Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як бланшувати овочі

Рекламний блок

Кроки

Метод 1 з 4: Кипляча вода (з використанням кошики для приготування на пару)

  • Blanch Vegetables Step 1.jpg 1 Вимийте і відповідно підготуйте вибрані вами овочі.
  • Blanch Vegetables Step 2.jpg 2 Налийте 4 літри води у велику каструлю.
  • Blanch Vegetables Step 3.jpg 3 Встановіть на каструлю кошик для приготування на пару.
  • Blanch Vegetables Step 4.jpg 4 Доведіть до сильного кипіння.
  • Blanch Vegetables Step 5.jpg 5 Покладіть 0,5 кг овочів. Овочі повинні лежати в кошику одним шаром, щоб вони могли приготуватися рівномірно.
  • Blanch Vegetables Step 6.jpg 6 Накрийте кришкою.
  • Blanch Vegetables Step 7.jpg 7 Знову доведіть воду до кипіння протягом 1 хвилини.
  • Blanch Vegetables Step 8.jpg 8 Бланшируйте протягом зазначеного проміжку часу.
  • Blanch Vegetables Step 9.jpg 9 Зніміть бланшируемые овочі з окропу.
  • Blanch Vegetables Step 10.jpg 10 Відразу ж покладіть овочі в крижану воду або в чисту раковину під холодну проточну воду. Це називається шокування овочів.
  • Blanch Vegetables Step 11.jpg 11 Злийте воду.
  • Blanch Vegetables Step 12.jpg 12 Заморозьте. Більшість кухарів заморожують овочі одним шаром, а потім перекладають у контейнер. Так вам буде простіше використовувати овочі, коли вони вам знадобляться.
  • Метод 2 з 4: Кипляча вода (без кошика для приготування на пару)

  • Blanch Vegetables Step 13.jpg 1 Використовуйте багато води. Використовуйте 2,8 літра води на 450 г овочів. Велика кількість води сприяє швидкому приготуванню овочів. В іншому випадку овочі почнуть тушкуватися, що вплине на їх текстуру, колір і поживну цінність.
  • Blanch Vegetables Step 14.jpg 2 Готуйте овочі, не накриваючи кришкою. Ви можете накрити каструлю кришкою, поки чекаєте, щоб вода закипіла, але варити овочі слід без кришки. В іншому випадку, ви не випустите леткі кислоти, що виходять з овочів під час приготування, і з-за цього зміниться колір і текстура овочів.
  • Blanch Vegetables Step 15.jpg 3 Тримати каструлю на високому вогні. Кипляча вода безпосередньо впливає на стан зелених овочів, так як їх необхідно приготувати якомога швидше.
  • Blanch Vegetables Step 16.jpg 4 Готуйте овочі згідно із зазначеним часом, як описано нижче (Час бланшування).
  • Blanch Vegetables Step 17.jpg 5 Подавайте відразу ж. Злийте воду і подавайте. Не охолоджуйте овочі природним шляхом, так як вони будуть продовжувати готуватися. Якщо ви збираєтеся використовувати овочі пізніше, покладіть їх у воду з льодом, а пізніше подавайте в холодному або розігрітому вигляді.
  • Метод 3 з 4: На пару

  • Blanch Vegetables Step 18.jpg 1 Доведіть воду до кипіння, як зазначено.
  • Blanch Vegetables Step 19.jpg 2 Покладіть овочі в кошик для приготування на пару.
  • Blanch Vegetables Step 20.jpg 3 Встановіть кошик над киплячою водою, щоб обробити їх парою. Цей спосіб займе в 1,5 рази більше часу, ніж приготування овочів в киплячій воді.
  • Метод 4 з 4: Час бланшування

  • Blanch Vegetables Step 21.jpg 1 Перевірте готовність. Щоб перевірити готовність бланшованого овоча, дістаньте шматочок з киплячої води шумівкою і спробуйте на смак. Якщо вам подобається текстура, овоч готовий. В якості загального керівництва:
    • Листові овочі необхідно дістати і злити воду, як тільки вони перестають бути жорсткими.Blanch Vegetables Step 21Bullet1.jpg
    • Жорстку або дуже ароматну зелень необхідно варити до 5 хвилин (цього достатньо, щоб пом'якшити їх структуру та поліпшити смак).Blanch Vegetables Step 21Bullet2.jpg
  • 2 Використовувати ці загальні вказівки часу для бланшування овочів:
    • Спаржа - 4 хвилини (великі пагони)
    • Зелена квасоля - 3 хвилини
    • Брокколі - 3 хвилини в окропі і 5 хвилин на пару
    • Брюссельська капуста - 5 хвилин (великі качани)
    • Морква маленька - 5 хвилин
    • Морква нарізана - 3 хвилини
    • Кукурудза - 11 хвилин (великий качан)
    • Кукурудза - 4 хвилини (зерна)
    • Зелений горошок - 1 1/2 хвилини
    • Молода картопля - 3-5 хвилин
    • Річна гарбуз - 3 хвилини
    • Капуста - від 30 секунд до 2 хвилин
  • Поради

    • Діставайте овочі з каструлі шумівкою, якщо не використовуєте кошик для приготування на пару.

    Що вам знадобиться

    • Велика каструля
    • Корзина для приготування на пару
    • Велика ємність для води з льодом або чиста раковина з холодною проточною водою

    Додаткові статті

    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?