Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як бланшувати кукурудзу

Рекламний блок

Кроки

Метод 1 з 4: Бланшування качанів в киплячій воді

  • Blanch Corn Step 1.jpg 1 Підготуйте кукурудзу для бланшування.
    • Зніміть з качанів листя. Візьміть зелені листові покриття і потягніть вниз. Можете викинути їх або використовувати як компост.
    • Зніміть і викиньте рильця. Трав'янисті, схожі на волосся волокна можна зняти руками або за допомогою м'якої щітки для овочів. Якщо не виходить забрати всі волокна, не хвилюйтеся, вони легко заберуться після приготування.
    • Відламайте зайвий стебло. Якщо в нижній частині качана залишився зайвий стебло, можете відламати його. Можете залишити пару сантиметрів стебла або взагалі не залишати.
    • Промийте качани, щоб видалити бруд і зайві рильця.
  • Blanch Corn Step 2.jpg 2 Покладіть качани у велику каструлю з холодною водою.
    • Візьміть досить велику каструлю, щоб повністю покрити всі качани.
    • Покладіть качани в воду.
    • Заповніть каструлю холодною чистою водою, використовуючи приблизно 1 л. води на кожні 2-3 качана. Налийте води трохи вище рівня качанів, але не доливаючи 7-10 см до верху.
  • Blanch Corn Step 3.jpg 3 Доведіть воду до кипіння.
    • Увімкніть вогонь на максимум і доведіть воду до кипіння.
  • Blanch Corn Step 4.jpg 4 Відварюйте качани протягом 7-11 хвилин.
    • Якщо качани невеликі, близько 3 див у діаметрі, варіть протягом 7 хвилин.
    • Якщо качани середнього розміру, близько 3-4 см в діаметрі, варіть протягом 9 хвилин.
    • Якщо качани великі, більше 4 см в діаметрі, варіть протягом 11 хвилин.
  • Blanch Corn Step 5.jpg 5 Вийміть качани і покладіть в крижану ванну.
    • Щоб створити крижану ванну, наповніть холодною водою велику миску або раковину, і додайте лід.
    • Використовуючи кухонні щипці, обережно вийміть качани з киплячої води.
    • Занурте качани в крижану воду. Періодично міняйте воду, якщо температура піднімається вище 15 ?С.
  • Blanch Corn Step 6.jpg 6 Витягніть качани з води.
  • Blanch Corn Step 7.jpg 7 Використовуйте або заморозьте качани.
    • Якщо качани свіжі і ніжні, їх можна з'їсти прямо так чи продовжувати готувати, обсмажуючи в духовці або іншим методом.
    • Щоб заморозити кукурудзу, покладіть цілі качани в пакети або лотки для заморожування.
  • Метод 2 з 4: Бланшування качанів на пару

  • Blanch Corn Step 8.jpg 1 Підготуйте кукурудзу для бланшування.
    • Приберіть з листя кукурудзи. Очистіть зелені листові покриття. Викиньте лушпиння або використовуйте в якості компосту.
    • Зніміть і викиньте рильця. Трав'янисті, схожі на волосся волокна можна зняти руками або за допомогою м'якої щітки для овочів. Якщо не виходить забрати всі до одного, не хвилюйтеся, вони легко заберуться після приготування.
    • Відламайте зайвий стебло. Якщо в нижній частині качана залишився зайвий стебло, можете відламати його. Можна залишити пару сантиметрів стебла або взагалі не залишати.
    • Промийте качани, щоб видалити бруд і зайві рильця.
  • Blanch Corn Step 9.jpg 2 Підготуйте каструлю для приготування на пару.
    • Виберіть досить велику каструлю, щоб пробланшировать 2-4 качана за одним шаром.
    • Поставте в каструлю парову корзину або сітчастий друшляк.
    • Заповніть каструлю водою приблизно на 5-7 див. Налийте стільки води, щоб її рівень був на 2-2.5 див. нижче парової корзини або друшляка.
  • Blanch Corn Step 10.jpg 3 Покладіть качани в парову корзину, але без гірки.
  • Blanch Corn Step 11.jpg 4 Накрийте каструлю і доведіть воду до кипіння.
  • Blanch Corn Step 12.jpg 5 Готуйте на пару протягом приблизно 4 хвилин.
  • Blanch Corn Step 13.jpg 6 Покладіть кукурудзу в крижану баню.
    • Щоб створити крижану баню, заповніть миску або раковину холодною водою і додайте лід.
    • За допомогою щипців вийміть кукурудзу з каструлі і обережно підніміть кошик.
    • Покладіть кукурудзу в крижану баню. Періодично міняйте воду, якщо температура піднімається вище 15 ?С.
  • Blanch Corn Step 14.jpg 7 Використовуйте або заморозьте качани.
  • Метод 3 з 4: Бланшування зерен в киплячій воді

