і твердої текстурою. Після того, як ви зірвете їх, фруктів може знадобитися від 2 до 7 днів, щоб дозріти і бути готовим до вживання.
    • Щоб авокадо дозріло, помістіть його в шафу при кімнатній температурі на кілька днів. Холодильник уповільнює процес дозрівання, тому не зберігайте нестиглі авокадо в холодильнику, якщо звичайно вони вже не розрізані.
    • Якщо ви не плануєте є авокадо негайно, тоді краще всього купити незрілий плід. Стигле авокадо зазвичай живе в холодильнику всього кілька днів.
    • Щоб прискорити процеси дозрівання, помістіть авокадо в коричневий паперовий пакет разом з яблуком або бананом. Ці фрукти будуть вивільняти газ етилен – речовину, що стимулює процеси дозрівання, так що і авокадо разом з ними буде заспівати швидше, завдяки газу етилену, який буде з них виділятися. [5]

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.californiaavocado.com/avocado-variety-browser/
  • ^ http://www.avocadocentral.com/how-to/how-to-pick-how-to-buy-avocados
  • ^ http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodtip&dbid=16
  • ^ http://www.yumsugar.com/How-Tell-Avocado-Ripe-16132798
  • ^ http://www.californiaavocado.com/how-to-choose-and-use/
  • Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?