  • Blanch Corn Step 15.jpg 1 Налийте воду у велику каструлю і доведіть до кипіння. Використовуйте приблизно 1 л. води на кожну склянку (250 мл) зерен.
  • Blanch Corn Step 16.jpg 2 Висипте зерна в киплячу воду.
  • Blanch Corn Step 17.jpg 3 Варіть зерна протягом приблизно 4 хвилин, або до готовності.
  • Blanch Corn Step 18.jpg 4 Зцідіть воду, виливши зерна в друшляк.
  • Blanch Corn Step 19.jpg 5 Щоб зупинити процес приготування, помістіть зерна в крижану баню.
  • Blanch Corn Step 20.jpg 6 Використовуйте або заморозьте зерна.
  • Метод 4 з 4: Бланшування зерен на пару

  • Blanch Corn Step 21.jpg 1 Підготуйте каструлю для бланшування на пару.
    • Виберіть досить велику каструлю, щоб одночасно бланшувати 1-2 склянки (250-500 мл) зерен.
    • Поставте в каструлю парову корзину або сітчастий друшляк.
    • Заповніть водою каструлю приблизно на 5-7 див. Налийте стільки води, щоб її рівень був на 2-2.5 див. нижче парової корзини або друшляка.
  • Blanch Corn Step 22.jpg 2 Помістіть зерна в корзину або сито для пароварки.
  • Blanch Corn Step 23.jpg 3 Накрийте пароварку і нагрівайте, щоб довести воду до кипіння.
  • Blanch Corn Step 24.jpg 4 Варіть на пару протягом приблизно 4 хвилин, або до готовності.
  • Blanch Corn Step 25.jpg 5 Обережно вийміть з каструлі кошик або сито.
  • Blanch Corn Step 26.jpg 6 Щоб зупинити процес приготування, помістіть зерна в крижану баню.
  • Blanch Corn Step 27.jpg 7 Використовуйте або заморозьте зерна.
  • Поради

    • Не купуйте качани, які у верхній частині мають невеликі коричневі дірочки, оскільки, ймовірно, їх зробили черв'яки або інші небажані паразити.
    • Щоб відібрати качани з повними зернами, обмацайте їх через лушпиння.
    • Вибирайте качани з яскраво-зеленою шкіркою і жовтими приймочками, вони – самі свіжі.
    • Шукайте важкі качани, але не занадто тонкі і не надто товсті, і зібрані вчасно.
    • Використовуйте вилку, щоб перевірити зерна на готовність. Якщо зерна легко проколюються, значить, кукурудза готова.

    Попередження

    • Коли виймаєте кукурудзу з гарячої води, використовуйте рукавиці або прихватки, щоб уникнути опіків.
    • Обережно зніміть кришку з каструлі з гарячою водою, щоб уникнути парових опіків або опіків від бризок води.

    Що вам знадобиться

    • Кукурудза, качани або цілі зерна
    • Лід
    • Велика каструля
    • Металевий сітчастий друшляк або паровий кошик
    • Кухонні щипці
    • Рукавиці або прихватки
    • М'яка щітка для овочів

    Джерела і посилання

    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?